Vakantie in Surrey en Berkshire

Windsor Castle in Berkshire, Engeland

Wat is er te zien?

Surrey Hills in zuid Engeland

Deze graafschappen liggen in het zuidoosten van Engeland en grenzen aan het verstedelijkte gebied rondom Londen. Surrey is een zeer populair gebied voor forensen en heeft ook de nodige natuurlijke schoonheid, prachtige tuinen om te bezichtigen en mooi platteland. Dit geldt met name voor de Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty dat pal ten zuiden van de stad Guildford is gesitueerd.

Het koninklijke Windsor is waarschijnlijk het bekendste stadje in Berkshire. In dit graafschap vindt u ook het natuurlijke platteland van de North Wessex Downs, ook een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Hier ligt bijvoorbeeld het stadje Newbury. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in dit deel van het land zijn Hampton Court Palace, Windsor Castle en Polesden Lacey. Ook kunt u bijvoorbeeld de tuinen van de Royal Landscape en de Wisley Garden bekijken.

Bezienswaardigheden in Surrey

Bezienswaardigheden in Berkshire

Hotels, vakantiehuizen en vakanties

Hotels in Surrey, Engeland groen vlak Bateman's in East Sussex, Engeland

Bekijk enkele specifieke bestemmingen

Guildford Haslemere Windsor

Met trein, vliegtuig of boot naar Surrey en Berkshire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland of België naar Surrey en Berkshire te reizen. Zo zijn er opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar deze graafschappen duurt ongeveer 2 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Vervolgens kunt u uiteraard ook met het vliegtuig reizen. Voor de hand liggende opties zijn dan de vluchten naar Gatwick en Heathrow. Vanaf Gatwick Airport is het bijvoorbeeld nog 40 minuten met de trein naar Guildford.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Londen Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland