Het historische stadje Stirling - Schotland

Stirling Castle in Schotland Stirling Castle in Schotland Stirling in Schotland Stirling Bridge in Schotland Falkirk Wheel in Schotland Loup of Fintry in Schotland Callander in Schotland Rondreis per trein door Schotland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Het Wallace Monument in Stirling, Schotland

Stirling is een historisch stadje in het midden van Schotland. Het ligt niet ver ten zuidosten van de hooglanden en de omgeving biedt dan ook prima mogelijkheden om te wandelen. De grote trekpleister is het beroemde Stirling Castle, het vanuit historisch oogpunt gezien belangrijkste kasteel van het land. Daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden in en net buiten het stadje. Dit zijn het Argyll's Lodgings, de Smith Art Gallery & Museum, de oude ruïne van Cambuskenneth Abbey en uiteraard het enorme monument/museum/toren van William Walace. Deze man won bijvoorbeeld in 1297 de bekende Slag bij Stirling Bridge. Het slagveld en bezoekerscentrum van Bannockburn ligt enkele kilometers verder weg. Daar vond nog een grotere en meer beslissedden slag plaats, gewonnen door Robert the Bruce. Nog iets verder weg kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Falkirk Wheel, het Blair Drummond Safari Park en het prachtige historische dorpje Culross. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Stirling.

Wandelen in en rond Stirling

U kunt bijvoorbeeld wandelen rond het kasteel, bij de universiteit en iets verder weg bij het Wallace Monument dat op een rots (Abbey Craig) gebouwd is.

Meer info: Routes in en rond StirlingDe locatie van Stirling

Enkele bestemmingen in de buurt

Callander Glasgow Edinburgh

Mogelijkheden om naar Stirling te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Stirling te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen al zult u als u geland bent wel moeten overstappen en gebruik moeten maken van zowel bus als trein. De kortste reistijd is vanaf Edinburgh Airport (1 uur 10 minuten - 1 keer overstappen), daarna Glasgow Airport (1 uur 45 minuten - 3 keer overstappen) en daarna Aberdeen Airport (2,5 uur - 1 keer overstappen). Eenmaal in Stirling kunt u met de trein nog veel meer plaatsen bereiken zoals bijvoorbeeld Perth, Pitlochry, Aviemore en Inverness.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Schotland groen vlak Trein in Schotland
Terug naar:

→ Glasgow, Stirling & Lanarkshire
→ Accommodatie in dit gebied