Vakantie in het Yorkshire Dales National Park

De stad York in North Yorkshire, Engeland

Wat is er te zien in de Yorkshire Dales?

Swaledale in North Yorkshire, Engeland

Het Yorkshire Dales National Park is een zeer fraai en heuvelachtig gebied in het noorden van Engeland. Het is gesitueerd in het graafschap North Yorkshire en is dunbevolkt. U vindt er de landschappen die vroeger in de tv serie rond dierenarts James Herriott te zien waren. Het huis (en museum) van de echte Herriott staat overigens buiten het park. Andere mooie locaties buiten het park zijn bijvoorbeeld het stadje Knaresborough en de historische stad York.

De karaktervolle Yorkshire Dales worden getypeerd door vaak relatief smalle wegen, frequent geflankeerd door stenen muurtjes en heuvelachtige velden met schapen. U kunt hier ook uitstekend wandelen, bijvoorbeeld door de Pennine Way of de Dales Way te volgen. Voorbeelden van dorpen en stadjes waar u kunt verblijven zijn Settle, Grassington, Hawes en Aysgarth. Het stadje Skipton ligt aan de rand van het gebied. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in en buiten het park zijn Bolton Abbey en Ripon Cathedral.

Bezienswaardigheden - Yorkshire Dales

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in de Yorkshire Dales, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele nationale park of specifieker in één van de steden, stadjes en dorpen die in en rondom het nationale park gesitueerd zijn.

GB

Een rondreis maken door Noord Engeland?

Als u het nationale park en ook andere delen van Noord Engeland wilt bezoeken, bekijkt u dan ook de rondreizen hieronder. De linker varian gaat per auto en brengt u naar oude steden maar vooral ook fraaie nationale parken. De rechter versie is een treinrondreis door dit deel van het land. De spoorlijn door de Yorkshire Dales is één van de mooiste van het land. U heeft vanzelfsprekend minder vrijheid qua bestemmingen dan wanneer u met de auto gaat maar er zijn genoeg mogelijkheden om mooie plaatsen en prachtige gebieden te bezoeken.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Swaledale Hawes Settle

Horton-in-Ribblesdale Malham Grassington

Knaresborough Harrogate York

Met trein, vliegtuig of boot naar de Yorkshire Dales

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de Yorkshire Dales te reizen. Als u echt de natuur in wilt dan is de auto de meest logische optie. Dan kunt u de veerboot van IJmuiden naar Newcastle nemen. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanuit de haven is het nog 1,5 a 2 uur rijden naar het nationale park, afhankelijk van uw precieze vakantiebestemming. Ook kunt u de boot pakken van Rotterdam naar Hull, een 12 uur durende nachtdienst. Vanuit die ferry terminal duurt de autorit nog 2 a 3 uur.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk ook een boot naar Hull. Die vaart duurt ook weer 12 uur, wederom een nachtdienst. U kunt natuurlijk ook helemaal via Zuid Engeland reizen, bijvoorbeeld door de boot van Duinkerken naar Dover te pakken. De reis met de auto is dan echter wel een heel stuk langer, minimaal 5,5 uur. Als u één van de steden wilt bezoeken dan is reizen per vliegtuig ook een mogelijkheid. Zo kunt u vanaf luchthaven Leeds Bradford in een half uur met de bus naar Leeds en Harrogate, en bijvoorbeeld vanaf Manchester Airport in 1,5 uur direct per trein naar York.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Duinkerken - Dover Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland