Vakantie in Norfolk en Suffolk - East Anglia

Aldeburgh aan de kust van Suffolk in Engeland

Wat is er te zien?

Cley next the Sea aan de kust van Norfolk, Engeland

East Anglia is de naam van het vroegere historische graafschap in het oosten van Engeland dat nu dus bestaat uit de huidige graafschappen Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. U kunt hier meer lezen over de eerste over de eerste twee, gebieden met historisch erfgoed, platteland en fraaie kustgebieden. U vindt er historische steden en stadjes zoals het grote Norwich en het kleine Lavenham maar ook prachtige landgoederen en statige huizen.

Daarnaast is er ook de nodige natuur, vooral aan zee. In het oosten vindt u de Suffolk Coast & Heaths en in het noorden de Norfolk Coast. Naast de beschermde kustgebieden zijn er ook badplaatsen als Great Yarmouth en Cromer. Ook niet te vergeten: het waterrijke Broads National Park, een gebied waar men veel vaart. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Holkham Hall, Norwich Cathedral, Ickworth en Framlingham Castle.

Bezienswaardigheden in Norfolk

Bezienswaardigheden in Suffolk

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Norfolk of Suffolk, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de steden, badplaatsjes en stadjes. Zoek bijvoorbeeld een huisje aan de kust van Norfolk of een oude herberg in één van de mooie stadjes of dorpen van Suffolk. Keus genoeg.

GBGraag op rondreis door Oost Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door East Anglia waarbij u zowel historische steden, imposante landgoederen als mooie kustgebieden kunt bezichtigen. De tweede variant is een treinrondreis door Oost Engeland waarbij u ook verschillende oude steden als Norwich en Cambridge kunt bekijken.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Norwich Cromer Aldeburgh

Southwold Lavenham Cromer

Met trein, vliegtuig of boot naar East Anglia

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Norfolk en Suffolk te reizen. Eén daarvan is met de veerboot en wel die van Hoek van Holland naar Harwich. U kunt de auto meenemen maar ook met de trein reizen. De terminal van Harwich heeft namelijk een treinstation vanwaar u ook naar verschillende locaties in dit gebied kunt reizen. De overtocht duurt 6,5 uur (overdag of 's nachts) en de autorit 30 minuten a 2 uur, afhankelijk van uw eindbestemming. Als u met de trein wilt dan kunt u het treinticket bijboeken, kies daarvoor de optie 'ferry en trein'.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar East Anglia duurt daarna nog 2,5 a 3,5 uur. Daarnaast is het ook mogelijk op het vliegtuig te stappen, bijvoorbeeld naar de luchthaven van Norwich of Stansted Airport in Essex.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Hoek Holland - Harwich groen vlak Vliegtuig naar Stansted

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone