Vakantie in Zuidwest Engeland - Devon & Cornwall

South Devon in Zuidwest Engeland

Wat is er te zien in zuidwest Engeland?

De kust van Cornwall in Zuidwest Engeland
Zuidwest Engeland is vanwege haar mooie landschappen en prachtige kustgebieden één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van het land. U vindt er badplaatsen, kuststadjes, vissersdorpjes en vele kilometers aan wandelpaden langs de zee en over de kliffen. In het oosten van Devon ligt bijvoorbeeld de Jurassic Coast, in het zuiden de Engelse Riviera en verder naar het noorden de nationale parken Dartmoor en Exmoor. Cornwall bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijk gebied en hier vindt u badplaatsen als St Ives en Newquay.

Er zijn ook tal van andere bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen en tuinen. Denk aan de beroemde trekpleisters St Michael's Mount en het Eden Project in Cornwall. Een geliefde attractie in Devon is Greenway, het voormalige huis van Agatha Christie, niet al te ver verwijderd van het populaire Torquay aan de English Riviera.

Bezienswaardigheden in Devon

Bezienswaardigheden in Cornwall

Vind hotels, b&b's, vakantiehuizen en wandelvakanties

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Devon of Cornwall, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de badplaatsen, dorpen of stadjes. Rechts kunt u kijken bij de wandelvakanties in dit deel van Engeland. Wilt u graag wandelen maar daarnaast ook voldoende rust inbouwen en leuke plaatsen en bezienswaardigheden bekijken? Kijk dan vooral bij het tweede hoofdstuk op deze pagina hieronder. Deze regio heeft vele geschikte streken om fraaie kustwandelingen te maken.
Graag op rondreis door Zuidwest Engeland?

Als u Zuidwest Engeland graag wat uitgebreider wilt leren kennen, bekijkt u dan (ook) vooral onderstaande pagina's. Links vindt u namelijk info over een autorondreis door Devon en Cornwall waarbij u verschillende prachtige kustgebieden, leuke kustplaatsen en ook de natuur van nationale parken kunt bezoeken. Als u alleen met het openbaar vervoer wilt of kunt reizen, kijk dan rechts. Daar leest u meer over het maken over een treinrondreis door Zuidwest Engeland. Ook dat is namelijk met de juiste planning mogelijk:

Bekijk enkele leuke plaatsen

Sidmouth Exeter Torquay

Dartmouth Looe St Ives

Newquay Clovelly Lynton

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidwest Engeland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Devon en Cornwall te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar het zuidwesten van Engeland duurt 4,5 a 6,5 uur, afhankelijk van uw specifieke vakantiebestemming.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Een voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Exeter Airport, de luchthaven van Devon. U kunt van daaruit met de bus naar de gelijknamige stad en daar zo nodig verder reizen per trein.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Engeland Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland