Vakantie in Zuid -en West Yorkshire

Heidevelden in West Yorkshire, Engeland

Wat is er te zien?

Het grote historische graafschap Yorkshire is vroeger opgedeeld in vier verschillende varianten. Het zuiden en het westen zijn grotendeels dichtbevolkt al bestaan niet alle gebieden louter uit steden. Er is ook wel degelijk mooie natuur. Zo ligt het Peak District National Park voor een klein deel in beide graafschappen en ook vindt u in het westen mooie heuvelachtige landschappen met enkele leuke dorpen en wandelmogelijkheden.

Leeds in West Yorkshire is de grootste stad van noord Engeland maar ook Sheffield in South Yorkshire is zeer groot. Voorbeelden van andere steden en stadjes zijn Bradford, Huddersfield en Doncaster. Haworth is een mooi en bekend dorp in het rustigere westen van dit gebied. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Harewood House, het werelderfgoed van Saltaire, het Brontë Parsonage Museum en Conisborough Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in dit deel van Yorkshire.


Landgoed in West Yorkshire Hotel in Engeland


Landgoed in South Yorkshire Cottage in Engeland

Op autorondreis door West Yorkshire

Misschien wilt u wel een rondreis maken door deze regio. Hieronder ziet u een variant waarbij u West Yorkshire zult bezoeken evenals het Peak District National Park dat hier niet redelijk in de buurt ligt. Uiteraard kan de reis ook worden uitgebreid naar andere streken in Noord Engeland.

GB

Enkele specifieke bestemmingen

Sheffield Leeds Haworth

Met trein, vliegtuig of boot naar West Yorkshire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar West Yorkshire en South Yorkshire te reizen. Als u echt de rustige gebieden wilt bezoeken dan is de auto de meest logische optie. Dan kunt u de veerboot van IJmuiden naar Newcastle nemen. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanuit de haven is het nog 1 uur 45 minuten a 2,5 uur rijden naar dit gebied, afhankelijk van uw specifieke vakantiebestemming. Ook kunt u de boot pakken van Rotterdam naar Hull, een 12 uur durende nachtdienst. Vanuit die ferry terminal duurt de autorit nog 1,5 a 2 uur.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk ook een boot naar Hull. Die vaart duurt ook weer 12 uur, wederom een nachtdienst. U kunt natuurlijk ook helemaal via Zuid Engeland reizen, bijvoorbeeld door de boot van Duinkerken naar Dover te pakken. De reis met de auto is dan echter wel een heel stuk langer, minimaal 4,5 uur. Als u één van de steden wilt bezoeken dan is reizen per vliegtuig ook een mogelijkheid. Zo kunt u vanaf het Leeds Bradford Airport rechtstreeks met de bus naar de steden Leeds en Bradford. Om in Sheffield te geraken kunt u misschien beter een vlucht nemen naar het Manchester Airport of het East Midlands Airport.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Duinkerken - Dover Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland