Matlock Bath in Derbyshire - Peak District

Matlock Bath in Derbyshire Matlock Bath in het Peak District Boeken Cromford Mill in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Bakewell in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Bolsover in Derbyshire Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMatlock Bath in Derbyshire, Peak District

Matlock is een klein stadje aan de rand van het Peak District National Park. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en behoort tot het graafschap Derbyshire. Matlock Bath ligt een paar kilometer ten zuiden van het stadje aan de rivier de Derwent en is een historisch resort (vanwege de thermale bronnen) en ligt tegen steile heuvels aan. Er is zelfs een kabelbaan gespannen van het westen naar Masson Hill in het oosten. Daar op de top staat Heights of Abraham, een park met wandelpaden, een bezoekerscentrum en een grot die u kunt bezoeken. Aan de andere kant van de rivier staat High Tor, een kalkstenen rots waar ook mooie uitzichten te bewonderen zijn.

Maar er zijn nog een klein aantal bezienswaardigheden, namelijk het Matlock Aquarium, het Peak District Lead Mining Museum en de Massons Mills, een historische werelderfgoed-katoenfabriek, nu een textielmuseum en tevens een uniek winkelcentrum. De Cromford Mills staan hier vlakbij en hoort ook tot het werelderfgoed. Dat complex wordt nu gebruikt voor wisselende tentoonstellingen. Vervolgens kunt u ook nog naar Victoriaanse Life in a Lens Museum dat pal boven de Victorian Teashop gesitueerd is. Het is ook mogelijk een mooi treinritje te maken met de historische Peak Rail, een reis van ongeveer 7 kilometer naar Rowsley. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Matlock.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Matlock

U kunt hier in de Derwent Valley ook prima wandelen. Zo is er een mooie route door en rondom de heuvels rondom Matlock Bath langs High Tor en de Heights of Abraham. U kunt tevens een wandeling maken in de bossen van Heights of Abraham. Een paar kilometer verderop vindt u het zeer heuvelachtige Peak District National Park. In de buurt van het dorp Bakewell zijn bijvoorbeeld enkele mooie routes te wandelen.

Meer info: Wandeling rondom Matlock Bath | Heights of Abraham Woodland Walks


De locatie van Matlock en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Hartington Nottingham

Reis plannen naar Matlock

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Matlock te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Matlock is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 1,5 uur. U kunt ook de trein pakken. De spoorlijn leidt naar de stad Derby.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District