Schotland - autovakanties en rondreizen

autovakantie naar Schotland

Highlands van Schotland en meer...

Kijk hier voor een aantal autovakanties naar de Hooglanden van Schotland, voor volwassenen maar ook voor gezinnen waarbij waarbij u overnacht in een vakantiepark. 'The Highlands' is befaamd vanwege grote natuurlijke en bergachtige schoonheid. Ook zijn er vele historische bezienswaardigheden zoals de nodige fraaie kastelen, prehistorisch erfgoed zoals op Orkney en ook verschillende gebouwen in de bekende steden waaronder Edinburgh.

Autorondreizen naar Schotland

Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties zijn de grote meren Loch Lomond en Loch Ness, het Cairngorms National Park en de ruige noordwestelijke hooglanden. Kijk hier voor een aantal rondreizen door de Highlands of Scotland waarvan een aantal ook door andere gebieden komen zoals het bosrijke Perth & Kinross en de grote steden Edinburgh en Glasgow. Kijk op de andere tabbladen voor reizen naar de Hebriden en hotel-arrangementen in de hoofdstad. Wilt u met het gezin op vakantie naar Schotland? Kijkt u dan ook op deze pagina:

Op rondreis door Schotland met het gezin.

Busvakanties - groepsreizen met de bus

Als u het fijner vindt om met een groep op reis te gaan dan kan dat ook. U kunt meegaan op een busreis naar Schotland waarbij alles voor u geregeld wordt en er elke dag excursies naar mooie gebieden, leuke plaatsen en bezienswaardigheden op het programma staan. Zo is er bijvoorbeeld een relatief korte stedentrip naar Edinburgh maar vooral ook langere vakanties waarbij de bergachtige Highlands vanzelfsprekend ruimschoots aan bod komen. Ook kunt u fraaie kastelen bezichtigen en zelfs eilanden bezoeken. Kijk hieronder voor het overzicht:

Busreizen naar Schotland

Houdt u van wandelen?

Als u graag wandelt en het liefst een busvakantie combineert met mooie wandelingen in Schotland, dan kan dat ook. Hieronder vindt u een reis waarbij u verschillende fraaie routes zult wandelen, bijvoorbeeld in de Trossachs, bij Glenfinnan en op het eilandje Iona. Daarnaast zult u ook enkele leuke plaatsen bezichtigen waaronder Pitlochry en uiteraard de historische hoofdstad Edinburgh:

Buswandelvakantie naar Schotland

Treinrondreis door Schotland

Als wilt kunt u ook een treinrondreis maken. Eén van de spoorlijnen door Schotland behoort zelfs tot de mooiste ter wereld. Dit is geen kant en klare vakantie maar u krijgt een plan op maat. Kijkt u hieronder voor zes treinrondreizen door Groot-Brittannië waarvan één door de Schotse Hooglanden en ook nog vijf in verschillende delen van Engeland:

Treinrondreizen door Groot-Brittannië

Cruisevakanties naar Schotland

U kunt ook een cruise naar Schotland maken waarbij u verschillende kustplaatsen zult aan doen. Vaak duurt zo'n rondreis meerdere weken en bezoekt u ook andere delen van het Verenigd Koninkrijk en zelfs andere landen in de regio als Ierland, Noorwegen, IJsland, Groenland en/of de Faeröer eilanden. Kijk hier verder:

Cruise maken naar Groot-Brittannië