Vakantie in Greater London

Richmond upon Thames in Londen, Engeland

Wat is er te zien?

Westminster Palace in Londen, Engeland

Londen is de grote metropool van het Verenigd Koninkrijk en heeft een keur aan bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen en musea. Een groot deel van de stad is gebouwd rondom de rivier de Theems waaronder Westminster in het centrum, het oude hart van de Londense City, Greenwich meer naar het oosten en het groenere Richmond helemaal in het westen. Andere wijken zijn ook de moeite waard zoals Kensington vlakbij het grote Hyde Park.

Bezichtig de beroemde bezoekersattracties als Westminster Abbey, St Paul's Cathedral, het British Museum, de National Gallery en de enorm grote Kew Gardens. De stad staat niet alleen bekend om haar vele bezienswaardigheden maar ook om haar groene karakter. Wandel door de grote parken verspreid over Londen of over de vele kilometers aan wandelpaden langs de rivier de Theems. Winkels zijn er uiteraard in overvloed, denk bijvoorbeeld aan het beroemde en behoorlijk exclusieve warenhuis Harrods.

Bezienswaardigheden in Londen

Specifieke bestemmingen

centrum van Londen City of London Kensington en Chelsea

Camden Town Greenwich Richmond

Hotels, b&b's, appartementen en autovakanties

Als u een hotel, b&b of appartement zoekt in Londen, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in geheel Greater London of wat specifieker in één van verschillende stadsdelen. Daarnaast staat een autorondreis door het zuidoosten van Engeland. Die gaat voornamelijk door de landelijke gebieden van Kent en Sussex maar is qua afstand prima te combineren met een verblijf in Londen.

Hotels in Londen, Engeland Sussex


Treinrondreizen vanuit Londen

Veel spoorlijnen komen samen in de hoofdstad van Engeland dus Londen is ook een prima startpunt om een rondreis door de omliggende gebieden te maken. Hieronder ziet u twee voorbeeld van regio's die in de buurt liggen, namelijk het zuidoosten en het oosten.

Canterbury Cambridge

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Travelcard en Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Boot Hoek Holland - Harwich Trein Brussel - Londen Vliegtuig naar Londen