Vakantie in Zuidoost Wales

Op vakantie in zuidoost Wales

Wat is er te zien?

De Wye Valley in zuidoost Wales

Zuid Wales is het dichtbevolkste deel van het land, er zijn een paar steden maar ook grote dunbevolkte natuurgebieden waar u van de rust kunt genieten. Hier in het zuidoosten vindt u bijvoorbeeld het mooie landschap van de Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty, een licht heuvelachtig en groen gebied rond de gelijknamige rivier dat zich uitstrekt tot in Herefordshire, Engeland. De rivier stroomt via het stadje Chepstow met zijn kasteel in zee.

Verder landinwaarts liggen de heuvels en bergen van het Brecon Beacons National Park waar u kunt verblijven in dorpen of kleine stadjes zoals Brecon, Abergavenny en Llandovery. De grootste plaats is de hoofdstad Cardiff dat aan zee is gelegen. Niet ver van hier ligt de kleinere stad Newport. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Chepstow Castle, Cardiff Castle, Tredegar House en het industriële werelderfgoed van Blaenavon. Hier in 'the Valleys' waren de mijnbouw en zware industrie zeer belangrijk.

Bezienswaardigheden in zuidoost Wales

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een autorondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in de Brecon Beacons, Glamorgan of de Wye Valley, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele gebied of in enkele specfieke dorpen, stadjes en uiteraard de hoofdstad van Cardiff. Rechts ziet u ook een autondreis door Zuid Wales staan. Dat stelt u in staat alle mooie gebieden te bekijken, dus ook het zuidwesten met haar fraaie kustgebieden. Uiteraard kunt u de reis ook uitbreiden door het noorden van het land te bezoeken.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Usk Cardiff Brecon

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidoost Wales

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar zuidoost Wales te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar dit deel van het land duurt daarna nog 3,5 a 4,5 uur, afhankelijk van uw precieze bestemming. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer net zo lang rijden. Als u bijvoorbeeld de hoofdstad van Wales wilt bezoeken dan kunt u ook het vliegtuig gaan. Vanaf Cardiff Airport kunt u dan rechtstreeks met de bus naar het centrum. Om bijvoorbeeld in Chepstow of Abergavenny te geraken dient u in de stad vervolgens over te stappen op de trein.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone Boot Hoek Holland - Harwich

Vliegtuig naar Wales Bus in Wales Trein in Wales