Treinrondreis - 8 a 18 dagen door Schotland

De berg Ben Nevis in Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland Stirling Castle in Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Glasgow Cathedral in Schotland Vakantieplan op maat Kaart van treinrondreis door Schotland

De rondreis - plan op maat

In Engeland zijn enkele fraaie spoorlijnen maar de mooiste spoorlijn van Groot-Brittannië is te vinden in Schotland. Dat is de West Highland Line tussen de stad Glasgow en Mallaig in het noordwesten. Fort William ligt ook aan die lijn. Als u echt Schotland verder wilt rondreizen vanaf hier dan is een busrit(ten) wel noodzakelijk. U kunt doorgaan naar Inverness, de enige stad in de Hooglanden maar eerst nog een verblijf inlasten op het schitterende eiland Skye behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit Inverness kan de tocht terug naar het zuiden worden ingezet met een treinrit door het Cairngorms National Park. Daarna kunt u het stadje Stirling en de historische hoofdstad Edinburgh bezoeken. Hoeveel locaties u kunt bezoeken hangt uiteraard af van het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Tijdens deze vakantie kunt u dus enkele steden bezoeken maar ook wandelen en van de natuur genieten.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen in deze regio die treinstations hebben en waar u zou kunnen verbijven en/of bezoeken. U hoeft uiteraard niet persé de route van de kaart te volgen. Ik maak immers een plan op maat dus u kunt ook een kortere route kiezen en/of andere plaatsen in het plan opnemen. Als u de volledige toer wilt ondernemen dan zou u toch zeker wel twee weken moeten inplannen maar u zou ook alleen het westelijke deel van de Highlands en de grote steden kunnen doen. In dat geval kan de reis ook een dag of 8 duren. Vanuit Fort William kunt u bijvoorbeeld ook een etappe van de West Highland Way wandelen. Portree ligt op Skye en daar kunt u dus alleen met de bus komen. Op dat eiland kunt u ook wandelen en dat geldt ook voor de omgeving van Inverness. U kunt dan namelijk een bezoek brengen aan Loch Ness (+ bezoekerscentrum) en het oude Urquhart Castle. Daarna kunt u de Great Glen Way terug naar de stad volgen. Het hoeft natuurlijk allemaal niet, maar het kan wel degelijk.

Op één van de foto's ziet u trouwens een stoomtrein rijden op de lijn tussen Fort William en Mallaig. Dat is een toeristische attractie waar u ook gebruik van kunt maken maar ook de gewone trein rijdt over dit spoor. Dus mocht de stoomtrein niet rijden, dit geweldige traject kunt u sowieso vanuit de trein bekijken. Op basis van uw data en voorkeuren zal ik een zo geschikt mogelijk plan maken. Hoe de route zal zijn hangt vanzelfsprekend ook af van hoe u naar Schotland reist. U kunt beginnen met een vlucht naar de luchthaven van Glasgow of Edinburgh. Mocht u niet vliegen: ook een overtocht naar Newcastle in noordoost Engeland is mogelijk. Dat is uiteraard wel een langere en ook duurdere reis.


Glasgow Fort William Glenfinnan

Portree Kyle of Lochalsh Inverness

Pitlochry Stirling Edinburgh
Terug naar:

→ Treinrondreizen door Groot-Brittannië