Vakantie in Somerset en Wiltshire

De tuinen van Stourhead in Wiltshire, Engeland

Wat is er te zien?

Exmoor National Park in Somerset, Engeland

Deze graafschappen liggen in het zuidwesten van Engeland en bestaan voor een groot deel uit natuurlijke gebieden. Zo vindt u in Wiltshire de West Wiltshire Downs en de North Wessex Downs. In Somerset kunt u van de natuur genieten in het Exmoor National Park, de Mendip Hills en de Quantock Hills. Het prachtige platteland van de Cotswolds ligt ook voor een deel in beide graafschappen maar dat gebied wordt op andere pagina's beschreven.

Er zijn echter ook mooie steden en stadjes om te bezoeken zoals Salisbury, Wells, Glastonbury, het beroemde Bath en het grote Bristol dat overigens officieël bij Somerset hoort. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn het prehistorische Stonehenge, de Romeinse Baden van Bath, Salisbury Cathedral, Lacock Abbey en Dunster Castle vlakbij Minehead aan zee.

Bezienswaardigheden in Wiltshire

Bezienswaardigheden in Somerset

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een treinrondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Somerset of Wiltshire, kijkt u dan links. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de steden, dorpen of stadjes. Daarnaast staat een treinrondreis door het zuidoosten van Engeland waarbij Salisbury en Bath ook kunnen worden inbegrepen. Dat zijn fraaie historische steden die goed per trein te bereiken zijn.


Graag op autorondreis door Zuid Engeland?

Als u bepaalde delen van Zuid Engeland graag wat beter wilt verkennen, bekijkt u dan ook onderstaande pagina's. Dit zijn namelijk twee rondreizen waarbij de linker ook naar Wiltshire gaat en waarbij de rechter u naar Devon en Cornwall brengt. Het Exmoor National Park kunt u dan ook bezoeken en dat ligt tevens voor een groot deel in het graafschap Somerset.


Bekijk specifieke bestemmingen

Bath Wells Minehead

Bristol Salisbury Castle Combe

Met trein, vliegtuig of boot naar Somerset en Wiltshire

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Somerset en Wiltshire te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van zuid Engeland duurt 3 a 5 uur, afhankelijk van uw specifieke vakantiebestemming.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Een voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Bristol Airport, een luchthaven vanwaar u frequent en relatief snel per bus naar een aantal bestemmingen kunt reizen, zoals naar de steden Bristol en Bath, respectievelijk 30 en 50 minuten.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Southampton Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland