Engeland - rondreizen per auto, trein of bus

Vakantie in Kent, Engeland Cornwall in Engeland Vakantie in de Cotswolds, Engeland Peak District in Engeland Yorkshire Heritage Coast in Engeland Vakantie in het Lake District, Engeland

Met de auto op rondreis door Engeland

Engeland heeft een bijzonder gevarieerd landschap dus het heeft voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er vele mooie historische steden, stadjes en pittoreske dorpen om nog niet te spreken van de vele kastelen, statige landgoederen, tuinen en andere historische bezienswaardigheden. Elke regio heeft wat dat betreft genoeg te bieden. Engeland mag zoals de meeste Westerse landen relatief dichtbevolkt zijn maar het heeft maar liefst 10 grote nationale parken en nog veel meer Areas of Outstanding Natural Beauty.

In het zuiden vindt u overwegend vriendelijke landschappen met niet al te hoge heuvels, vier nationale parken, vele pittoreske dorpjes en verschillende historische steden. In het zuidoosten bevinden zich de meeste grote badplaatsen maar in het zuidwesten de mooiste kustgebieden. Het midden van Engeland is minder toeristisch al zijn er enkele uitzonderingen. De Cotswolds (op de grens met Zuid Engeland) met haar vele prachtige dorpen is daar één van, een ander is het heuvelachtige Peak District National Park. Het noorden is het gebied met de hoogste heuvels, zelfs bergen en ook de grootste nationale parken. Maar als afwisseling kunt u ook hier enkele fraaie oude steden, leuke dorpjes en historische locaties bezichtigen. Wilt u met het gezin op vakantie naar Engeland? Kijkt u dan ook op deze pagina: Op rondreis door Engeland met het gezin.

Bekijk hier rondreizen per gebied

Zuid Engeland Zuid Engeland Zuid Engeland

Met de trein op rondreis door Engeland

Een rondreis hoeft niet persé te worden gemaakt per auto maar kan ook met openbaar vervoer. De mogelijkheden zijn dan uiteraard wat beperkter maar er blijft nog steeds heel veel moois over. Met de juiste planning kunt u veel prachtige plaatsen en gebieden in Engeland bekijken. Kom met het vliegtuig of trein naar Groot-Brittannië en vervolg jouw weg per trein en/of bus naar de verschillende bestemmingen.

Maak een mooie treinrondreis door Engeland

Met de trein op vakantie in Engeland

Busvakanties - groepsreizen met de bus

Als u het fijner vindt om met een groep op reis te gaan dan kan dat ook. U kunt meegaan op een busreis naar Engeland waarbij alles voor u geregeld wordt en er elke dag excursies naar mooie gebieden, leuke plaatsen en bezienswaardigheden op het programma staan. Zo is er bijvoorbeeld een 5 daagse stedentrip naar Londen maar ook langere vakanties naar Devon en Cornwall in het zuidwesten, naar de pittoreske Cotswolds (en omstreken), naar Yorkshire en Wales en ook een rondreis met de bus door zowel Engeland, Wales als Schotland:

Busreizen naar Engeland

Buswandelvakanties

Als u nog wat actiever bent ingesteld en graag wandelt dan is dat ook te combineren met een busvakantie. Er zijn een paar reizen beschikbaar waarbij u mooie wandelingen zult maken (niet weer niet te lang) en daarnaast ook weer verschillende bezoekersattracties (landgoederen, tuinen, kastelen) en historische steden/stadjes kunt bezichtigen. Die buswandelvakanties vindt u terug op deze pagina:

Buswandelvakanties naar Engeland

Cruisevakanties naar Engeland

U kunt ook een cruise naar Engeland maken waarbij u verschillende kustplaatsen zult bezoeken. Vaak is zo'n rondreis van lange duur en meert u ook aan in andere delen van Groot-Brittannië en zelfs andere landen in de regio als Ierland en de noordelijke landen. Het eiland Guernsey (Kanaaleilanden) is ook opgenomen in menig programma. Kijkt u hier verder:

Cruise maken naar Groot-Brittannië