De grote stad Leeds - West Yorkshire

Park in Leeds, West Yorkshire Royal Armouries Museum in Leeds, West Yorkshire Kirkstall Abbey in West Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Harrogate in North Yorkshire Knaresborough in North Yorkshire Bradford in West Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Boeken

Informatie, hotels en appartementen
De grote stad Leeds in Yorkshire, Engeland

Leeds is met 800 duizend inwoners één van de grootste steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap West Yorkshire, noord Engeland. In en vlak rond het centrum kunt u een aantal musea bezoeken zoals het Leeds City Museum en het Royal Armouries Museum. Daarnaast zijn er ook mooie historische gebouwen die bekeken kunnen worden zoals het stadhuis, de Tetley brouwerij (nu een centrum voor kunst) en het Grand Theatre & Opera House. Echter, de grootste aantrekkingskracht van Leeds is dat het één van beste winkelsteden van Engeland is. Het heeft verschillende overdekte winkelcentra zoals het stijvolle Victoria Quarter, het nieuwe Victoria Gate en de fraaie historische Corn Exchange waar je onder andere handgemaakte en vintage spullen kunt krijgen.

Winkelcentra in Leeds


Buiten het centrum van de stad zijn overigens ook nog de nodige bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Industrial Museum, Temple Newsam House en Kirkstall Abbey. Een eind buiten de stad zijn nog meer historische bezoekersattracties. Denk bijvoorbeeld aan Lotherton Hall, Nostell Priory en Harewood House. Mocht u nog een uitstap willen maken naar de natuur dan kunt u het Yorkshire Dales National Park bezoeken, slechts 35 kilometer gesitueerd ten noordwesten van Leeds.


De locatie van Leeds

Enkele bestemmingen in de buurt

Harrogate York Haworth

Mogelijkheden om naar Leeds te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leeds te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 2 uur en 1,5 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge en ook dit is een nachtdienst wederom een vaart van 12 uur.

U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Een logische keus is dan een vlucht naar het Leeds Bradford Airport. Daar kunt u rechtstreeks binnen een half uur met de bus naar de stad reizen. Eenmaal in de stad kunt u uiteraard ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Bradford, Sheffield, Harrogate, Knaresborough, York, Manchester en ook Londen (King's Cross).


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland Bus in Engeland Trein in Engeland
Terug naar:

→ South & West Yorkshire
→ Accommodatie in South & West Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales