Het stadje Brecon in de Brecon Beacons - Wales

Het stadje Brecon in Wales Boeken Pen-y-Fan in de Brecon Beacons, Wales Llangorse Lake in de Brecon Beacons, Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Abergavenny in Zuidoost Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Brecon in de Brecon Beacons, Wales

Brecon is een klein stadje in het noorden van het Brecon Beacons National Park in zuid Wales. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en biedt naast de mooie heuvelachtige natuur ook enkele bezieswaardigheden. U vindt hier de kathedraal, het Brecknock Museum en het Regimental Museum of The Royal Welsh. Niet ver van het stadje, vlakbij Libanus kunt u tevens een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het nationale park, ook wel bekend als het Mountain Centre. Bekende natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld de hoge berg Pen y Fan en Llangorse Lake. Een eind verder zuidwaarts, in de buurt van het dorpje Pontneddfechan kunt u een serie waterfallen bekijken. Hier zijn wandelpaden en staat logischerwijs bekend als Waterfall Country. Het National Showcaves Centre for Wales waar u zoals de naam al aangeeft (onder andere) grotten kunt bezichtigen ligt ook relatief in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brecon.

Wandelen rondom Brecon

U kunt hier de nodige wandelingen maken in het Brecon Beacons National Park. In de buurt van het stadje zijn er bijvoorbeeld routes via en naar Pen y Fan, de hoogste berg in het nationale park en in de Tarell Valley.

Meer info: Brecon - Talybont (via Pen Y Fan) | naar Cwm Llwch & Pen Y Fan | in de Tarell ValleyDe locatie van Brecon

Enkele bestemmingen in de regio

Abergavenny Hereford Aberystwyth

Mogelijkheden om naar Brecon te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Brecon te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Brecon duurt daarna nog ongeveer 4 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 4 uur 45 minuten rijden. Er is overigens geen (regulier) treinverkeer in het nationale park maar u kunt wel vanuit Brecon met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Crickhowell, Abergavenny, Merthyr Tydfill, Neath, Swansea, Cardiff en het Engelse Hereford.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidoost Wales