Vakantie in Glasgow, Stirling en omgeving

Op vakantie in Glasgow, Schotland

Wat is er te zien?

Glasgow is de grootste stad van Schotland en ligt aan de river de Clyde. Niet ver ten noorden van de stad beginnen de hooglanden al. Rondom de stad liggen verschillende raadsgebieden waaronder Renfrewshire, South -en North Lanarkshire. Hier vindt u onder andere het stadje Paisley en het werelderfgoed van zowel New Lanark als de overblijfselen van de Muur van Antoninus.

Ten noordoosten van Glasgow liggen de raadsgebieden en stadjes Stirling en Falkirk. Het eerste stadje is het beroemdst vanwege haar kasteel en haar plaats in de Schotse geschiedenis. Hier vlakbij staat ook de toren en monument van William Wallace. Voorbeelden van bezienswaardigheden in gebied zijn de Glasgow Gallery of Modern Art, Pollok House, het Riverside Museum, Stirling Castle en het voormalige huis van de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger David Livingstone. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in dit deel van Schotland.


Museum in Glasgow Hotel in Schotland


Kasteel in Stirling Cottage in Engeland

Graag op rondreis door Schotland?

Als u meer van Schotland wilt zien dan kan dat uiteraard ook. Bekijk hieronder twee suggesties. De linker is een treindrondreis door de Hooglanden. De mooiste spoorlijn van Groot-Brittannië begint in Glasgow. Maar misschien wilt u wel met de auto rondreizen. Bekijk dan de rechter variant die naar de Western Highlands en Argyll gaat.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Glasgow Stirling New Lanark

Met trein, vliegtuig of boot naar Glasgow

Hoe reis je naar Glasgow? Als u de grootste stad van Schotland wilt opnemen in een rondreis dan zou u de auto kunnen pakken al is een rondreis per trein ook zeer wel mogelijk, zeker omdat u vanuit Glasgow met de trein een prachtige rit door de Hooglanden kunt maken. Als u de auto gebruikt dan ligt een overtocht naar Noordoost Engeland voor de hand. U kunt dan met de nachtboot naar Newcastle of het zuidelijker gelegen Hull. Die boten vertrekken in respectievelijk IJmuiden en Rotterdam + Zeebrugge. U kunt ook naar Glasgow vliegen. Die luchthaven bevindt zich in de buurt van Paisley. Vliegen naar Edinburgh is ook nog een mogelijkheid. Voorbeelden van andere plaatsen in deze regio waar u met de trein heen kunt zijn Stirling, Falkirk, Dumbarton en Paisley. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland