Vakantie in Zuidwest Wales

Pembrokeshire Coast National Park in zuidwest Wales

Wat is er te zien?

In tegenstelling tot het zuidoosten van het land is zuidwest Wales een stuk dunbevolkter. Hier vindt u slechts dorpen en kleinere stadjes met uitzondering van de kuststad Swansea. Deze stad ligt vlakbij één van de mooie kustgebieden waar dit deel van Wales bekend om staat. Dat is de Gower Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi schiereiland met mooie baaien, stranden en kliffen. In het uiterste zuidwesten ligt nog een dergelijk gebied maar dan nog groter en het heeft de status van nationaal park. Dit is de Pembrokeshire Coast, ook weer een kustgebied met kliffen, kapen, mooie natuur, wandelpaden en voor de kust enkele kleine eilandjes zoals Skomer. Aan zee vindt u onder andere het fraaie badplaatsje Tenby en het kleine historische St Davids. Voorbeelden van andere plaatsen zijn Pembroke, Fishguard en buiten het park Aberystwyth. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Pembroke Castle, Kidwelly Castle, St David's Cathedral en het National Wool Museum. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidwest Wales.


Kathedraal in Pembrokeshire Hotel in Engeland

Graag op rondreis of wandelvakantie door Zuid Wales?

Het kan zijn dat dit deel van het Wales wat uitgebreider wilt verkennen. Links ziet u een autorondreis door Zuid Wales waarbij u verschillende mooie gebieden kunt bezoeken waaronder het nationale park maar ook de natuurgebieden in het zuidoosten van het land. Daarnaast staat een wandelvakantie die u kunt doorbrengen aan de verre zuidwestkust. U kunt het Pembrokeshire Coast Path volgen, een bewegwijzerde route langs fraaie kliffen, stranden en kleine kustplaatsen.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Mumbles Laugharne Tenby

St Davids Fishguard Aberystwyth

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidwest Wales

Wat is de beste manier om vanuit Nederland of België naar Zuidwest Wales te reizen? Als u met de auto gaat dan zijn er enkele opties om het Kanaal of de Noordzee over te steken. Voor de hand ligt een overtocht naar Zuidoost of Oost Engeland. Die schepen vertrekken in het eerste geval in Duinkerke en Calais, en in het tweede geval in Hoek van Holland. De eerste is korter en goedkoper maar vertrekt dus in Noord Frankrijk. Met de trein reizen kan ook naar een aantal bestemmingen. Denk aan de stad Swansea en ook enkele plaatsen aan de Pembrokeshire Coast zoals Tenby, Pembroke en Fishguard. U kunt ook met de trein naar Aberystwyth aan de westkust maar dat is een geheel andere spoorlijn, te bereiken vanaf het Engelse Birmingham (en Shrewsbury). Als u eerst wilt vliegen dan kunt u denken aan een vlucht naar de luchthavens van Cardiff, Bristol en Birmingham. Wat de beste optie is hangt af van welke vakantiebestemming u in gedachte heeft. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland