York - de prachtige oude stad in North Yorkshire

De stad York in North Yorkshire De stad York in Engeland Smal straatje in York, Engeland Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland York Minster in Engeland York Castle Museum in Engeland National Railway Museum in York, Engeland Het Treasurer's House in York, Engeland Boeken Castle Howard in Yorkshire North York Moors National Park in Engeland Knaresborough in North Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad York in noord Engeland

York is een prachtige en zeer populaire historische stad in North Yorkshire, Noord Engeland. Er zijn vele bezienswaardigheden in de vorm van prachtige historische gebouwen en musea. U kunt hier uiteraard de imposante York Minster betreden maar er zijn ook andere oude panden te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Mansion House, Treasurer's House en Barley Hall. De stad heeft ook enkele mooie musea waaronder het Yorkshire Museum, Quilt Museum en het York Castle Museum. Het hoogtepunt van dit laatste museum is de Victorian Kirkgate Street, een bijzonder sfeervolle 19e eeuwse winkelstraat. Het ademt de sfeer uit de verhalen van Charles Dickens.

Wat ook zeker de moeite waar is, is het grote en fraaie spoorwegmuseum. Dat bevindt zich bij het treinstation van de stad en daar kunt u ook eens een rit maken met een oude stoomtrein. Zo is dit één van de uiteinden van The Dalesman Steam Railway ook kunt u rijden met de Scarborough Spa Express. Voor de terugweg zult u dan wel de 'gewone' trein moeten pakken. Die stoomtreinen rijden overigens op bepaalde data dus goed plannen is wel nodig.

Daarnaast zijn er een paar modernere historische musea (experiences), namelijk het Jorvik Viking Centre en de York Dungeon. Ook bekend is de smalle middeleeuwse winkelstraat genaamd The Shambles. Het centrum heeft meer mooie smalle straatjes met leuke winkeltjes, tea rooms en dergelijke. De grotere winkelstraten zijn onder andere Coney Street, Daveygate en Parliament Street. Ook kunt u bijvoorbeeld een brouwerij bezoeken en een rondvaart maken, de stad ligt namelijk aan de rivier de Ouse. Als u overigens van plan bent hier langer te blijven, houdt er dan rekening mee dat er relatief in de buurt ook twee prachtige nationale parken gesitueerd zijn. Dit zijn de North York Moors in het noordoosten en de Yorkshire Dales ten noordwesten van de stad. Een auto is dan uiteraard wel zo handig. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en appartementen in York en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van York

Enkele bestemmingen in de buurt

Harrogate Knaresborough Helmsley

Reis plannen naar York

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar York te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast is het ook mogelijk om met het vliegtuig naar de stad te reizen en daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kunt u naar Durham Tees Valley Airport, Leeds Bradford Airport, Newcastle Airport en Manchester Airport. Deze laatse is waarschijnlijk het meest praktisch omdat u vanaf deze luchthaven direct met de trein in 1,5 a 2 uur in de stad kunt komen. Eenmaal in York kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen gaan zoals Durham, Newcastle, Edinburgh, Scarborough, Leeds, Harrogate en Londen (station King's Cross).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Grand Hotel & Spa

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het Grand Hotel & Spa (5 sterren) staat in het centrum van het oude York, de mooiste stad van Noord Engeland met een tal van bezienswaardigheden in de vorm van musea en oude gebouwen. Beroemd is de middeleeuwse York Minster, de kathedraal die het stadsgezicht domineert. Bekend is ook het grote spoorwegmuseum. Daarnaast ligt de stad ook centraal als het gaat om het bezoeken van de twee nationale parken in het graafschap al is dat wel een eindje rijden, mooi voor een rondrit.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa en zwembad.


Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors