De badplaats Torquay in Zuidwest Engeland

Torquay in Devon, Engeland Torquay in Devon, Engeland Torquay in Devon, Engeland Cockington bij Torquay in Devon, Engeland Boeken Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon Brixham in Devon Dartmouth in Devon Totnes in Devon Paignton in Devon Teignmouth in Devon Exe Estuary in Devon, Engeland Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

InformatieBabbacombe in Torbay, Devon

Torquay is één van de meest populaire vakantieverblijfplaatsen in zuid Engeland. Het ligt aan de mooie baai Torbay (ook de naam van de bestuurseenheid). Dit gebied wordt vanwege zijn schoonheid ook wel de Engelse Riviera genoemd. U ziet er mooie baaien, kliffen en ook een strand. Daarnaast zijn in dit resort enkele bezienswaardigheden zoals het museum waar ook aandacht is voor de beroemde auteur Agatha Christie, de historische Torre Abbey, Living Coasts (dierentuin en aquarium) en de zogenaamde Rock Walk. Dat is een netwerk van wandelpaden met mediterrane beplanting waarbij je kunt genieten van mooie uitzichten, bijvoorbeeld over de Royal Terrace Gardens. Verder landinwaarts kunt u zowaar een prehistorische grot bekijken, namelijk de Kents Cavern.

Aan de rand van de badplaats zijn ook nog twee locaties die u kunt bezoeken, namelijk de Babbacombe Model Village (een soort Madurodam) en ook het pittoreske dorpje Cockington met zijn historische huisjes, een attractie op zich. In Babbacombe kunt u ook het museum 'Bygones' bezichtigen, waar onder andere een victoriaanse straat te zien is. Enkele kilometers ten westen van de badplaats vindt u het prachtige en tevens beschermde kustgebied van South Devon waar u al helemaal prima kunt wandelen. Kijkt u op deze pagina voor mooie hotels, b&b's en appartementen in Torquay.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Torquay

U kunt ook prima wandelen in deze plaats. Het ligt namelijk aan het South West Coast Path. U kunt dus in beide richtingen het kustpad volgen. Als u het pad zuidwaarts volgt komt u bijvoorbeeld in Brixham en direct daarna langs de fraaie kusten van de South Devon Area of Outstanding Natural Beauty. Noordwaarts kunt u het pad volgen naar Babbacombe dat onderdeel is van Torbay en waar 's lands hoogste promenade te bewonderen is: de Babbacombe Downs.

Meer info: South West Coast Path | Wandeling Torquay - Babbacombe


De locatie van Torquay

Enkele bestemmingen in de buurt

Brixham Dartmouth Totnes

Reis plannen naar Torquay

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Torquay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Torquay duurt daarna nog minimaal 5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Torquay heeft een treinstation en dat is bijna het einde van de spoorlijn. Vanaf hier kunt u naar Exeter maar ook helemaal door naar Londen als u wilt.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall