Vakantie in Zuidwest Wales

Pembrokeshire Coast National Park in zuidwest Wales

Wat is er te zien?

Tenby in Pembrokeshire, zuidwest Wales

In tegenstelling tot het zuidoosten van het land is zuidwest Wales een stuk dunbevolkter. Hier vindt u slechts dorpen en kleinere stadjes met uitzondering van de kuststad Swansea. Deze stad ligt vlakbij één van de mooie kustgebieden waar dit deel van Wales bekend om staat. Dat is de Gower Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi schiereiland met mooie baaien, stranden en kliffen.

In het uiterste zuidwesten ligt nog een dergelijk gebied maar dan nog groter en het heeft de status van nationaal park. Dit is de Pembrokeshire Coast, ook weer een kustgebied met kliffen, kapen, mooie natuur, wandelpaden en voor de kust enkele kleine eilandjes zoals Skomer. Aan zee vindt u onder andere het fraaie badplaatsje Tenby en het kleine historische St Davids. Voorbeelden van andere plaatsen zijn Pembroke, Fishguard en buiten het park Aberystwyth. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Pembroke Castle, Kidwelly Castle, St David's Cathedral en het National Wool Museum.

Bezienswaardigheden in zuidwest Wales

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Pembrokeshire of omliggend gebied, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele nationale park of in een aantal specifieke stadjes, dorpen en badplaatsen. Boek bijvoorbeeld een huisje vlakbij zee aan één van de prachtige kuststroken van dit deel van Wales of zoek een hotel in één van haar kleine kuststadjes.

GB

Graag op rondreis of wandelvakantie door Zuid Wales?

Het kan zijn dat dit deel van het Wales wat uitgebreider wilt verkennen. Links ziet u een autorondreis door Zuid Wales waarbij u verschillende mooie gebieden kunt bezoeken waaronder het nationale park maar ook de natuurgebieden in het zuidoosten van het land. Daarnaast staat een wandelvakantie die u kunt doorbrengen aan de verre zuidwestkust. U kunt het Pembrokeshire Coast Path volgen, een bewegwijzerde route langs fraaie kliffen, stranden en kleine kustplaatsen.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Mumbles Laugharne Tenby

St Davids Fishguard Aberystwyth

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidwest Wales

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar zuidwest Wales te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar dit deel van het land duurt daarna nog 4,5 a 6 uur, afhankelijk van uw precieze bestemming. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer net zo lang rijden. Als u graag met het vliegtuig wilt gaan om bijvoorbeeld in het badplaatsje Tenby of het grotere Aberystwyth te verblijven dan kan dat ook. Neem dan respectievelijk een vlucht naar Cardiff Airport (vervolgens 4 uur met de trein - één keer overstappen) en een vlucht naar Birmingham Airport (vervolgens 3,5 uur met de trein - 0 of 1 keer overstappen).

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Vliegtuig naar Wales Trein in Wales