Engeland - rondreizen per auto, trein of bus

Peak District in Engeland

Met de auto op rondreis door Engeland

Engeland heeft een bijzonder gevarieerd landschap dus het heeft voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er vele mooie historische steden, stadjes en pittoreske dorpen om nog niet te spreken van de vele kastelen, statige landgoederen, tuinen en andere historische bezienswaardigheden. Elke regio heeft wat dat betreft genoeg te bieden. Engeland mag zoals de meeste Westerse landen relatief dichtbevolkt zijn maar het heeft maar liefst 10 grote nationale parken en nog veel meer Areas of Outstanding Natural Beauty. Hieronder kunt u per gebied zoeken naar enkele mooie vakanties en lees ook over de mogelijkheden om naast het rondreizen ook de nodige mooie wandelingen te maken. Wilt u met het gezin op vakantie naar Engeland? Kijkt u dan vooral ook even op deze pagina: Op rondreis door Engeland met het gezin.


Stranden in Zuid Engeland Oude huizen in Midden Engeland


Bergen en meren in Noord Engeland Kustpaden in Engeland


Met de trein op rondreis door Engeland

Een rondreis hoeft niet persé te worden gemaakt per auto maar kan ook met het openbaar vervoer. De mogelijkheden zijn dan uiteraard wat beperkter maar er blijft nog steeds heel veel moois over. Met de juiste planning kunt u veel prachtige plaatsen en gebieden in Engeland bekijken. Kom met het vliegtuig of trein naar Groot-Brittannië en vervolg uw weg per trein en/of bus naar de verschillende bestemmingen. Kijkt u rechts om de mogelijkheden te bekijken om naar Engeland te komen. Dat hoeft natuurlijk niet persé, ik zal u in het reisplan meedelen wat de snelste en/of handigste manier is om de oversteek te maken alvorens de treinrondreis begint.


Treinstation in Engeland Loket in Engeland

Busvakanties - groepsreizen met de bus

Als u het fijner vindt om met een groep op reis te gaan dan kan dat ook. U kunt meegaan op een busreis naar Engeland waarbij alles voor u geregeld wordt en er elke dag excursies naar mooie gebieden, leuke plaatsen en bezienswaardigheden op het programma staan. Zo is er bijvoorbeeld een 5 daagse stedentrip naar Londen maar ook langere vakanties naar Devon en Cornwall in het zuidwesten, naar de pittoreske Cotswolds (en omstreken), naar Yorkshire en Wales en ook een rondreis met de bus door zowel Engeland, Wales als Schotland:

Busreizen naar Engeland

Buswandelvakanties

Als u nog wat actiever bent ingesteld en graag wandelt dan is dat ook te combineren met een busvakantie. Er zijn een paar reizen beschikbaar waarbij u mooie wandelingen zult maken (niet weer niet te lang) en daarnaast ook weer verschillende bezoekersattracties (landgoederen, tuinen, kastelen) en historische steden/stadjes kunt bezichtigen. Die buswandelvakanties vindt u terug op deze pagina:

Buswandelvakanties naar Engeland