Vakantie in Zuidwest Schotland

Galloway Forest Park in Zuidwest Schotland

Wat is er te zien?

Zuidwest Schotland wordt misschien wat over het hoofd gezien omdat het over het algemeen niet op de route ligt naar de bergachtige hooglanden in het noorden en westen. Maar ook in dit deel van het land is de nodige natuurlijke schoonheid te vinden, inclusief kustgebieden. Het gebied bestaat uit een aantal raadsgebieden waaronder het grote Dumfries & Galloway en South Ayrshire.

Qua natuur vindt u hier het deels bergachtige Galloway Forest Park en verschillende mooie kustgebieden in het zuiden zoals de East Stewartry Coast en de Mull of Galloway, tevens een natuurreservaat. Vanaf de kust van Ayrshire kunt u de oversteek maken naar Brodick op het eiland Arran. Voorbeelden van stadjes op het vasteland zijn Dumfries, Ayr, Girvan en Wigtown. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Culzean Castle, Drumlanrig Castle en het Threave Estate. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidwest Schotland en het eiland Arran.


Kasteel in de Ayrshire Hotel in Schotland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Portpatrick ayr Isle of Arran

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidwest Schotland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Zuidwest Schotland te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog 2 a 3,5 uur rijden, afhankelijk van uw precieze vakantiebestemming. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het 3,5 a 5,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Als u bijvoorbeeld naar Ayr of het eiland Arran wilt dan kunt u ook met het vliegtuig gaan. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Glasgow Airport. Daar dient u dan eerst met de bus naar station Paisley Gilmour Street te reizen en dan over te stappen op de trein naar Ayr of als u naar het eiland wilt, station Ardrossan Harbour. Daar vertrekt de boot naar Brodick. Kijk hier voor de overtocht van Ardrossan naar Brodick.

Loket in Engeland Cottage in Engeland