Het stadje Warwick in Warwickshire - Engeland

Warwick in Engeland Warwick Castle in Engeland Lord Leycester Hospital in Warwick Boeken Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Charlecote Park in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire Compton Verney in Warwickshire, Engeland Kenilworth Castle in Warwickshire Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenUitzicht van Warwick Castle in Engeland

Warwick is een historisch stadje in het graafschap Warwickshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 25 duizend inwoners en het is vooral bekend vanwege het prachtige oude kasteel dat u hier kunt bezoeken. Het stamt oorspronkelijk uit de 11e eeuw. Het is mooi bewaard geheel dat ook geflankeerd wordt door landschapstuinen. Daarnaast vindt u in het stadje ook enkele mooie openbare parken en verschillende musea. Dit zijn het Market Hall Museum, het St John's House Museum, het Royal Regiment of Fusiliers Museum en vooral het Lord Leycester Hospital.

Het Lord Leicester Hospital is een verzameling 14e eeuwse houten gebouwen die deels gegroepeerd zijn rond een binnenplaats. Het is een historische attractie maar het bijzondere is niet alleen de staat van de gebouwen maar ook het feit dat ze nog steeds bewoond worden. Ooit zijn deze middeleeuwse gebouwen gebouwd als bejaardentehuis voor oude soldaten en dat is nog steeds zo. Het stadje Royal Leamington Spa grenst zowat aan Warwick. Wat verder weg zijn nog veel meer mooie locaties die u kunt bezoeken, zoals bijvoorbeeld het geboortestadje van William Shakespeare genaamd Stratford-upon-Avon, Kenilworth Castle, het landgoed Charlecote Park en het British Motor Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Warwick.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Warwick

Enkele bestemmingen in de buurt

Stratford Henley-in-Arden Kenilworth

Reis plannen naar Warwick

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Warwick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Warwick duurt daarna nog minimaal 3 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u namelijk binnen een uur met de trein naar Warwick, inclusief overstap. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen waaronder Royal Leamington Spa, Stratford-upon-Avon en ook Londen (station Marylebone).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire