Vakantie in Glasgow, Stirling en omgeving

Op vakantie in Glasgow, Schotland

Wat is er te zien?

Stirling Castle in Schotland

Glasgow is de grootste stad van Schotland en ligt aan de river de Clyde. Niet ver ten noorden van de stad beginnen de hooglanden al. Rondom de stad liggen verschillende raadsgebieden waaronder Renfrewshire, South -en North Lanarkshire. Hier vindt u onder andere het stadje Paisley en het werelderfgoed van zowel New Lanark als de overblijfselen van de Muur van Antoninus.

Ten noordoosten van Glasgow liggen de raadsgebieden en stadjes Stirling en Falkirk. Het eerste stadje is het beroemdst vanwege haar kasteel en haar plaats in de Schotse geschiedenis. Hier vlakbij staat ook de toren en monument van William Wallace. Voorbeelden van bezienswaardigheden in gebied zijn de Glasgow Gallery of Modern Art, Pollok House, het Riverside Museum, Stirling Castle en het voormalige huis van de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger David Livingstone.

Bezienswaardigheden - Glasgow e.o.

Bezienswaardigheden - Stirling & Falkirk

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Glasgow, Stirling en het omliggende land, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per raadsgebied of wat specifieker in één van de steden en stadjes. Zoek bijvoorbeeld een hotel in de grote stad of huisje op een meer landelijke locatie.

GB

Graag op rondreis door Schotland?

Als u meer van Schotland wilt zien dan kan dat uiteraard ook. Bekijk hieronder twee suggesties. De linker is een treindrondreis door de Hooglanden. De mooiste spoorlijn van Groot-Brittannië begint in Glasgow. Maar misschien wilt u wel met de auto rondreizen. Bekijk dan de rechter variant die naar de Western Highlands en Argyll gaat.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Glasgow Stirling Callander

Met trein, vliegtuig of boot naar Glasgow

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Glasgow en omliggende gebieden te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog 3 a 3,5 uur rijden, afhankelijk van uw precieze vakantiebestemming. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het 4,5 a 5,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. De luchthaven ligt niet in de stad zelf maar vlakbij het stadje Paisley. Vanaf het vliegveld kunt u vrijwel elk moment van de dag met de Glasgow Airport Express (bus) in 21 minuten naar Queen Street en in 25 minuten naar Buchanan Bus Station. Ook kunt u afstappen vlakbij het centraal treinstation.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland Bus in Schotland Trein in Schotland