Torquay en de Engelse Riviera in Devon - Zuidwest Engeland

Torquay in Devon, Engeland Boeken Torquay in Devon, Engeland Torquay in Devon, Engeland Cockington bij Torquay in Devon, Engeland Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon Brixham in Devon Dartmouth in Devon Totnes in Devon Paignton in Devon Teignmouth in Devon Exe Estuary in Devon, Engeland Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

InformatieBabbacombe in Torbay, Devon

Torquay is één van de meest populaire vakantieverblijfplaatsen in zuid Engeland. Het ligt aan de mooie baai Torbay (ook de naam van de bestuurseenheid). Dit gebied wordt vanwege zijn schoonheid ook wel de Engelse Riviera genoemd. U ziet er mooie baaien, kliffen en ook een strand. Daarnaast zijn in dit resort enkele bezienswaardigheden zoals het museum, de historische Torre Abbey, Living Coasts (dierentuin en aquarium) en de zogenaamde Rock Walk. Dat is een netwerk van wandelpaden met mediterrane beplanting waarbij je kunt genieten van mooie uitzichten, bijvoorbeeld over de Royal Terrace Gardens. Verder landinwaarts kunt u zowaar een prehistorische grot bekijken, namelijk de Kents Cavern.

Aan de rand van de badplaats zijn ook nog twee locaties die u kunt bezoeken, namelijk de Babbacombe Model Village (een soort Madurodam) en ook het pittoreske dorpje Cockington met zijn historische huisjes, een attractie op zich. In Babbacombe kunt u ook het museum 'Bygones' bezichtigen, waar onder andere een victoriaanse straat te zien is. Enkele kilometers ten westen van de badplaats vindt u het prachtige en tevens beschermde kustgebied van South Devon waar u al helemaal prima kunt wandelen.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel aan zee in Babbacombe? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels met zeezicht in Zuidwest Engeland


Wandelen in Torquay

U kunt ook prima wandelen in deze plaats. Het ligt namelijk aan het South West Coast Path. U kunt dus in beide richtingen het kustpad volgen. Als u het pad zuidwaarts volgt komt u bijvoorbeeld in Brixham en direct daarna langs de fraaie kusten van de South Devon Area of Outstanding Natural Beauty. Noordwaarts kunt u het pad volgen naar Babbacombe dat onderdeel is van Torbay en waar 's lands hoogste promenade te bewonderen is: de Babbacombe Downs.

Meer info: South West Coast Path | Wandeling Torquay - Babbacombe


De locatie van Torquay

Enkele bestemmingen in de buurt

Brixham Dartmouth Totnes

Mogelijkheden om naar Torquay te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Torquay te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Torquay duurt daarna nog ongeveer 5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 5 uur rijden.

U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Het meest voor de hand ligt Exeter Airport maar ook Bristol Airport is een mogelijkheid. Vanaf beide luchthavens moet u eerst met de bus naar de steden waar ze naar vernoemd zijn om vervolgens daar over te stappen op de trein naar Torquay. Eenmaal in deze plaats kunt u ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Paignton, Brixham, Torre, Newton Abbot, Cockington, Babbacombe en Totnes. Het is overigens ook mogelijk om via een korte en goedkope boottocht in Brixham te komen.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Devon