Het stadje Warwick in Warwickshire - Engeland

Warwick in Engeland Boeken Warwick Castle in Engeland Lord Leycester Hospital in Warwick Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Charlecote Park in Warwickshire Henley-in-Arden in Warwickshire Compton Verney in Warwickshire, Engeland Kenilworth Castle in Warwickshire Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenUitzicht van Warwick Castle in Engeland

Warwick is een historisch stadje in het graafschap Warwickshire, west Engeland. Het heeft ongeveer 25 duizend inwoners en het is vooral bekend vanwege het prachtige oude kasteel dat u hier kunt bezoeken. Het stamt oorspronkelijk uit de 11e eeuw als is het in de eeuwen daarna wel aangepast. Het is mooi bewaard geheel dat ook geflankeerd wordt door landschapstuinen.

Daarnaast vindt u in het stadje ook enkele mooie openbare parken en verschillende musea. Dit zijn het Market Hall Museum, het St John's House Museum, het Royal Regiment of Fusiliers Museum en vooral het Lord Leycester Hospital. Het Lord Leicester Hospital is een verzameling 14e eeuwse houten gebouwen die deels gegroepeerd zijn rond een binnenplaats. Het is een historische attractie maar het bijzondere is niet alleen de staat van de gebouwen maar ook het feit dat ze nog steeds bewoond worden. Ooit zijn deze middeleeuwse gebouwen gebouwd als bejaardentehuis voor oude soldaten en dat is nog steeds zo.

Het stadje Royal Leamington Spa grenst zowat aan Warwick. Wat verder weg zijn nog veel meer mooie locaties die u kunt bezoeken, zoals bijvoorbeeld het geboortestadje van William Shakespeare genaamd Stratford-upon-Avon, Kenilworth Castle, het landgoed Charlecote Park en het British Motor Museum.


De locatie van Warwick

Enkele bestemmingen in de buurt

Stratford Henley-in-Arden Kenilworth

Mogelijkheden om naar Warwick te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Warwick te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Warwick duurt daarna nog ongeveer 3 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur rijden. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Vanaf luchthaven Birmingham International kunt u namelijk binnen een uur met de trein naar Warwick, inclusief overstap. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen waaronder Royal Leamington Spa, Stratford-upon-Avon en ook Londen (station Marylebone).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire
→ Bezienswaardigheden in Warwickshire