Vakantie in Zuidoost Wales

Op vakantie in zuidoost Wales

Wat is er te zien?

Zuid Wales is het dichtbevolkste deel van het land, er zijn een paar steden maar ook grote dunbevolkte natuurgebieden waar u van de rust kunt genieten. Hier in het zuidoosten vindt u bijvoorbeeld het mooie landschap van de Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty, een licht heuvelachtig en groen gebied rond de gelijknamige rivier dat zich uitstrekt tot in Herefordshire, Engeland. De rivier stroomt via het stadje Chepstow met zijn kasteel in zee. Verder landinwaarts liggen de heuvels en bergen van het Brecon Beacons National Park waar u kunt verblijven in dorpen of kleine stadjes zoals Brecon, Abergavenny en Llandovery. De grootste plaats is de hoofdstad Cardiff dat aan zee is gelegen. Niet ver van hier ligt de kleinere stad Newport. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Chepstow Castle, Cardiff Castle, Tredegar House en het industriële werelderfgoed van Blaenavon. Hier in 'the Valleys' waren de mijnbouw en zware industrie zeer belangrijk. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidoost Wales.


Kasteel in Glamorgan Hotel in Engeland

Maak een autorondreis door Wales

U ziet hieronder een voorbeeld staan van een autondreis door Zuid Wales. Dat stelt u in staat alle mooie gebieden te bekijken, dus ook het zuidwesten met haar fraaie kustgebieden. Uiteraard kunt u de reis ook uitbreiden door het noorden van het land te bezoeken. Een combinatie met gebieden in Engeland behoort uiteraard ook zeker tot de mogelijkheden.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Usk Cardiff Brecon

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidoost Wales

Hoe reist u vanuit Nederland of België naar Zuidoost Wales? Als u de auto neemt dan zijn er verschillende opties om het Kanaal of de Noordzee over te steken. Voor de hand ligt een overtocht naar Zuidoost of Oost Engeland. Die schepen vertrekken in het eerste geval in Duinkerke en Calais, en in het tweede geval in Hoek van Holland. De eerste is korter en goedkoper maar vertrekt dus in Noord Frankrijk. Met de trein naar dit deel van Wales kan in bepaalde streken ook. Niet zozeer in de Brecon Beacons afgezien van bijvoorbeeld Abergavenny maar vooral in en rondom het zuidelijke kustgebied. Denk aan Chepstow, Newport, Cardiff en het treinstation Rhoose bij Cardiff Airport. Als u met het vliegtuig gaat dan is een vlucht naar de luchthaven van Cardiff dus een logische optie. Vliegen op de Engelse luchthavens Bristol en Birmingham behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland