Vakantie in Norfolk en Suffolk - East Anglia

Aldeburgh aan de kust van Suffolk in Engeland

Wat is er te zien?

East Anglia is de naam van het vroegere historische graafschap in het oosten van Engeland dat nu dus bestaat uit de huidige graafschappen Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. U kunt hier meer lezen over de eerste twee. Dat zijn gebieden met historisch erfgoed, leuke badplaatsjes, rustig platteland en fraaie kustgebieden. U vindt er historische steden en stadjes zoals het grote Norwich en het kleine Lavenham maar ook prachtige landgoederen en statige huizen.

Daarnaast is er ook de nodige natuur, vooral aan zee. In het oosten vindt u de Suffolk Coast & Heaths en in het noorden de Norfolk Coast. Naast de beschermde kustgebieden zijn er ook badplaatsen als Great Yarmouth en Cromer. Ook niet te vergeten: het waterrijke Broads National Park, een gebied waar men veel vaart. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Holkham Hall, Norwich Cathedral, Ickworth en Framlingham Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in East Anglia. Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis door het oosten van Engeland, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Norfolk en Suffolk kunt reizen.


Landgoed in Norfolk Hotel in Engeland


Landgoed in Suffolk Cottage in Engeland

Graag op rondreis door Oost Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door East Anglia waarbij u zowel historische steden, imposante landgoederen als mooie kustgebieden kunt bezichtigen. De tweede variant is een treinrondreis door Oost Engeland waarbij u ook verschillende oude steden als Norwich en Cambridge kunt bekijken.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Norwich Cromer Wells-next-the-Sea

Southwold Lavenham Cromer

Met trein, vliegtuig of boot naar East Anglia

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar East Anglia te reizen. De haven die het dichtst in de buurt te vinden is, is die van Harwich. De boot hier naartoe vertrekt in Hoek van Holland. Dat is wel een langere overtocht dan die naar Dover in het zuidoosten van Engeland. Vanuit Harwich zit je in binnen een uur in Suffolk en 1,5 a 2 uur in Norfolk. Het hangt er uiteraard van af waar u precies met de auto heen moet. Met de trein reizen is ook mogelijk maar niet overal. Denk aan bestemmingen als Norwich, Sheringham, Cromer, Bury St Edmunds en Ipswich. Harwich International heeft ook een treinstation. U kunt tevens het vliegtuig pakken. De voor de hand liggende opties zijn vluchten naar Norwich Airport en Stansted Airport nabij Cambridge. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland