Badplaatsje Tenby aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Het badplaatsje Tenby in de avond, Wales Het kuststadje Tenby in Pembrokeshire Tenby in Zuidwest Wales Strandje van Tenby in Wales St Catherine's Fort and IslandTenby in Wales Boeken Caldey Island in Wales Manorbier in Pembrokeshire, Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Barafundle Bay in Pembrokeshire, Wales Green Bridge in Pembrokeshire, Wales Stack Rocks in Pembrokeshire, Wales Carew Castle in Zuidwest Wales Rondreis door Zuid Wales

InformatieTenby in Pembrokeshire, zuidwest Wales

Tenby is een mooie kleine badplaats in zuidwest Wales. Het ligt in het bezienswaardige Pembrokeshire Coast National Park waar u uitstekend kunt wandelen in de geaccidenteerde kustgebieden. Een mooi kustgebied hier in de buurt is bijvoorbeeld het Stackpole Estate. In deze plaats staat ook het bezoekerscentrum van het nationale park met informatie en ook tentoonstellingen. Nog iets verder westwaars en u komt bij nog een bijzonder fraai stuk kust en dat is de zogenaamde Green Bridge, een natuurlijk ark, onderdeel van de kliffen. Daar staan tevens de Stack Rocks (Elugug Stacks), twee grote pilaren pal voor de kust. Deze laatste twee locaties bevinden zich echter in een militair oefenterrein is daarom niet altijd open voor bezoekers. U kunt dat navragen (of bellen) bij het Pembroke Visitor Centre. Dat is gesitueerd in het gelijknamige stadje.

Verder kunt u in Tenby ook nog een paar bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het historische Tudor Merchant's House en de Tenby Museum & Art Gallery. Vanuit deze badplaats kunt u ook met de boot een dagtripje maken naar Caldey Island. Nog veel dichter bij het badplaatsje ligt het kleine St Catherine's Island, een klein rotsachtig getijdeneilandje met een fort daarbovenop. Dat fort was de uiterlijke filmlocatie van de gevangenis Sherrinford in de laatste aflevering van tv serie Sherlock. U kunt het eilandje en fort middels een rondleiding bezoeken. Naast de zee en wandelpaden langs de kust kunt u in de buurt ook een bezoek brengen aan de Colby Woodland Garden, de Cleddau Woodlands, Pembroke Castle en Carew Castle waar ook een historische getijdenmolen staat. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen bij Tenby

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Wales. Behoorlijk in de buurt van Tenby zijn daarnaast ook andere mooie wandelingen te maken zoals naar de Lydstep Cliffs, in de bossen van Lawrenny en op het mooie Stackpole Estate.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path | naar de Lydstep Cliffs | op het Stackpole Estate


De locatie van Tenby

Enkele bestemmingen in de buurt

Laugharne St Davids Fishguard

Reis plannen naar Tenby

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tenby te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Tenby duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt in het badplaatsje ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Carmarthen, Pembroke en Swansea.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

St Brides Spa Hotel - Saundersfoot

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het St Brides Spa Hotel is een 4 sterren accommodatie in het badplaatsje Saundersfoot. Dat ligt net in het prachtige kustlandschap van het Pembrokeshire Coast National Park. Het hotel staat op St Brides Hill en ligt op korte loopafstand van het strand. In de weide omtrek kunt u ook oude kasteelruïnes bekijken en een bezoek brengen aan het fraaie kustplaatsje Tenby.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 220 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en spa.

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales