Kathedraalstad Salisbury in Wiltshire - Engeland

De stad Salisbury in Wiltshire De stad Salisbury in Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire Mompesson House in Salisbury, Wiltshire Boeken Stonehenge in Wiltshire, Zuid Engeland Cranborne Chase in Dorset, Engeland Old Wardour Castle in Wiltshire, Zuid Engeland Shaftesbury in Dorset, Engeland New Forest National Park in Hampshire Westbury White Horse in Wiltshire, Zuid Engeland Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kathedraal van Salisbury in Wiltshire, Engeland

Salisbury is een kleinere historische stad aan de rivier de Avon en heeft ongeveer 40 duizend inwoners. Het ligt in het zuiden van het graafschap Wiltshire, zuid Engeland. Het is vooral bekend vanwege zijn prachtige kathedraal maar er zijn nog meer musea en oude gebouwen waarvan een aantal tot bezoekersattractie dienen. Bezoek het mooie Arundells dat ooit toebehoorde aan de premier van het Verenigd Koninkrijk, namelijk Edward Heath. Ook kunt u bezoeken het Mompesson House van de National Trust, het Salisbury & South Wiltshire Museum en de Wardrobe als u van militaire geschiedenis houdt.

Daarnaast is er in het gebied rondom de stad nog veel meer te zien waaronder het landgoed Dinton Park, de wereldberoemde steencirkel Stonehenge en nog enkele oude prehistorische locaties als Old Sarum en de Figsbury Ring. Er rijden overigens speciale bussen vanuit Salisbury naar Stonehenge, het is immers één van 's lands meest beroemde historische trekpleisters. Daarnaast zijn er in de omgeving van de stad ook fraaie landschappen te bewonderen zoals de licht heuvelachtige Cranborne Chase & West Wiltshire Downs, een Area of Outstanding Natural Beauty en ook het mooie New Forest National Park met zijn loslopende pony's, heidevelden en bossen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in de stad.


De locatie van Salisbury

Enkele bestemmingen in de regio

Shaftesbury Winchester Avebury

Mogelijkheden om naar Salisbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Salisbury te reizen. Zo kunt u bijvoorbeeld met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Salisbury duurt daarna nog ongeveer 3 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in 50 minuten naar Salisbury reizen, inclusief overstap in de stad Southampton. Eenmaal in Salisbury kunt u met de trein nog veel meer plaatsen bereiken zoals Londen (station Waterloo), Exeter in Devon, Bath in Somerset en Bristol.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset
→ Bezienswaardigheden in Wiltshire