Het stadje Brecon in de Brecon Beacons - Wales

Het stadje Brecon in Wales Boeken Pen-y-Fan in de Brecon Beacons, Wales Llangorse Lake in de Brecon Beacons, Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Het stadje Hay-on-Wye in Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Abergavenny in Zuidoost Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Brecon in de Brecon Beacons, Wales

Brecon is een klein stadje in het noorden van het Brecon Beacons National Park in zuid Wales. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en biedt naast de mooie heuvelachtige natuur ook enkele bezieswaardigheden. U vindt hier de kathedraal, het Brecknock Museum en het Regimental Museum of The Royal Welsh. Niet ver van het stadje, vlakbij Libanus kunt u tevens een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het nationale park, ook wel bekend als het Mountain Centre. Bekende natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld de hoge berg Pen y Fan en Llangorse Lake. Een eind verder zuidwaarts, in de buurt van het dorpje Pontneddfechan kunt u een serie waterfallen bekijken. Hier zijn wandelpaden en staat logischerwijs bekend als Waterfall Country. Het National Showcaves Centre for Wales waar u zoals de naam al aangeeft (onder andere) grotten kunt bezichtigen ligt ook relatief in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brecon.


Wandelen rondom Brecon

U kunt hier de nodige wandelingen maken in het Brecon Beacons National Park. In de buurt van het stadje zijn er bijvoorbeeld routes via en naar Pen y Fan, de hoogste berg in het nationale park en in de Tarell Valley.

Meer info: Brecon - Talybont (via Pen Y Fan) | naar Cwm Llwch & Pen Y Fan | in de Tarell ValleyBoeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Brecon

Enkele bestemmingen in de regio

Abergavenny Hay-on-Wye Hereford

Reis plannen naar Brecon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Brecon te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Brecon duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales