Vakantie in het Peak District National Park

Mam Tor in het Peak District National Park, Engeland

Wat is er te zien in het Peak District?

Matlock Bath in het Peak District, Engeland

Het Peak District is de naam van het oudste nationale park van Engeland. Het ligt deels in Derbyshire en deels in Yorkshire en wordt omringd door enkele grote steden als Manchester, Sheffield en Derby. Het is een gebied met veel natuurschoon, wandelpaden over en langs de heuvels, grotten en ook historische bezienswaardigheden. Er is een verschil in landschap in het gebied, namelijk het groenere White Peak en het ruigere Dark Peak met zijn rotsachtige landschap en heidevelden. Voorbeelden van plaatsen in het gebied zijn Buxton, Edale en Matlock.

In het Peak District National Park kunt u zeer zeker uitstekend wandelen, bijvoorbeeld door de bijzonder lange Pennine Way te volgen maar er zijn veel meer (kortere) routes. Voorbeelden van historische gebouwen die u kunt bezoeken zijn Chatsworth House, Peveril Castle en Haddon Hall. Bezienswaardigheden buiten het park zijn onder andere Strutt's North Mill, Bolsover Castle, Calke Abbey en Hardwick Hall.

Bezienswaardigheden - Peak District

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een autorondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in het nationale park of het omliggende platteland van Derbyshire, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken voor het hele gebied of wat specifieker in één van de stadjes of dorpen. Maar misschien wilt u ook wel een rondreis maken door deze regio. Rechts ziet u een autorondreis door het Peak District en West Yorkshire. Uiteraard kunt u ook tijd in lasten om te wandelen in het nationale park als u dat wenst. Daar biedt dit gebied veel mogelijkheden voor.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Matlock Hartington Bakewell

Buxton Edale Manchester

Met trein, vliegtuig of boot naar het Peak District

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar het Peak District te reizen. Het meest logisch is dat u met de auto gaat. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 4 rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door één van de twee overtochten naar Dover te pakken. Die vertrekken in Duinkerken en Calais, en duren respectievelijk 2 en 1,5 uur. De autorit naar het nationale park duurt daarna nog ongeveer 4,5 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover. Vooral als u in één van omliggende steden wilt verblijven dan is het ook idee om met het vliegtuig te gaan. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Manchester Airport. In het geval van Sheffield zou u ook nog naar het East Midlands Airport kunnen vliegen.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Hoek Holland - Harwich Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover

Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland