Engeland - autorondreizen en busvakanties

autovakantie naar Engeland

Met de auto op rondreis door Engeland

Engeland heeft een bijzonder gevarieerd landschap dus het heeft voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er vele mooie historische steden, stadjes en pittoreske dorpen om nog niet te spreken van de vele kastelen, statige landgoederen, tuinen en andere historische bezienswaardigheden. Elke regio heeft wat dat betreft genoeg te bieden. Engeland mag zoals de meeste Westerse landen relatief dichtbevolkt zijn maar het heeft maar liefst 10 grote nationale parken en nog veel meer Areas of Outstanding Natural Beauty.

In het zuiden vindt u overwegend vriendelijke landschappen met niet al te hoge heuvels, vier nationale parken, vele pittoreske dorpjes en verschillende historische steden. In het zuidoosten bevinden zich de meeste grote badplaatsen maar in het zuidwesten de mooiste kustgebieden. Het midden van Engeland is minder toeristisch al zijn er enkele uitzonderingen. De Cotswolds (op de grens met Zuid Engeland) met haar vele prachtige dorpen is daar één van, een ander is het heuvelachtige Peak District National Park. Het noorden is het gebied met de hoogste heuvels, zelfs bergen en ook de grootste nationale parken. Maar als afwisseling kunt u ook hier enkele fraaie oude steden, leuke dorpjes en historische locaties bezichtigen. Kijkt u hieronder per regio verder:

Rondreis in Zuid Engeland   |    Rondreis in Midden Engeland   |   Rondreis in Noord Engeland

Ontdek Engeland

Busvakanties - groepsreizen met de bus

Als u het fijner vindt om met een groep op reis te gaan dan kan dat ook. U kunt meegaan op een busreis naar Engeland waarbij alles voor u geregeld wordt en er elke dag excursies naar mooie gebieden, leuke plaatsen en bezienswaardigheden op het programma staan. Zo is er bijvoorbeeld een 5 daagse stedentrip naar Londen maar ook langere vakanties naar Devon en Cornwall in het zuidwesten, naar de pittoreske Cotswolds (en omstreken), naar Yorkshire en Wales en ook een rondreis met de bus door zowel Engeland, Wales als Schotland:

Busreizen naar Engeland

Houdt u ook van wandelen?

Als u nog wat actiever bent ingesteld en graag wandelt dan is dat ook te combineren met een busvakantie. Er zijn een paar reizen beschikbaar waarbij u mooie wandelingen zult maken (niet weer niet te lang) en daarnaast ook weer verschillende bezoekersattracties (landgoederen, tuinen, kastelen) en historische steden/stadjes kunt bezichtigen. Die buswandelvakanties vindt u terug op deze pagina:

Buswandelvakanties naar Engeland