Vakantie in Zuidoost Engeland - Kent & Sussex

Bodiam Castle in East Sussex, Engeland

Wat is er te zien in zuidoost Engeland?

Het platteland van Kent in zuidoost Engeland

Zuidoost Engeland is een bekend vakantiegebied, vanwege de vele historische bezienswaardigheden, maar ook vanwege de tuinen en het fraaie platteland van Kent, East Sussex en het South Downs National Park. U kunt in dit deel van het land vele kastelen, historische huizen en tuinen bezichtigen en ook vindt u er mooie stadjes zoals Canterbury, Rye en Winchester. Daarnaast is het gebied ook bekend van de grote badplaatsen waarvan Hastings, Eastbourne en Brighton waarschijnlijk het bekendst zijn. Een must-see is ook het kustgebied van de Seven Sisters, de prachtige witte kliffen van de South Downs.

In Kent vindt u historische bezienswaardigheden als Chartwell, Leeds Castle en Hever Castle. Bezoek de mooie gebieden genaamd de Kent Downs en de High Weald. In Sussex & Hampshire kunt u historische gebouwen bezoeken als Bodiam Castle, Arundel Castle en het Jane Austen's House.

Bezienswaardigheden in Kent

Bezienswaardigheden Sussex & Hampshire

Vind hotels, b&b's, vakantiehuizen en een treinrondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Kent, Sussex of Hampshire, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de badplaatsen, dorpen of stadjes. Mocht u dit deel van het land per trein willen verkennen, kijkt u dan rechts bij de treinrondreis. Wilt u met de auto op pad? Kijkt u dan hieronder bij het tweede hoofdstuk op deze pagina.
Graag op autorondreis door Zuidoost Engeland?

Misschien wilt u Zuidoost Engeland wel wat uitgebreider verkennen met de auto. Bekijk in dat geval hier twee autorondreizen die misschien interessant voor u zijn. De eerste beperkt zich tot de graafschappen Kent, East Sussex en West Sussex. De tweede gaat naar Hampshire maar ook naar andere mooie gebieden in de buurt. Er zijn tal van opties dus combinaties zijn uiteraard ook te maken.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Canterbury Goudhurst Royal Tunbridge Wells

Rye Eastbourne Brighton

Arundel Chawton Winchester

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidoost Engeland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Kent en Sussex te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit naar deze regio ongeveer 2 a 3 uur, afhankelijk van uw eindbestemming. Ook kunt u met de trein naar Londen, een reis vanuit Brussel (en Nederland). Vanaf het eindstation London St Pancras International (of het eerdere station Ebbsfleet International) kunt u bijvoorbeeld direct overstappen op locaties in het oosten van Kent zoals Canterbury en badplaats Broadstairs. Vervolgens kunt u uiteraard ook met het vliegtuig reizen. Een voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar (London) Gatwick Airport, een luchthaven die in West Sussex is gesitueerd en waarvandaan u niet alleen direct met de trein naar de hoofdstad kunt gaan maar bijvoorbeeld ook naar de badplaatsen aan de zuidkust als Brighton, Eastbourne en Hastings.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Trein Brussel - Londen Vliegtuig naar Londen Boot Hoek Holland - Harwich