Shakespeare's Stratford-upon-Avon in Engeland

Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Anne Hathaway's Cottage in Stratford-upon-Avon, Warwickshire Mary Arden's Farm vlakbij Stratford-upon-Avon in Warwickshire Boeken Charlecote Park in Warwickshire Bretforton in Worcestershire Warwick Castle in Engeland Compton Verney in Warwickshire, Engeland Coughton Court in Engeland Ragley Hall in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet Stratford-upon-Avon van Shakespeare in Engeland

Stratford-upon-Avon is een mooi historisch stadje in het graafschap Warwickshire. Dat ligt het hart van Engeland, onderdeel van de regio West Midlands (niet te verwarren met het gelijknamige graafschap). Het stadje is vooral bekend als de geboorteplaats van de beroemde toneelschrijver William Shakespeare en daar kunt u ook verschillende locaties van bezoeken. Dat zijn stuk voor stuk oude vakwerkhuizen, zoals bijvoorbeeld zijn eigen geboortehuis, Halls's Croft en Anne Hathaway's Cottage waar ook tuinen te zien zijn. Ook is de Royal Shakespeare Company hier gevestigd en kunt u toneelstukken zien in het theater. Dit theater staat bij de rivier de Avon. Het oude Harvard House was ook een bezoekersattractie maar dat staat niet meer als zodanig aangegeven bij de Shakespeare Birthplace Trust. Dat geldt wel voor Shakespeare's New Place, de plek waar ooit zijn familiehuis stond. Even buiten het stadje vindt u Mary Arden's Farm, het boerderijtje waar de moeder van Shakespeare opgroeide.

Er zijn nog enkele attracties zoals het historische Tudor World, het Mad Museum en de Stratford Butterfly Farm. Niet al te ver ten zuiden van deze plaats ligt tevens het mooie landschap van de Cotswolds waar een pittoresk gebied binnen Engeland kunt bezichtigen. Dat is een heuvelachtige streek met allerlei mooie dorpen, stadjes en ook de nodige bezoekersattracties in de vorm van historische huizen en tuinen. Behoorlijk in de buurt vindt u tevens het historische stadje Warwick waar onder andere een prachtig kasteel te bezoeken valt en enkele fraaie vakwerkhuizen. Statige landgoederen zijn er ook in de omgeving, namelijk Charlecote Park, Coughton Court en Ragley Hall. Hidcote ligt ook behoorlijk in de buurt, een plek waar u één van de mooiste tuinen in de regio kunt aanschouwen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Stratford-upon-Avon.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Stratford-upon-Avon

Enkele bestemmingen in de buurt

Warwick Henley-in-Arden Chipping Campden

Reis plannen naar Stratford-upon-Avon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Stratford-upon-Avon te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Stratford-upon-Avon duurt daarna nog minimaal 3 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het stadje heeft een treinstation en dat is het einde van de lijn(en). Vanaf hier kunt u richting het noorden naar de grote stad Birmingham en via een ander spoor naar onder andere Warwick en (Royal) Leamington Spa. U kunt ook met de bus naar enkele fraaie dorpjes in de Cotswolds.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire