Vakantie in Tenby - Pembrokeshire

Tenby in Pembrokeshire Tenby in Zuidwest Wales Tenby in Wales Caldey Island in Wales Manorbier in Pembrokeshire, Wales Barafundle Bay in Pembrokeshire, Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Carew Castle in Zuidwest Wales Dylan Thomas Boathouse in Zuidwest Wales Rondreis door Zuid Wales Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Tenby in Pembrokeshire, zuidwest Wales

Tenby is een mooie kleine badplaats in zuidwest Wales. Het ligt in het bezienswaardige Pembrokeshire Coast National Park waar u uitstekend kunt wandelen in de geaccidenteerde kustgebieden. Een mooi kustgebied hier in de buurt is bijvoorbeeld het Stackpole Estate. In deze plaats staat ook het bezoekerscentrum van het nationale park met informatie en ook tentoonstellingen. Verder kunt u in Tenby ook nog een paar bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het historische Tudor Merchant's House en de Tenby Museum & Art Gallery. Vanuit deze badplaats kunt u ook met de boot een dagtripje maken naar Caldey Island. Naast de zee en wandelpaden langs de kust kunt u in de buurt ook een bezoek brengen aan de Colby Woodland Garden, de Cleddau Woodlands, Pembroke Castle, Carew Castle waar ook een historische getijdenmolen staat en het Dylan Thomas Boathouse, een oud huisje aan zee waar de beroemde schrijver een tijdje zijn werk maakte. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Tenby.

Wandelen bij Tenby

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Wales. Behoorlijk in de buurt van Tenby zijn daarnaast ook andere mooie wandelingen te maken zoals naar de Lydstep Cliffs, in de bossen van Lawrenny en op het mooie Stackpole Estate.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path | naar de Lydstep Cliffs | op het Stackpole Estate


De locatie van Tenby

Enkele bestemmingen in de buurt

Laugharne St Davids Fishguard

Mogelijkheden om naar Tenby te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tenby te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Tenby duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 6 uur rijden.

Als u alleen met het openbaar vervoer zou willen reizen dan kan dat. Zo zou u met het vliegtuig kunnen gaan. De meest voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Cardiff Airport. Daar neemt u eerst de goedkope shuttle-bus naar station Rhoose Cardiff International (10 minuten) en vervolgens de trein naar Bridgend. Daar stapt u over de dienst naar Tenby. De treinreis neemt om en nabij de 4 uur in beslag (afhankelijk van aansluiting), inclusief overstaptijd. U kunt vanuit het badplaatsje ook met de trein naar andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Carmarthen, Pembroke en Swansea. Ook kunt u gebruik maken van de bus, onder andere naar Manorbier, Pembroke, Haverfordwest en Saundersfoot.


Boot Duinkerken - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone Boot Hoek Holland - Harwich

Vliegtuig naar Wales Bus in Wales Trein in Wales
Terug naar:

→ Zuid(west) Wales
→ Accommodatie in Zuid(west) Wales