Het middeleeuwse Lavenham in Suffolk - Engeland

Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham Guildhall in Suffolk, Engeland Boeken Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Ickworth in Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Flatford in Suffolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten vakwerkhuizen in het stadje Lavenham, Suffolk

Lavenham is een klein middeleeuws stadje in het binnenland van het graafschap Suffolk, oost Engeland. Het heeft een flink aantal mooie historische gebouwen waaronder de voor deze regio zo typische gekleurde houten huizen. In dit stadje in het oosten van Engeland kunt u het oude gildehuis en het Little Hall Museum bezoeken maar naast deze historische attracties staan er nog veel meer fraaie houten gebouwen die gewoon bewoond worden. Deze gekleurde houten panden staan vaak ook nog eens schots en scheef, de zogenaamde 'crooked houses'. Lavenham is dus een attractie op zich. Er staat hier ook een mooie middeleeuwse kerk en daar staat het historische graafschap East Anglia ook bekend om. Er is namelijk geen gebied aarde waar zo'n hoge dichtheid aan middeleeuwse kerken te vinden is.

In de directe omgeving van het stadje vindt u nog meer fraaie historische huizen die te bezichtigen zijn zoals Melford Hall, Kentwell Hall en Ickworth House met zijn rotunda. Dat is één van de gebouwen in de regio die in het beheer zijn van de National Trust. In het stadje Sudbury staat Gainsborough's House, het geboortehuis van één van 's lands beroemdste schilders. In het stadje Bury St Edmunds vindt u onder andere de oude St Edmundsbury Cathedral. Niet ver van hier ligt de Dedham Vale, een mooi natuurlijk gebied met enkele fraaie dorpjes waaronder Flatford dat zo bekend (en populair) is geworden door de werken van schilder Constabele. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lavenham.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Lavenham

Enkele bestemmingen in de buurt

Cromer Colchester Dedham

Reis plannen naar Lavenham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lavenham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Lavenham duurt daarna nog een uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk