Kathedraalstad Salisbury in Wiltshire - Engeland

De stad Salisbury in Wiltshire De stad Salisbury in Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire Mompesson House in Salisbury, Wiltshire Boeken Stonehenge in Wiltshire, Zuid Engeland Cranborne Chase in Dorset, Engeland Old Wardour Castle in Wiltshire, Zuid Engeland Shaftesbury in Dorset, Engeland New Forest National Park in Hampshire Westbury White Horse in Wiltshire, Zuid Engeland Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kathedraal van Salisbury in Wiltshire, Engeland

Salisbury is een kleinere historische stad aan de rivier de Avon en heeft ongeveer 40 duizend inwoners. Het ligt in het zuiden van het graafschap Wiltshire, zuid Engeland. Het is vooral bekend vanwege zijn prachtige kathedraal maar er zijn nog meer musea en oude gebouwen waarvan een aantal tot bezoekersattractie dienen. Bezoek het mooie Arundells dat ooit toebehoorde aan de premier van het Verenigd Koninkrijk, namelijk Edward Heath. Ook kunt u bezoeken het Mompesson House van de National Trust, het Salisbury & South Wiltshire Museum en de Wardrobe als u van militaire geschiedenis houdt.

Daarnaast is er in het gebied rondom de stad nog veel meer te zien waaronder het landgoed Dinton Park, de wereldberoemde steencirkel Stonehenge en nog enkele oude prehistorische locaties als Old Sarum en de Figsbury Ring. Er rijden overigens speciale bussen vanuit Salisbury naar Stonehenge, het is immers één van 's lands meest beroemde historische trekpleisters. Daarnaast zijn er in de omgeving van de stad ook fraaie landschappen te bewonderen zoals de licht heuvelachtige Cranborne Chase & West Wiltshire Downs, een Area of Outstanding Natural Beauty en ook het mooie New Forest National Park met zijn loslopende pony's, heidevelden en bossen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in de stad.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Salisbury

Enkele bestemmingen in de regio

Shaftesbury Winchester Avebury

Reis plannen naar Salisbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Salisbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Salisbury duurt daarna nog minimaal 3 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in 50 minuten naar Salisbury reizen, inclusief overstap in de stad Southampton. Eenmaal in Salisbury kunt u met de trein nog veel meer plaatsen bereiken zoals Londen (station Waterloo), Exeter in Devon, Bath in Somerset en Bristol.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset