Natuur en historisch erfgoed in Groot-Brittannië

Bodiam Castle van de National Trust in Kent, Engeland

1. Informatie en bezoekerspassen

Glendurgan Garden van de National Trust in Cornwall, Engeland

De Britten zijn over het algemeen trots op hun geschiedenis en er wordt ook veel gedaan om al het historische erfgoed te behouden voor latere generaties. Overal in Engeland, Schotland en Wales zult u de nodige oude gebouwen maar ook tuinen en parklandschappen kunnen bezichtigen. Er zijn tal van kastelen, landgoederen, historische huizen, kathedralen en abdijruïnes te zien.

Als u van plan bent veel bezienswaardigheden te gaan bezoeken dan zou u een speciale bezoekerspas kunnen aanschaffen, bijvoorbeeld voor locaties van de National Trust, English Heritage of Historic Environment Scotland. Er zijn ook verschillende World Heritage Sites. U ziet hieronder ook twee rondreis-ideeën staan om vele locaties voor een voordelige prijs te kunnen bezichtigen:

Korte geschiedenis | Bevolking en Geografie

Bezoekerspassen - gebouwen en tuinen

2. Natuur

De natuur van het Lake District National Park in Engeland

Groot-Brittannië telt maar liefst 15 nationale parken waarvan er tien in Engeland, drie in Schotland en twee in Wales gesitueerd zijn. Ze zijn allemaal ook nog behoorlijk groot en een aantal bergachtig waaronder het Lake District, Snowdonia en de Cairngorms. Er is dus genoeg natuur in het Verenigd Koninkrijk om van te genieten maar een groot deel van die natuurlijke landschappen zijn ook in andere delen van het land te vinden.

Er zijn namelijk ook veel zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty, beschermde conservatiegebieden, vaak op het platteland, vaak ook in fraaie kustgebieden. Dergelijke gebieden heten in Schotland National Scenic Areas. U ziet ook een link staan naar tuinen en parken waar entree voor gevraagd wordt.

Alle 15 Nationale Parken

Mooie kustgebieden

Tuinen, landgoederen en parken

3. Historisch erfgoed

Wereldergoed City of Bath in Somerset, Engeland

Net is al gemeld dat u mooie tuinen kunt bezoeken maar er zijn nog veel meer historische bezienswaardigheden te bezichtigen. Groot-Brittannië staat er vol mee. Zo is er Romeins erfgoed, denk aan de enorm lange Hadrian's Wall in Noord Engeland. Maar er zijn ook vele kastelen te bezichtigen, denk aan de middeleeuwse bouwwerken in Noord Wales en de kust van Northumberland of de stijlvolle varianten in Kent, Sussex en het oosten van Schotland.

Verspreid over het land zijn er ook monastieke gebouwen te zien en vooral ook een aantal prachtige kathedralen. Die kathedralen staan altijd in de steden en soms in kleinere stadjes. Daarnaast is er nog veel meer waaronder statige landgoederen, historische huizen en ook locaties uit de tijd van de Industriële Revolute.

Werelderfgoed locaties

Kastelen en paleizen

Kathedralen en abdijen