Vakantie in het Peak District National Park

Mam Tor in het Peak District National Park, Engeland

Wat is er te zien in het Peak District?

Het Peak District is de naam van het oudste nationale park van Engeland. Het ligt deels in Derbyshire en deels in Yorkshire en wordt omringd door enkele grote steden als Manchester, Sheffield en Derby. Het is een gebied met veel natuurschoon, wandelpaden over en langs de heuvels, grotten en ook historische bezienswaardigheden. Er is een verschil in landschap in het gebied, namelijk het groenere White Peak en het ruigere Dark Peak met zijn rotsachtige landschap en heidevelden. Voorbeelden van plaatsen in het gebied zijn Buxton, Edale en Matlock.

In het Peak District National Park kunt u zeer zeker uitstekend wandelen, bijvoorbeeld door de bijzonder lange Pennine Way te volgen maar er zijn veel meer (kortere) routes. Voorbeelden van historische gebouwen die u kunt bezoeken zijn Chatsworth House, Peveril Castle en Haddon Hall. Bezienswaardigheden buiten het park zijn onder andere Strutt's North Mill, Bolsover Castle, Calke Abbey en Hardwick Hall. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Peak District (en omstreken). Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis door het nationale park, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Peak District kunt reizen.


Landgoed in Derbyshire Hotel in Engeland

Op autorondreis door het Peak District

Misschien wilt u ook wel een rondreis maken door deze regio. Hieronder ziet u een autorondreis door het Peak District en West Yorkshire. Dit zijn streken met mooie natuur maar ook enkele prachtige landgoederen, dorpen en stadjes. Uiteraard kunt u ook tijd in lasten om te wandelen in het nationale park als u dat wenst. Daar biedt dit gebied veel mogelijkheden voor.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Matlock Hartington Bakewell

Buxton Edale Manchester

Met trein, vliegtuig of boot naar het Peak District

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar het Peak District te reizen. Als u met de auto gaat dan zou u één van de overtochten kunnen nemen naar de haven van Hull. Dat zijn nachtboten en die vertrekken zowel in Rotterdam als in Zeebrugge. Daarna is het nog een uur of 2 rijden. Een goedkopere en ook kortere optie is een overtocht naar Dover in Zuidoost Engeland maar dan moet u wel langer in de auto zitten: 4 a 5 uur. Met de trein het nationale park kan zelfs ook. Mogelijke bestemmingen zijn dan met name Buxton, Edale en Matlock Bath dat aan de rand van het Peak District ligt. Vanuit laatste twee locaties kunt u vervolgens met de bus dieper het park in. Als u wilt vliegen dan kunt u denken aan een vlucht naar Manchester Airport of East Midlands Airport, afhankelijk van uw precieze bestemming. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland