Zuidwest Engeland - Devon & Cornwall

Vakantie vieren aan de kust van Cornwall, Zuidwest Engeland

Op vakantie naar de kustgebieden van Devon en Cornwall

Zuidwest Engeland is vanwege haar mooie landschappen en prachtige kustgebieden één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van het land. U vindt er badplaatsen, kuststadjes, vissersdorpjes en vele kilometers aan wandelpaden langs de zee en over de kliffen. In het oosten van Devon ligt bijvoorbeeld de Jurassic Coast (werelderfgoed), in het zuiden de drukkere Engelse Riviera en verder naar het noorden de relatief rustige nationale parken Dartmoor en Exmoor dat tevens een schitterend kustgebied heeft met hoge kliffen. Cornwall bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijk gebied en hier vindt u niet al te grote badplaatsen als St Ives en Newquay. Wandelen kan bijvoorbeeld in de nationale parken maar ook heel erg goed langs het enorm lange South West Coast Path.

Er zijn ook tal van andere bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen en tuinen. Denk aan de beroemde trekpleisters St Michael's Mount en het Eden Project in Cornwall. Een geliefde attractie in Devon is Greenway, het voormalige huis van Agatha Christie, niet al te ver verwijderd van het populaire Torquay aan de Engelse Riviera. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidwest Engeland. Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis door Zuidwest Engeland, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Devon en Cornwall kunt reizen.


Historisch huis in Devon Hotel in Engeland


Kasteel in Cornwall Cottage in Engeland

Op rondreis door Zuidwest Engeland

Hieronder ziet u twee rondreizen door Devon en Cornwall staan, zowel met de auto als met de trein. Bezoek de vele prachtige kustgebieden en leuke kustplaatsjes en wandel over de honderden kilometers aan kustpaden. De mogelijkheden zijn bij een autorondreis uiteraard uitgebreider maar ook voor de treinreiziger zijn er de nodige mooie plaatsen om te bezoeken en wandelingen te maken. Kijk links voor een reis met de auto en rechts voor met de trein.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Sidmouth Exeter Torquay

Dartmouth Looe St Ives

Newquay Clovelly Lynton

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidwest Engeland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Devon en Cornwall te reizen. Er zijn bijvoorbeeld relatief korte veerdiensten naar het zuidoosten van het land. Daarna moet u nog wel zo'n 4,5 a 6 rijden, afhankelijk van uw bestemming. Een tussenovernachting zou logisch zijn. Ook kunt u met de trein omdat er een directe spoorverbinding is tussen Londen en verschillende locaties in Zuidwest Engeland. Denk bijvoorbeeld aan Torquay, Exmouth, Plymouth, Truro, Looe, Penzance, St Ives en Newquay. Met het vliegtuig kan ook nog. Denk dan vooral aan een vlucht naar Exeter Airport en Bristol Airport. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland