Autorondreis - 12 a 18 dagen door Northwest Highlands en Skye

Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Eilean Donan Castle in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland Trotternish op het eiland Skye in Schotland Loch Maree in Wester Ross, Schotland Inverewe Garden in Schotland Knockan Crag in de Northwest Highlands, Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door Skye en de NorthWest Highlands in Schotland

Een rondreis naar Noordwest Schotland

Deze autorondreis gaat naar het noordwesten van Schotland waar de ruigste berggebieden te vinden zijn. Het is wel een eind rijden voordat u er aanbeland bent dus zou u onderweg ook nog ergens willen overnachten. De fraaie hoofdstad Edinburgh zou een idee kunnen zijn. Daarna rijdt u oa. via Glencoe, 's lands meest geprezen bergpas naar het noordwesten. Fort William zou een halte kunnen zijn alvorens naar het schitterende eiland Skye te rijden. Dat hoeft niet per veerboot want er staat een brug. Daarna gaat de reis verder noordwaarts naar de eveneens ruige landschappen van Wester Ross en Assynt. Een bezoek aan Inverness, de enige stad in de Hooglanden is ook mogelijk, evenals een bezoek aan het mythische Loch Ness. Het is dus vooral natuurlijke pracht dat de klok slaat maar er zijn ook enkele historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Eilean Donan Castle en Urquhart Castle.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen en locaties die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. U kunt niet in één keer helemaal naar het noordwesten rijden, dat zou wel een hele lange rit worden. Op de heen -en terugweg zou u bijvoorbeeld kunnen verblijven in de oude stad Edinburgh en het stadje Stirling met zijn fraaie kasteel. In de Highlands verblijft u in aanzienlijk kleinere plaatsen al is er ook de mogelijkheid Inverness als bestemming te kiezen. Dat is de enige stad in het noorden van Schotland. Als u ter afwisseling wat reuring wenst is dat een goede optie. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:


Edinburgh Glencoe Fort William

Portree Uig Gairloch

Ullapool Inverness Fort Augustus
Terug naar:

→ Autorondreizen door Schotland