Autorondreis - 10 a 14 dagen door Peak District en West Yorkshire

Rondreis langs Saltaire in West Yorkshire Monsal Trail in het Peak District Rondreis langs Edale in het Peak District Rondreis langs Ladybower Reservoir in het Peak District Rondreis langs Matlock Bath in Derbyshire Rondreis langs Hartington in Derbyshire Rondreis langs Chatsworth House in Derbyshire Rondreis langs Lincoln in Engeland Kaart van autorondreis door het Peak District en West Yorkshire Rondreis door het Peak District in Engeland

Autorondreis langs industrieël werelderfgoed en fraaie heuvelachtige natuur

Deze rondreis concentreert zich voor een groot deel op het nationale park het Peak District dat op de scheidslijn ligt van de Midlands met Noord Engeland. Het is grotendeels gesitueerd in Derbyshire, een prachtige regio om te wandelen, zowel door valleien als over heuvels maar er zijn ook enkele leuke dorpen -en stadjes, en ook wat fraaie landgoederen. In West Yorkshire kunt u onder andere Haworth bezoeken, het dorpje van de gezusters Brontë en zelfs een uitstapje maken naar de Yorkshire Dales. De regio is zeer geschikt voor het bekijken van industrieel (wereld)erfgoed. Derbyshire is zelfs de bakermat van de Industriële revolutie. In de gebieden direct rond het Peak District zijn oude katoenfabrieken (zoals de Derwent Valley Mills) en musea over mijnbouw en staal te bezichtigen. Tijdens de reis zou u eventueel ook de historische kathedraalstad Lincoln kunnen bezoeken.

Mogelijke route

kaart van rondreis door het Peak District en West Yorkshire in Engeland * In 10 a 14 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Optie 1: geef de planning uit handen. Voor deze route - of een variatie daarop - Voor deze route (of een variatie daarop) kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.

Optie 2: doe het zelf. Mocht u deze pagina bekijken om inspiratie op te doen en bent u van plan zelf de rondreis vorm te geven, dan kunt u ook gebruik maken van de service eigen online pagina. Dan boekt u zelf de accommodaties via deze website en vraagt u nadien een eigen pagina aan. Hier kunt u zoeken naar accommodaties in het Peak District en hier in West Yorkshire. Logisch is om de nachtboot te nemen naar één van de havens aan de Engelse oostkust. Als u via Dover in het zuiden gaat dan is een extra overnachting onderweg misschien nodig. Maar nogmaals: wilt u uitgebreide hulp? Vraag dan een vakantieplan op maat aan.


Cottage in Engeland Inn

Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Noord Engeland
→ Autorondreizen door Midden Engeland