Autorondreis - 10 a 14 dagen door Peak District en West Yorkshire

Lincoln Cathedral in Lincolnshire, Engeland Matlock Bath in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire White Peak in Derbyshire Great Ridge in het Peak District Ladybower Reservoir in het Peak District Buxton Crescent in Derbyshire Brontë Parsonage Museum in Haworth, West Yorkshire Saltaire in West Yorkshire Kaart van autorondreis door het Peak District en West Yorkshire

De rondreis - plan op maat

Dorpje in Derbyshire, Engeland
Deze rondreis centreert zich rond het populaire Peak District National Park dat op de scheidslijn ligt van de Midlands met Noord Engeland. Het is grotendeels gesitueerd in Derbyshire, een prachtige regio om te wandelen, zowel door valleien als over heuvels maar er zijn ook enkele leuke dorpen -en stadjes, en ook wat fraaie landgoederen. Chatsworth House is één van de mooiste exemplaren van Engeland. Vooraf leidt de reis u naar de historische kathedraalstad Lincoln in Lincolnshire waar nog enkele musea zijn. Na het nationale park volgt een verblijf in het westelijke deel van het graafschap West Yorkshire. Daar zijn bijvoorbeeld enkele fraaie dorpjes te bezichtigen als Haworth en Saltaire en ook industrieël erfgoed. Dat geldt ook voor Derbyshire. De heenreis kan via de haven Hull maar er zijn ook andere mogelijkheden. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Ik maak een plan op basis van uw data en voorkeuren. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Vraag hier een vakantieplan op maat aanP.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere rondreizen in Midden -en Noord Engeland.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Hoe lang u overal wenst te blijven hangt natuurlijk af van waar u van houdt. Als u een fervent wandelaar bent dan zou u wat langer in het Peak District willen zijn. West Yorkshire ligt overigens vlakbij het Yorkshire Dales National Park dus één of meerdere uitstapjes naar dat gebied kan uiteraard ook. Haworth is het geboortedorp van de bekende gezusters Brontë (schrijvers). Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Lincoln Matlock Bakewell

Edale Buxton Haworth
Terug naar:

→ Autorondreizen door Noord Engeland
→ Autorondreizen door Midden Engeland