City of London, Tower en St Paul's Cathedral

City of London en de Theems Tower of London in Engeland St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen Shakespeare's Globe Theater in Londen Gildehuis van de City of London Boeken St James Park in Londen Trafalgar Square in de City of Westminster, Londen Maritime Greenwich in Londen Een reis naar Londen

Informatie, hotels en appartementenTower of London in Engeland

De City of London is een stadsdeel van de grote metropool. Het is qua oppervlak de kleinste borough en ligt vlak naast de City of Westminster, het centrum van Londen. 'The City' is vooral bekend als het financiële centrum van Engeland en de wolkenkrabbers die er daarom gebouwd zijn. Iconisch is de 180 meter hoge 30 St Mary Axe, beter bekend onder zijn bijnaam 'The Gherkin' omdat deze de vorm heeft van een augurk. Ook bekend is het 310 meter hoge en pyramidevormige gebouw genaamd The Shard, die overigens aan de andere kant van de Theems staat, pal naast het treinstation London Bridge. Het is mogelijk hiervoor een kaartje te bestellen zodat u vanaf de bovenste verdieping van de uitzichten kunt genieten. U kunt ook het Bank of England Museum bezichtigen en in de buurt tevens de St Paul's Cathedral bezoeken, één van de meest imposante gebouwen van de stad. In de buurt vindt u ook de grootste vleesmarkt van het Verenigd Koninkrijk. Dit is de Smithfield Market.

De City of London is niet alleen het financiële maar ook het historische hart van de stad. Hier lag vroeger namelijk het ommuurde deel van de stad. Vandaag de dag kunt u niet alleen de net genoemde kathedraal maar tevens de middeleeuwse Tower of London bezichten en daar vlakbij overigens ook de fraaie Tower Bridge. In de loopgedeeltes van de brug kunt u tentoonstellingen zien en van de uitzichten genieten. Aan de andere kant van de Theems staat het oudste niet kerkelijke gebouw van de stad, namelijk de London Guildhall. Het is helaas niet te bezoeken, uiteraard wel van buiten te aanschouwen. Aan deze kant van de rivier vindt u ook Shakespeare's Globe (tentoonstelling en theater), de Southwark Cathedral en de Tate Modern, het museum met moderne kunst. Tussen de twee bruggen in ligt de HMS Belfast, een 20e eeuws slagschip dat u van binnen kunt bekijken. In dit stadsdeel zijn er enkele plekken die voorkomen in de BBC serie Sherlock zoals St Bart's. Kijkt u hier op de speciale pagina van Sherlock. De meeste filmlocaties zijn overigens te vinden in het gebied ten westen van hier, in Westminster, het politieke en culturele hart van Londen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van de City of London

Andere bestemmingen in Londen

City of Westminsters Kensington en Chelsea Camden Town

Greenwich groen vlak Richmond

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen