Vakantie in Zuidwest Engeland - Devon & Cornwall

South Devon in Zuidwest Engeland

Wat is er te zien in zuidwest Engeland?

De kust van Cornwall in Zuidwest Engeland
Zuidwest Engeland is vanwege haar mooie landschappen en prachtige kustgebieden één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van het land. U vindt er badplaatsen, kuststadjes, vissersdorpjes en vele kilometers aan wandelpaden langs de zee en over de kliffen. In het oosten van Devon ligt bijvoorbeeld de Jurassic Coast, in het zuiden de Engelse Riviera en verder naar het noorden de nationale parken Dartmoor en Exmoor. Cornwall bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijk gebied en hier vindt u badplaatsen als St Ives en Newquay.

Er zijn ook tal van andere bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen en tuinen. Denk aan de beroemde trekpleisters St Michael's Mount en het Eden Project in Cornwall. Een geliefde attractie in Devon is Greenway, het voormalige huis van Agatha Christie, niet al te ver verwijderd van het populaire Torquay aan de English Riviera.

Bezienswaardigheden in Devon

Bezienswaardigheden in Cornwall

Voorbeelden van enkele leuke plaatsen

Sidmouth Exeter Torquay

Dartmouth Looe St Ives

Newquay Clovelly Lynton

Hotels, b&b's, vakantiehuisjes en wandelvakanties

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Devon of Cornwall, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de badplaatsen, dorpen of stadjes. Wilt u graag alleen maar wandelen? Kijkt u dan hier bij de wandelvakanties in dit deel van Zuidwest Engeland.
Autovakanties en treinrondreizen in Zuidwest Engeland

Als u Zuidwest Engeland graag wat uitgebreider wilt leren kennen, bekijkt u dan (ook) vooral onderstaande pagina's. Dit zijn namelijk twee rondreizen door Devon en Cornwall waarvan de tweede per trein is. De eerste is een autorondreis waarbij u uiteraard wat meer vrijheid heeft qua plaatsen om te overnachten.

Mogelijkheden om naar Zuidwest Engeland te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Devon en Cornwall te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar het zuidwesten van Engeland duurt 4,5 a 6,5 uur, afhankelijk van uw specifieke vakantiebestemming.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Een voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Exeter Airport, de luchthaven van Devon. U kunt van daaruit met de bus naar de gelijknamige stad en daar zo nodig verder reizen per trein.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Engeland Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland