Autorondreis - 10 a 14 dagen door Peak District en West Yorkshire

Lincoln Cathedral in Lincolnshire, Engeland Matlock Bath in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire White Peak in Derbyshire Great Ridge in het Peak District Ladybower Reservoir in het Peak District Buxton Crescent in Derbyshire Brontë Parsonage Museum in Haworth, West Yorkshire Saltaire in West Yorkshire Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door het Peak District en West Yorkshire

De rondreis - plan op maat

Deze rondreis centreert zich rond het populaire Peak District National Park dat op de scheidslijn ligt van de Midlands met Noord Engeland. Het is grotendeels gesitueerd in Derbyshire, een prachtige regio om te wandelen, zowel door valleien als over heuvels maar er zijn ook enkele leuke dorpen -en stadjes, en ook wat fraaie landgoederen. Chatsworth House is één van de mooiste exemplaren van Engeland. Vooraf leidt de reis u naar de historische kathedraalstad Lincoln in Lincolnshire waar nog enkele musea zijn. Na het nationale park volgt een verblijf in het westelijke deel van het graafschap West Yorkshire. Daar zijn bijvoorbeeld enkele fraaie dorpjes te bezichtigen als Haworth en Saltaire en ook industrieël erfgoed. Dat geldt ook voor Derbyshire. De heenreis kan via de haven Hull maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Hoe lang u overal wenst te blijven hangt natuurlijk af van waar u van houdt. Als u een fervent wandelaar bent dan zou u wat langer in het Peak District willen zijn. West Yorkshire ligt overigens vlakbij het Yorkshire Dales National Park dus één of meerdere uitstapjes naar dat gebied kan uiteraard ook. Haworth is het geboortedorp van de bekende gezusters Brontë (schrijvers). Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Lincoln Matlock Bakewell

Edale Buxton Haworth
Terug naar:

→ Autorondreizen door Noord Engeland
→ Autorondreizen door Midden Engeland