Broadway en Snowshill in de Cotswolds - Worcestershire

Broadway in de Cotswolds, Engeland Broadway in Worcestershire, Engeland Het dorp Broadway in de Cotswolds, Engeland Broadway Tower in de Cotswolds, Engeland Snowshill Manor in de Cotswolds Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Boeken Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Batsford House and Arboretum, Cotswolds Stanton in de Cotswolds, Engeland Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Herfst in Mickleton, Cotswolds Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

InformatieStraatje in Broadway, Engeland

Broadway is een zeer fraai dorp in het graafschap Worcestershire en ligt in het prachige landelijke gebied genaamd the Cotswolds. Het heeft ongeveer 2,5 duizend inwoners. Hier staat het Gordon Russell Design Museum waar u meubilair uit de Arts & Crafts periode en latere tijdvakken kunt bekijken. Op loopafstand staat de Broadway Tower, een stijlvol torengebouw waarin een tentoonstellings ruimte en een café gesitueerd is. Ook kunt u wandelen in het omliggende Country Park. Sinds kort is het ook mogelijk om aan de rand van het dorp op een oude stoomlocomotief te stappen en wel van de Gloucestershire & Warwickshire Steam Railway. Dat is een vrij lang traject door het prachtige landschap van de Cotswolds naar de stad Cheltenham. Winchcombe is één van de tussenstops.

Het eveneens pittoreske en kleinere dorpje Snowshill ligt 4 kilometer verderop maar niet aan de lijn. U kunt er met de auto heen maar u kunt er ook naar toe wandelen. In het mooie dorpje kunt u tevens de Snowshill Manor bezichtigen, een historisch huis van de National Trust. Net buiten deze plaats kunt u in de zomermaanden (juni t/m augustus) lavendel zien bloeien. Dit is de Cotswold Lavender Farm, een bezoekersattractie en winkel in één. Op slechts enkele kilometers afstand liggen ook het kleine marktstadje Chipping Campden en Blockley, het plaatsje waar de BBC tv-serie Father Brown grotendeels werd opgenomen.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een fraai authentiek hotel in Broadway? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Authentieke hotels en herbergen in de Cotswolds


Wandelen en reisverslag

Deze plaats ligt aan een meerdaagse wandelroute, namelijk de Cotswold Way. In de wandelverslagen hieronder zijn drie routes in deze directe omgeving te vinden waarbij Broadway in twee gevallen het begin of eindpunt vormt. Het geeft u een mooie gelegeheid om de fraaie dorpjes in de omgeving te bekijken. Volgt u bijvoorbeeld routes over de licht heuvelachtige paden naar Stanton, Snowshill, Chipping Campden en Blockley.

Meer info: Wandelverslagen in de Cotswolds | Cotswold Way


De locatie van Broadway

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Blockley Evesham

Mogelijkheden om naar Broadway te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Broadway te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Broadway duurt daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Er is geen treinstation aanwezig in deze plaats. De dichtstbijzijnde stations vindt u in Moreton-in-Marsh en het stadje Evesham. U kunt hier echter wel reizen met de bus, bijvoorbeeld naar Blockley, Moreton-in-Marsh, Chipping Campden, het historische stadje Stratford-upon-Avon en de stad Cheltenham.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Bezienswaardigheden in de Cotswolds