Vakantie in Worcestershire en Warwickshire

Warwick Castle in Warwickshire

Wat is er te zien?

Fleece Inn in Worcestershire, west Engeland

Deze graafschappen in het westen van Engeland zijn niet al te groot qua omvang en liggen ingeklemd tussen de natuur en platteland van de Cotswolds in het zuiden en het verstedelijkte gebied rondom Birmingham in het noorden. In dit gebied zijn overigens geen echt grote steden, de kathedraalstad Worcester is het grootst. In Warwickshire kunt u bijvoorbeeld het historische stadje Warwick en het Stratford-upon-Avon van Shakespeare bezoeken.

U kunt hier echter ook wandelen en van de natuur genieten want in het zuidelijke deel van de graafschappen vindt u de net genoemde Cotswolds dat bekend is vanwege zijn mooie dorpjes en in het westen van Worcestershire de Malvern Hills, beiden Areas of Outstanding Natural Beauty. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Shakespeare's Birthplace, Warwick Castle, Worcester Cathedral en Croome Court.

Bezienswaardigheden in Warwickshire

Bezienswaardigheden in Worcestershire

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Warwickshire of Worcestershire, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de steden, stadjes en dorpen. Denk aan een hotel in één van de oude stadjes of een herberg in de landelijke rust.

GB

Graag op rondreis door Midden Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door de regio West Midlands, inclusief Warwickshire en mogelijk Worcestershire. Dat geeft u de mogelijkheid mooie oude stadjes en landelijke pracht te bekijken, inclusief de schilderachtige Cotswolds. De rechter versie is een treinrondreis door dit westelijke deel van Engeland. Zo kunt u naast steden en stadjes in deze graafschappen bijvoorbeeld ook Oxford bezichtigen.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Stratford Warwick Evesham

Worcester Malvern Chipping Campden

Met trein, vliegtuig of boot naar Warwickshire en Worcestershire

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de dit deel van de West Midlands te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van Engeland duurt 3 a 4 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. De hele reis met het openbaar vervoer afleggen is niet voor elke bestemming zeer praktisch, u zult dan altijd meerdere keren moeten overstappen. Wel kunt u bijvoorbeeld relatief snel vanaf de luchthaven van Birmingham met de trein in Warwick, Worcester en Great Malvern komen. Dat duurt respectievelijk 1 uur, 1 uur 15 minuten en 1,5 uur en is inclusief één keer overstappen in de stad Birmingham.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland