Treinrondreis - 6 a 14 dagen door Oost Engeland

Cambridge in Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Cromer in Norfolk, Engeland Norfolk Coast in Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Burghley House in Lincolnshire, Engeland Rutland Water in Engeland Het stadhuis van Nottingham in Engeland Wollaton Hall in Nottingham, Engeland Kaart van treinrondreis door Oost Engeland

De rondreis - plan op maat

Stad in Oost Engeland
Het overwegend minder toeristische oosten van Engeland heeft toch meer dan genoeg mooie locaties om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan historische steden als Nottingham, Norwich en uiteraard het beroemde Cambridge met zijn mooie universiteitsgebouwen. Net als in andere delen van het land is ook hier een mooie treinrondreis te maken. Dat kan dus langs steden maar u kunt ook een iets meer gevarieerde reis maken als u bijvoorbeeld erg van wandelen houdt. Zo kunt u ook met de trein naar het badplaatsje Cromer aan de natuurlijke Norfolk Coast. Daar kunt u het kustpad bewandelen en uitwaaien aan zee. Ook zou u het kleine stadje Oakham kunnen bezoeken bij Rutland Water of naar het nabijgelegen Stamford kunnen gaan waar het imposante Burghley House te zien is. Hoeveel locaties u kunt bezoeken hangt uiteraard af van het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Vraag hier een vakantieplan op maat aanP.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u delen van deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere treinrondreizen in Groot-Brittannië.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen in deze regio die treinstations hebben en waar u zou kunnen verbijven en/of bezoeken. U hoeft uiteraard niet persé de route van de kaart te volgen. Ik maak immers een plan op maat dus u kunt ook een kortere route kiezen en/of andere plaatsen in het plan opnemen. In de steden zijn tal van musea te bezichtigen evenals de nodige historische gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de King's College Chapel in Cambridge, de Ely Cathedral, Peterborough Cathedral en Wollaton Hall in Nottingham. Wandelen aan de kust van Norfolk is prima te doen. Er rijdt namelijk zeer frequent een bus langs de verschillende kustplaatsen waardoor u na een wandeling over het kustpad de bus terug kunt nemen naar uw verblijfplaats.

Op basis van uw data en voorkeuren zal ik een zo geschikt mogelijk plan maken. Hoe de route zal zijn hangt vanzelfsprekend ook af van hoe u naar Engeland reist. Voor deze reis zijn zowel trein, veerboot als vliegtuig mogelijk. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een overtocht naar Harwich, de trein naar Londen of een vlucht naar Stansted of East Midlands Airport.

Cambridge Ely Cromer

Sheringham Norwich Peterborough

Stamford Oakham Nottingham
Terug naar:

→ Treinrondreizen door Groot-Brittannië