Badplaatsje Tenby aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Het badplaatsje Tenby in de avond, Wales Het kuststadje Tenby in Pembrokeshire Tenby in Zuidwest Wales Tenby aan de zuidkust van Wales Tenby in Wales Boeken Caldey Island in Wales Manorbier in Pembrokeshire, Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Barafundle Bay in Pembrokeshire, Wales Green Bridge in Pembrokeshire, Wales Stack Rocks in Pembrokeshire, Wales Carew Castle in Zuidwest Wales Rondreis door Zuid Wales

InformatieTenby in Pembrokeshire, zuidwest Wales

Tenby is een mooie kleine badplaats in zuidwest Wales. Het ligt in het bezienswaardige Pembrokeshire Coast National Park waar u uitstekend kunt wandelen in de geaccidenteerde kustgebieden. Een mooi kustgebied hier in de buurt is bijvoorbeeld het Stackpole Estate. In deze plaats staat ook het bezoekerscentrum van het nationale park met informatie en ook tentoonstellingen. Nog iets verder westwaars en u komt bij nog een bijzonder fraai stuk kust en dat is de zogenaamde Green Bridge, een natuurlijk ark, onderdeel van de kliffen. Daar staan tevens de Stack Rocks (Elugug Stacks), twee grote pilaren pal voor de kust. Deze laatste twee locaties bevinden zich echter in een militair oefenterrein is daarom niet altijd open voor bezoekers. U kunt dat navragen (of bellen) bij het Pembroke Visitor Centre. Dat is gesitueerd in het gelijknamige stadje.

Verder kunt u in Tenby ook nog een paar bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het historische Tudor Merchant's House en de Tenby Museum & Art Gallery. Vanuit deze badplaats kunt u ook met de boot een dagtripje maken naar Caldey Island. Naast de zee en wandelpaden langs de kust kunt u in de buurt ook een bezoek brengen aan de Colby Woodland Garden, de Cleddau Woodlands, Pembroke Castle en Carew Castle waar ook een historische getijdenmolen staat.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Tenby (en omgeving)? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige luxe hotels in Wales


Wandelen bij Tenby

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Wales. Behoorlijk in de buurt van Tenby zijn daarnaast ook andere mooie wandelingen te maken zoals naar de Lydstep Cliffs, in de bossen van Lawrenny en op het mooie Stackpole Estate.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path | naar de Lydstep Cliffs | op het Stackpole Estate


De locatie van Tenby

Enkele bestemmingen in de buurt

Laugharne St Davids Fishguard

Mogelijkheden om naar Tenby te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tenby te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Tenby duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 6 uur rijden.

Als u alleen met het openbaar vervoer zou willen reizen dan kan dat. Zo zou u met het vliegtuig kunnen gaan. De meest voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Cardiff Airport. Daar neemt u eerst de goedkope shuttle-bus naar station Rhoose Cardiff International (10 minuten) en vervolgens de trein naar Bridgend. Daar stapt u over de dienst naar Tenby. De treinreis neemt om en nabij de 4 uur in beslag (afhankelijk van aansluiting), inclusief overstaptijd. U kunt vanuit het badplaatsje ook met de trein naar andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Carmarthen, Pembroke en Swansea. Ook kunt u gebruik maken van de bus, onder andere naar Manorbier, Pembroke, Haverfordwest en Saundersfoot.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidwest Wales