Vakantie in Zuid -en West Yorkshire

Heidevelden in West Yorkshire, Engeland

Wat is er te zien?

Het grote historische graafschap Yorkshire is vroeger opgedeeld in vier verschillende varianten. Het zuiden en het westen zijn grotendeels dichtbevolkt al bestaan niet alle gebieden louter uit steden. Er is ook wel degelijk mooie natuur. Zo ligt het Peak District National Park voor een klein deel in beide graafschappen en ook vindt u in het westen mooie heuvelachtige landschappen met enkele leuke dorpen en wandelmogelijkheden. Leeds in West Yorkshire is de grootste stad van noord Engeland maar ook Sheffield in South Yorkshire is zeer groot. Voorbeelden van andere steden en stadjes zijn Bradford, Huddersfield en Doncaster. Haworth is een mooi en bekend dorp in het rustigere westen van dit gebied. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Harewood House, het werelderfgoed van Saltaire, het Brontë Parsonage Museum en Conisborough Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in dit deel van Yorkshire.


Landgoed in West Yorkshire Hotel in Engeland


Landgoed in South Yorkshire vlak


Reis plannen naar South -en West Yorkshire

Op de volgende tabbladen vindt u een mooie autorondreis door dit noordelijke deel van Engeland en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar dit gedeelte van Yorkshire. kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Op autorondreis door West Yorkshire

Misschien wilt u wel een rondreis maken door deze regio. Hieronder ziet u een variant waarbij u West Yorkshire zult bezoeken evenals het Peak District National Park dat hier niet redelijk in de buurt ligt. Uiteraard kan de reis ook worden uitgebreid naar andere streken in Noord Engeland.

GB

Enkele specifieke bestemmingen

Sheffield Leeds Haworth