Shakespeare's Stratford-upon-Avon in Engeland

Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Anne Hathaway's Cottage in Stratford-upon-Avon, Warwickshire Mary Arden's Farm vlakbij Stratford-upon-Avon in Warwickshire Charlecote Park in Warwickshire Bretforton in Worcestershire Warwick Castle in Engeland Compton Verney in Warwickshire, Engeland Coughton Court in Engeland Ragley Hall in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Het Stratford-upon-Avon van Shakespeare in Engeland

Stratford-upon-Avon is een mooi historisch stadje in het graafschap Warwickshire. Het is vooral bekend als de geboorteplaats van de beroemde toneelschrijver William Shakespeare en daar kunt u ook verschillende locaties van bezoeken. Dat zijn stuk voor stuk oude vakwerkhuizen, zoals bijvoorbeeld zijn eigen geboortehuis, Nash's House, Halls's Croft en Anne Hathaway's Cottage waar ook tuinen te zien zijn. Ook is de Royal Shakespeare Company hier gevestigd en kunt u toneelstukken zien in het theater. Het theater staat bij de rivier de Avon. Daarnaast is er nog een prachtig houten huis uit de 16e eeuw te bezichtigen, namelijk het Harvard House. Even buiten het stadje vindt u Mary Arden's Farm, het boerderijtje waar de moeder van Shakespeare opgroeide.

Er zijn echter nog meer musea en attracties te bezichtigen, namelijk de interactieve en historische Tudor World, het Mad Museum en de Stratford Butterfly Farm. Niet al te ver ten zuiden van deze plaats ligt tevens het mooie landschap van the Cotswolds waar een pittoresk deel van Engeland kunt bezichtigen. Behoorlijk in de buurt vindt u tevens het historische stadje Warwick waar onder andere een prachtig kasteel te bezoeken valt en enkele fraaie vakwerkhuizen. Statige landgoederen zijn er ook in de omgeving, namelijk Charlecote Park, Coughton Court en Ragley Hall. Kijkt u op deze pagina om hotels of vakantiehuisjes in deze plaats te vinden.


De locatie van Stratford-upon-Avon

Enkele bestemmingen in de buurt

Warwick Henley-in-Arden Chipping Campden

Mogelijkheden om naar Stratford-upon-Avon te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Stratford-upon-Avon te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Stratford-upon-Avon duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. Het stadje heeft overigens een treinstation en dat is het einde van de lijn(en). Vanaf hier kunt u richting het noorden naar de grote stad Birmingham en via een ander spoor naar onder andere Warwick en (Royal) Leamington Spa. Er rijden ook bussen, bijvoorbeeld naar de net genoemde plaatsen en naar Evesham (Worcestershire).


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich groen vlak Trein in Engeland
Terug naar:

→ Warwickshire & Worcestershire
→ Accommodatie in dit gebied
→ Locaties van beroemde Engelse schrijvers