Natuur en historisch erfgoed in Groot-Brittannië

Bodiam Castle van de National Trust in Kent, Engeland

Informatie en bezoekerspassen

Glendurgan Garden van de National Trust in Cornwall, Engeland

De Britten zijn over het algemeen trots op hun geschiedenis en er wordt ook veel gedaan om al het historische erfgoed te behouden voor latere generaties. Overal in Engeland, Schotland en Wales zult u de nodige oude gebouwen maar ook tuinen en parklandschappen kunnen bezichtigen. Er zijn tal van kastelen, landgoederen, historische huizen, kathedralen en abdijruïnes te zien. Ook zijn er pittoreske dorpen en historische steden. Bekijkt u daarvoor ook vooral de vakantietips.

Als u van plan bent veel bezienswaardigheden te gaan bezoeken dan zou u een speciale bezoekerspas kunnen aanschaffen, bijvoorbeeld voor locaties van de National Trust, English Heritage of Historic Environment Scotland. Er zijn ook verschillende World Heritage Sites.

Korte geschiedenis | Bevolking en Geografie

Bezoekerspassen - gebouwen en tuinen

Vakantietips voor Groot-Brittannië

Natuur

De natuur van het Lake District National Park in Engeland

Groot-Brittannië telt maar liefst 15 nationale parken waarvan er tien in Engeland, drie in Schotland en twee in Wales gesitueerd zijn. Ze zijn allemaal ook nog behoorlijk groot en een aantal bergachtig waaronder het Lake District, Snowdonia en de Cairngorms. Er is dus genoeg natuur in het Verenigd Koninkrijk om van te genieten maar een groot deel van die natuurlijke landschappen zijn ook in andere delen van het land te vinden. Er zijn namelijk ook veel zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty, beschermde conservatiegebieden, vaak op het platteland, vaak ook in fraaie kustgebieden. Groot-Brittannië is ook dé plek om heide te bewonderen. U ziet ook een link staan naar tuinen en parken waar entree voor gevraagd wordt.

Alle 15 Nationale Parken

Mooie kustgebieden

Heidevelden - lowland heather en moorland

Tuinen, landgoederen en parken

Historisch erfgoed

Wereldergoed City of Bath in Somerset, Engeland

Net is al gemeld dat u mooie tuinen kunt bezoeken maar er zijn nog veel meer historische bezienswaardigheden te bezichtigen. Groot-Brittannië staat er vol mee. Zo is er Romeins erfgoed, denk aan de enorm lange Hadrian's Wall in Noord Engeland. Maar er zijn ook vele kastelen te bezichtigen, denk aan de middeleeuwse bouwwerken in Noord Wales en de kust van Northumberland of de stijlvolle varianten in Kent, Sussex en het oosten van Schotland. Er zijn bijvoorbeeld ook de nodige middeleeuwse kathedralen, afgeschafte spoorlijnen waar nu oude stoomtreinen treinen voor toeristen en de voormalige huizen van beroemde Britse schrijvers en dichters.

Werelderfgoed locaties

Kastelen en paleizen

Kathedralen en abdijen

Stoomtreinen en spoorlijnen

Beroemde Britse schrijvers en dichters