De stad Leeds in West Yorkshire - Engeland

Park in Leeds, West Yorkshire Royal Armouries Museum in Leeds, West Yorkshire Boeken Kirkstall Abbey in West Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Harrogate in North Yorkshire Knaresborough in North Yorkshire Bradford in West Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe grote stad Leeds in Yorkshire, Engeland

Leeds is met 800 duizend inwoners één van de grootste steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap West Yorkshire, noord Engeland. In en vlak rond het centrum kunt u een aantal musea bezoeken zoals het Leeds City Museum en het Royal Armouries Museum. Daarnaast zijn er ook mooie historische gebouwen die bekeken kunnen worden zoals het stadhuis, de Tetley brouwerij (nu een centrum voor kunst) en het Grand Theatre & Opera House. Echter, de grootste aantrekkingskracht van Leeds is dat het één van beste winkelsteden van Engeland is. Het heeft verschillende overdekte winkelcentra zoals het stijvolle Victoria Quarter, het nieuwe Victoria Gate en de fraaie historische Corn Exchange waar je onder andere handgemaakte en vintage spullen kunt krijgen.

Winkelcentra in Leeds


Buiten het centrum van de stad zijn overigens ook nog de nodige bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Industrial Museum, Temple Newsam House en Kirkstall Abbey. Een eind buiten de stad zijn nog meer historische bezoekersattracties. Denk bijvoorbeeld aan Lotherton Hall, Nostell Priory en Harewood House. Mocht u nog een uitstap willen maken naar de natuur dan kunt u het Yorkshire Dales National Park bezoeken, slechts 35 kilometer gesitueerd ten noordwesten van Leeds.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Leeds

Enkele bestemmingen in de buurt

Harrogate York Haworth

Reis plannen naar Leeds

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leeds te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Een logische keus is dan een vlucht naar het Leeds Bradford Airport. Daar kunt u rechtstreeks binnen een half uur met de bus naar de stad reizen. Eenmaal in de stad kunt u uiteraard ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Bradford, Sheffield, Harrogate, Knaresborough, York, Manchester en ook Londen (King's Cross).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over South en West Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire