Vakantie op Isle of Skye - Hebriden

Rotsachtige kust op het eiland Skye in Schotland

Wat is er te zien?

Isle of Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de Inner Hebrides. Dat het een eiland is betekent hier niet dat u persé de boot hoeft te nemen want meer dan 20 jaar geleden is er namelijk een brug gebouwd naar het vasteland. die brug vindt u bij het dorp Kyle of Lochalsh. Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig en Portree, de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum. Rondom Skye bevinden zich ook een aantal veel kleinere eilandjes zoals Raasay, Eigg en Rum. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis op het eiland Skye of daar vlakbij in de buurt van Kyle of Lochalsh.


Museum op het eiland Skye Hotel in Schotland

Graag op rondreis naar naar Isle of Skye?

U kunt een bezoek aan Skye uiteraard ook combineren met andere locaties in Schotland. Onderweg naar het eiland komt u namelijk ook al door de Highlands. De linker variant is een autorondreis die u zou kunnen ondernemen. De rechter variant is een reis (voornamelijk) per trein. Nu heeft Skye geen treinstation maar u kunt een stuk met de bus reizen om er toch te komen. Kyle of Lochalsh dat net aan de andere kant van het water op het vasteland is gesitueerd heeft overigens wel een treinstation.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Portree Uig Kyle of Lochalsh

Met trein, vliegtuig of boot naar het eiland Skye

Hoe reis je naar het eiland Skye? Er rijden bussen naar het eiland dus u kunt wel met het openbaar vervoer maar de logische optie is uiteraard met de auto gaan. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. Het is wel ver rijden dus een tussenovernachting ligt voor de hand. Kyle of Lochalsh ligt op het vasteland bij de brug die de verbinding vormt met het eiland. Dit is ook het eindpunt van de spoorlijn vanuit Inverness. U kunt ook de veerboot pakken vanaf Mallaig naar Armadale. Mallaig is het eindpunt van een andere spoorlijn, namelijk vanuit Glasgow. Als u het vliegtuig wilt nemen dan is het logisch te vliegen op Inverness of eventueel Glasgow. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland