Matlock Bath in Derbyshire - Peak District

Matlock Bath in Derbyshire Boeken Matlock Bath in het Peak District Cromford Mill in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Bakewell in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Bolsover in Derbyshire Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMatlock Bath in Derbyshire, Peak District

Matlock is een klein stadje aan de rand van het Peak District National Park. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en behoort tot het graafschap Derbyshire. Matlock Bath ligt een paar kilometer ten zuiden van het stadje aan de rivier de Derwent en is een historisch resort (vanwege de thermale bronnen) en ligt tegen steile heuvels aan. Er is zelfs een kabelbaan gespannen van het westen naar Masson Hill in het oosten. Daar op de top staat Heights of Abraham, een park met wandelpaden, een bezoekerscentrum en een grot die u kunt bezoeken. Aan de andere kant van de rivier staat High Tor, een kalkstenen rots waar ook mooie uitzichten te bewonderen zijn.

Maar er zijn nog een klein aantal bezienswaardigheden, namelijk het Matlock Aquarium, het Peak District Lead Mining Museum en de Massons Mills, een historische werelderfgoed-katoenfabriek, nu een textielmuseum en tevens een uniek winkelcentrum. De Cromford Mills staan hier vlakbij en hoort ook tot het werelderfgoed. Dat complex wordt nu gebruikt voor wisselende tentoonstellingen. Vervolgens kunt u ook nog naar Victoriaanse Life in a Lens Museum dat pal boven de Victorian Teashop gesitueerd is. Het is ook mogelijk een mooi treinritje te maken met de historische Peak Rail, een reis van ongeveer 7 kilometer naar Rowsley. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Matlock.

Wandelingen

U kunt hier in de Derwent Valley ook prima wandelen. Zo is er een mooie route door en rondom de heuvels rondom Matlock Bath langs High Tor en de Heights of Abraham. U kunt tevens een wandeling maken in de bossen van Heights of Abraham. Een paar kilometer verderop vindt u het zeer heuvelachtige Peak District National Park. In de buurt van het dorp Bakewell zijn bijvoorbeeld enkele mooie routes te wandelen.

Meer info: Wandeling rondom Matlock Bath | Heights of Abraham Woodland Walks


De locatie van Matlock en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Hartington Nottingham

Mogelijkheden om naar Matlock Bath te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Matlock Bath te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3,5 rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door één van de twee overtochten naar Dover te pakken. Die vertrekken in Duinkerken en Calais, en duren respectievelijk 2 en 1,5 uur. De autorit naar Matlock Bath duurt daarna nog 4 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover. Als u eenmaal bent aangekomen in het stadje in Derbyshire kunt u ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Cromford en de stad Derby. Bussen rijden er ook, onder andere naar Derby, Belper, Chesterfield, Bakewell, Sheffield, Buxton en Manchester.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District