Broadway en Snowshill in de Cotswolds - Worcestershire

Broadway in de Cotswolds, Engeland Broadway in Worcestershire, Engeland Het dorp Broadway in de Cotswolds, Engeland Broadway Tower in de Cotswolds, Engeland Het dorpje Snowshill in de Cotswolds Snowshill Manor in de Cotswolds Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Boeken Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Batsford House and Arboretum, Cotswolds Stanton in de Cotswolds, Engeland De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenStraatje in Broadway, Engeland

Broadway is een zeer fraai dorp in het graafschap Worcestershire en ligt in het prachige landelijke gebied genaamd de Cotswolds. Het heeft ongeveer 2,5 duizend inwoners. Hier staat het Gordon Russell Design Museum waar u meubilair uit de Arts & Crafts periode en latere tijdvakken kunt bekijken. Op loopafstand staat de Broadway Tower, een stijlvol torengebouw waarin een tentoonstellings ruimte en een café gesitueerd is. Ook kunt u wandelen in het omliggende Country Park. Sinds kort is het ook mogelijk om aan de rand van het dorp op een oude stoomlocomotief te stappen en wel van de Gloucestershire & Warwickshire Steam Railway. Dat is een vrij lang traject door het prachtige landschap van de Cotswolds naar de stad Cheltenham. Winchcombe is één van de tussenstops.

Het eveneens pittoreske en kleinere dorpje Snowshill ligt 4 kilometer verderop maar niet aan de lijn. U kunt er met de auto heen maar u kunt er ook naar toe wandelen. In het mooie dorpje kunt u tevens de Snowshill Manor bezichtigen, een historisch huis van de National Trust. Net buiten deze plaats kunt u in de zomermaanden (juni t/m augustus) lavendel zien bloeien. Dit is de Cotswold Lavender Farm, een bezoekersattractie en winkel in één. Op slechts enkele kilometers afstand liggen ook het kleine marktstadje Chipping Campden en Blockley, het plaatsje waar de BBC tv-serie Father Brown grotendeels werd opgenomen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Broadway en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Broadway

Deze plaats ligt aan een meerdaagse wandelroute, namelijk de Cotswold Way. In de wandelverslagen hieronder zijn drie routes in deze directe omgeving te vinden waarbij Broadway in twee gevallen het begin of eindpunt vormt. Het geeft u een mooie gelegeheid om de fraaie dorpjes in de omgeving te bekijken. Volgt u bijvoorbeeld routes over de licht heuvelachtige paden naar Stanton, Snowshill, Chipping Campden en Blockley.

Meer info: Wandelverslagen in de Cotswolds | Cotswold Way


De locatie van Broadway

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Blockley Evesham

Reis plannen naar Broadway

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Broadway te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Broadway duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het dorp is ook per bus te bereiken vanaf Stratford-upon-Avon en Broadway, plaatsen met een treinstation.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Broadway Hotel

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het Broadway Hotel is een prima beoordeeld hotel in Broadway, één van de mooiste dorpjes in de Cotswolds. In de directe omgeving vindt u meer fraaie dorpjes zoals Snowshill, Chipping Campden, Stanton en Blockley (waar Father Brown wordt opgenomen). Broadway ligt ook aan verschillende wandelpaden waaronder de Cotswold Way. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn de lavendelvelden van Snowshill (zomer), het Sezincote Estate en het Batsford Arboretum.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 175 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds