Het middeleeuwse Lavenham in Suffolk - Engeland

Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham Guildhall in Suffolk, Engeland Boeken Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Ickworth in Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Flatford in Suffolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten vakwerkhuizen in het stadje Lavenham, Suffolk

Lavenham is een klein middeleeuws stadje in het binnenland van het graafschap Suffolk, oost Engeland. Het heeft een flink aantal mooie historische gebouwen waaronder de voor deze regio zo typische gekleurde houten huizen. In dit stadje in het oosten van Engeland kunt u het oude gildehuis en het Little Hall Museum bezoeken maar naast deze historische attracties staan er nog veel meer fraaie houten gebouwen die gewoon bewoond worden. Deze gekleurde houten panden staan vaak ook nog eens schots en scheef, de zogenaamde 'crooked houses'. Lavenham is dus een attractie op zich. Er staat hier ook een mooie middeleeuwse kerk en daar staat het historische graafschap East Anglia ook bekend om. Er is namelijk geen gebied aarde waar zo'n hoge dichtheid aan middeleeuwse kerken te vinden is.

In de directe omgeving van het stadje vindt u nog meer fraaie historische huizen die te bezichtigen zijn zoals Melford Hall, Kentwell Hall en Ickworth House met zijn rotunda. Dat is één van de gebouwen in de regio die in het beheer zijn van de National Trust. In het stadje Sudbury staat Gainsborough's House, het geboortehuis van één van 's lands beroemdste schilders. In het stadje Bury St Edmunds vindt u onder andere de oude St Edmundsbury Cathedral.

Pas aanschaffen van de National Trust?

Niet ver van hier ligt de Dedham Vale, een mooi natuurlijk gebied met enkele fraaie dorpjes waaronder Flatford dat zo bekend (en populair) is geworden door de werken van schilder Constabele. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lavenham. Daar staat ook het Swan Hotel tussen, een prachtige historische herberg met ook een zekere luxe. Boek het hotel via de knop rechtsboven maar misschien wenst u wel een rondreis te maken langs meerdere van dergelijke mooie accommodaties. U kunt dan ook een plan op maat aanvragen. De volgende pagina geeft u inzicht in hoe dat er ongeveer uit zal zien. De voorbeelden op die pagina gaan over andere gebieden maar een plan kan voor elk gebied gemaakt worden.

Maak een rondreis door Engeland langs prachtige accommodaties


De locatie van Lavenham

Enkele bestemmingen in de buurt

Cromer Colchester Dedham

Mogelijkheden om naar Lavenham te reizen

Als u vanuit Nederland naar Lavenham wilt reizen dan is de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich een goede optie. Deze veerdienst duurt 6,5 uur en uiteraard kunt u de auto meenemen. Er is een dag -en een nachtdienst. Vanuit de haven is het nog geen uur rijden. Met het openbaar vervoer kan wel maar dat is een stuk omslachtiger omdat het dorp geen treinstation heeft. U moet dan eerst vanuit de haven van Harwich met de trein naar Sudbury of Bury St Edmunds en daar overstappen op de bus. Via Sudbury geldt: 1,5 uur met de trein (1 of 2 keer overstappen tussendoor) en daarna 35 minuten met de bus. Via Bury St Edmunds geldt: 1 uur met de trein zonder overstappen en daarna 50 minuten met de bus. Maar die mogelijkheid bestaat dus.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Lavenham duurt daarna nog ongeveer 3 uur.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk