Autorondreis - 12 a 18 dagen door Northwest Highlands en Skye

Rondreis langs Glenfinnan, Schotland Rondreis langs de Corrieshalloch Gorge in Schotland Rondreis langs Neist Point op Skye in Schotland Rondreis langs Portree in Schotland Rondreis langs Inverness in Schotland Stoomtrein door Schotland Rondreis langs Eilean Donan Castle in Schotland Rondreis langs Dunrobin Castle in Schotland Rondreis langs Edinburgh in Schotland Kaart van autorondreis door Skye en de NorthWest Highlands in Schotland Rondreis door de Highlands van Schotland

Een rondreis naar Noordwest Schotland

Deze autorondreis gaat naar het noordwesten van Schotland waar de ruigste berggebieden te vinden zijn. Het is wel een eind rijden voordat u er aanbeland bent dus zou u onderweg ook nog ergens willen overnachten. De fraaie hoofdstad Edinburgh zou een idee kunnen zijn. Daarna rijdt u oa. via Glencoe, 's lands meest geprezen bergpas naar het noordwesten. Fort William zou een halte kunnen zijn alvorens naar het schitterende eiland Skye te rijden. Dat hoeft niet per veerboot want er staat een brug. Daarna gaat de reis verder noordwaarts naar de eveneens ruige landschappen van Wester Ross en Assynt verderop in Noord Schotland. Een bezoek aan Inverness, de enige stad in de Hooglanden is ook mogelijk, evenals een bezoek aan het mythische Loch Ness. Logisch zou zijn 2, 3 of 4 nachten per bestemming, afhankelijk van de locatie en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Hieronder ziet u hoe het schema er uit zou kunnen zien.

Mogelijke route

kaart van rondreis door de Northwest Highlands en Skye in Schotland * In 12 a 18 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Optie 1: geef de planning uit handen. Voor deze route - of een variatie daarop - kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.

Optie 2: doe het zelf. Mocht u deze pagina bekijken om inspiratie op te doen en bent u van plan zelf de rondreis vorm te geven, dan kunt u ook gebruik maken van de service eigen online pagina. Dan boekt u zelf de accommodaties via deze website en vraagt u nadien een eigen pagina aan. Hier kunt u zoeken naar accommodaties in omgeving Loch Lomond en Fort William, hier in omgeving Loch Ness, hier op het eiland Skye en hier in het verre noorden van Schotland. Logisch is om de nachtboot te nemen naar één van de havens aan de Engelse noordoostkust. Mogelijk heeft u voor de heen of terugweg nog een overnachting elders nodig omdat ik anders mogelijk de reis van of naar de haven te lang is. Denk bijvoorbeeld aan de stad Edinburgh of wat verder het raadsgebied Perth & Kinross. Maar nogmaals: wilt u uitgebreide hulp? Vraag dan een vakantieplan op maat aan.


Cottage in Engeland Inn

Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Schotland