Great Malvern en de Malvern Hills in Worcestershire

Great Malvern in Worcestershire, Engeland Boeken Malverns Hills in Worcestershire, Engeland British Camp en Herefordshire Beacon in de Malvern Hills Worcester Cathedral in Engeland Elgar's Birthplace in Worcesterrshire, Cotswolds Witley Court in Worcesterrshire, Cotswolds Ledbury in Herefordshire, Engeland Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMalvern in Worcestershire, Engeland

Malvern is een stadje in het westen van het graafschap Worcestershire. Het heeft ongeveer 30 duizend inwoners en ligt pal aan de rand de mooie Malvern Hills waar u prima kunt wandelen. De paden die de heuvels in lopen kunt u direct vanuit het stadje betreden. Dit gebied heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty, heeft tal van wandelpaden en uiteraard prachtige uitzichten over het omliggende landschap. In het stadje kunt u de mooie historische priorij en het museum bezoeken. In de omgeving vindt u uiteraard nog meer historische bezienswaardigheden zoals de Little Malvern Court & Gardens, Eastnor Castle en Croome Court. De stad Worcester vindt u hier ook redelijk in de buurt. Dat heeft behalve de oude kathedraal nog enkele oude gebouwen en musea om te bezichtigen.

Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Malvern. Niet lang geleden heb ik overigens nog een route gewandeld in de heuvels direct naast het stadje. Het hoogste punt van de Malvern Hills is vrij eenvoudig te bereiken. Die locatie heet de Worcestershire Beacon vanwaar u bij helder weer van een uitstekend uitzicht over het relatief vlakke omliggende land. Deze heuvelzone is vrij smal en eindigt zo ongeveer bij het stadje Ledbury in Herefordshire.

Het verslag van de Malvern Hills


De locatie van Malvern

Enkele bestemmingen in de buurt

Worcester Ledbury Tewkesbury

Mogelijkheden om naar Great Malvern te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Great Malvern te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Great Malvern duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 4 uur rijden. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u in ongeveer 1,5 uur met de trein naar Great Malvern, inclusief overstap. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere bestemmingen zoals bijvoorbeeld Worcester in het noorden en Hereford in het westen. Het kleine stadje Ledbury ligt ook aan dat spoor.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire
→ Bezienswaardigheden in Worcestershire