Kyle of Lochalsh, Balmacara en de Skye Bridge in Schotland

Kyle of Lochalsh in Schotland Boeken Kyleakin op het eiland Skye in Schotland Plockton in de Highlands van Schotland Eilean Donan Castle in Schotland Five Sisters of Kintail in Schotland Armadale Castle op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorpje Plockton in de bergen van Lochalsh, Schotland

Kyle of Lochalsh is een kleine plaats in de Hooglanden van Schotland en ligt bij de brug naar het prachtige eiland Skye. Het is tevens het eindpunt van de spoorlijn in dit deel van de Northwest Highlands. Zo kunt u per trein naar Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. In de omgeving is vanzelfsprekend de nodige natuurlijke schoonheid te zien, in de vorm van bergen en kusten. Vlakbij ligt het mooie Balmacara Estate waar u prima kunt wandelen en wat verder weg vindt u bijvoorbeeld de berggebieden Kintail en Glen Affric. Er zijn zijn ook een paar historische bezienswaardigheden in de buurt. Dit zijn het veel gefotografeerde Eilean Donan Castle en het Clan Donald Visitor Centre. In dat centrum vindt u de overblijfselen van Armadale Castle en het Museum of the Isles.

Pal aan de andere kant van de brug naar het eiland ligt overigens het plaatsje Kyleakin. Op het eiland Skye vindt u allerlei prachtige landschappen, zoals de harde zwarte pieken in de Cuillin Hills, de prachtige bergkam Trotternish in het verre noorden en de rotsachtige kust bij Elgol dichterbij. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kyle of Lochalsh.


Wandelen vanuit Kyle of Lochalsh

Niet ver van deze plaats liggen prachtige ruige wandelgebieden zoals de bergen van Kintail en het eiland Skye aan de andere kant van de brug. Maar u kunt in en vlakbij Kyle of Lochalsh uiteraard ook wandelen, bijvoorbeeld naar de Plock of Kyle, naar en in het Balmacara Estate of in de buurt van het dorpje Plockton.

Routes rond Kyle of Lochalsh en Plockton


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Kyle of Lochalsh

Enkele bestemmingen in de buurt

Portree Glen Shiel Inverness

Reis plannen naar Kyle of Loachalsh

Er zijn verschillende manieren om naar Kyle of Lochalsh te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 6 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Isle of Skye
→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye