Bakewell en Chatsworth House in Derbyshire - Peak District

Bakewell in Derbyshire Bakewell Pudding Shop in het Peak District, Derbyshire Boeken Chatsworth House in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Monsal Trail in het Peak District Cressbrook Mill in het Peak District Matlock Bath in Derbyshire Cromford Mill in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Ladybower Reservoir in het Peak District Owler Tor in het Peak District Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Bakewell in Derbyshire, Engeland
Bakewell is een klein stadje in het Peak District National Park. Het heeft nog geen 4 duizend inwoners en ligt in het graafschap Derbyshire. Het stadje is bekend van de Bakewell Pudding. Daar vindt u hier nog een speciale winkel van. Ook staat hier één van de vier bezoekerscentra van het nationale park, in de Old Market Hall. U kunt hier natuurlijk prima wandelen en genieten van de natuur van het heuvelachtige gebied maar er zijn ook enkele historische bezienswaardigheden. In de plaats zelf kunt u het Old House Museum bekijken en ook een rondleiding krijgen in de Thornbridge Brewery. Een klein aantal kilometers hiervandaan vindt u twee prachtige stijlvolle landhuizen met landgoed. Dit zijn Haddon Hall en het beroemde Chatsworth House. Vlakbij het mooie dorpje Asford-in-the-Water vindt u Thornbridge Hall waarvan u het huis niet kunt bezichtigen maar wel de tuinen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bakewell.

Wandelingen in en rond Bakewell

Er kan natuurlijk gewandeld worden in de heuvels en dalen van het Peak District National Park, bijvoorbeeld een rondwandeling door de vallei Monsal Dale of over het 13,5 kilometer lange Monsale Trail. Dat is een wandel -en fietsroute en tussen Bakewell en Blackwell Mill. Dat is gesitueerd aan de rand van het stadje Buxton. Onderweg zijn er fraaie uitzichten, bijvoorbeeld op de Cressbrook Mill, één van de eerste katoenfabrieken van Engeland. Het vormde het begin stond van de 's werelds Industriële Revolutie. Het was tevens een modeldorp, ontworpen door Richard Arkwright. Het is geen bezoekersattractie omdat het nu in gebruik is als appartementencomplex. Er zijn overigens wel katoenspinnerijen te bezichtigen, namelijk die behoren tot de Derwent Valley Mills World Heritage Site, bijvoorbeeld die van Cromford en van Belper. Ook ziet u hier een wandelverslag van een route van Ashford-in-the-Water naar Rowsley, via Bakewell en ook het prachtige Chatsworth. Een route met mooie dorpjes, een imposante landgoed om te bezichtigen zonder al te veel hoogtemeters.

Meer info: Ashford - Rowsley via Bakewell en Chatsworth House | Monsal Dale | Monsal Trail


De locatie van Bakewell

Enkele bestemmingen in de buurt

Matlock Edale Buxton

Mogelijkheden om naar Bakewell te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bakewell te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Bakewell duurt daarna nog 4 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U kunt in het kleine stadje overigens niet gebruik maken van de trein maar wel van de bus, bijvoorbeeld naar Sheffield, Matlock, Chatsworth, Buxton en Macclesfield.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District