Kyle of Lochalsh, Balmacara en de Skye Bridge in Schotland

Kyle of Lochalsh in Schotland Boeken Kyleakin op het eiland Skye in Schotland Plockton in de Highlands van Schotland Eilean Donan Castle in Schotland Five Sisters of Kintail in Schotland Armadale Castle op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorpje Plockton in de bergen van Lochalsh, Schotland

Kyle of Lochalsh is een kleine plaats in de Hooglanden van Schotland en ligt bij de brug naar het prachtige eiland Skye. Het is tevens het eindpunt van de spoorlijn in dit deel van de Northwest Highlands. Zo kunt u per trein naar Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. In de omgeving is vanzelfsprekend de nodige natuurlijke schoonheid te zien, in de vorm van bergen en kusten. Vlakbij ligt het mooie Balmacara Estate waar u prima kunt wandelen en wat verder weg vindt u bijvoorbeeld de berggebieden Kintail en Glen Affric. Er zijn zijn ook een paar historische bezienswaardigheden in de buurt. Dit zijn het veel gefotografeerde Eilean Donan Castle en het Clan Donald Visitor Centre. In dat centrum vindt u de overblijfselen van Armadale Castle en het Museum of the Isles.

Pal aan de andere kant van de brug naar het eiland ligt overigens het plaatsje Kyleakin. Op het eiland Skye vindt u allerlei prachtige landschappen, zoals de harde zwarte pieken in de Cuillin Hills, de prachtige bergkam Trotternish in het verre noorden en de rotsachtige kust bij Elgol dichterbij. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kyle of Lochalsh.

Wandelen vanuit Kyle of Lochalsh

Niet ver van deze plaats liggen prachtige ruige wandelgebieden zoals de bergen van Kintail en het eiland Skye aan de andere kant van de brug. Maar u kunt in en vlakbij Kyle of Lochalsh uiteraard ook wandelen, bijvoorbeeld naar de Plock of Kyle, naar en in het Balmacara Estate of in de buurt van het dorpje Plockton.

Routes rond Kyle of Lochalsh en Plockton


De locatie van Kyle of Lochalsh

Enkele bestemmingen in de buurt

Portree Glen Shiel Inverness

Mogelijkheden om naar Kyle of Lochalsh reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Kyle of Lochalsh te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 6 uur 45 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 8,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Aangezien het vasteland hier bij Kyle of Lochalsh dus met een brug met het eiland Skye verbonden is, hoeft u dus niet nog eens op de veerboot te stappen, mocht u het willen bezoeken. Het dorp mag dan gesitueerd zijn in een afgelegen hoek van Schotland, het heeft wel een treinstation. Het is het einde van de lijn en vanaf hier kunt u naar de stad Inverness reizen. Die stad heeft ook een luchthaven waar u vanaf Schiphol naar toe kunt vliegen. In deze stad kunt u ook de trein pakken naar een flink aantal andere locaties zoals Aberdeen en Edinburgh. Ook is er busverkeer vanaf Kyle of Lochalsh, bijvoorbeeld naar verschillende plaatsen op het eiland Skye maar ook naar Inverness, Fort William en Glasgow.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Isle of Skye
→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye
→ Bezienswaardigheden op het eiland Skye