Vakantie in de Western Highlands

Pass of Glencoe in de Western Highlands, Schotland

Wat is er te zien?

De Western Highlands zijn een onderdeel van de bergachtige hooglanden van Schotland. Deze pagina gaat het over het Loch Lomond & the Trossachs National Park en het noordelijker gelegen gebied rondom Glen Coe. Hier vindt u ook de hoogste berg van het land, namelijk de Ben Nevis en de West Highland Way. Het nationale park is enerzijds vernoemd naar Loch Lomond, samen met Loch Ness het grootste meer van Schotland en anderzijds naar The Trossachs. Dit is het oostelijke deel van het park en hier liggen verschillende kleinere meren en bosrijke berglandschappen. Voorbeelden van plaatsen in het park zijn Luss, Drymen en Callander. Het gebied 'Ben Nevis & Glen Coe' is ook bergachtig maar het landschap voelt wat ruiger aan en heeft minder begroeiing. Hier niet ver vandaan vindt u het stadje Fort William, de grootste plaats in de omgeving en gelegen aan Loch Linnhe. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de buurt van Loch Lomond of andere delen van de Western Highlands.


Stoomtrein in Schotland Hotel in Schotland

Graag op rondreis door de Western Highlands?

Rondreizen door de Highlands of Scotland kan uiteraard ook. De linker variant is een autorondreis door dit deel van de Hooglanden en naar het westelijker gelegen Argyll waar u de kust ook nog kan opzoeken. De rechter variant is een rondreis met de trein. In dit gebied zijn namelijk ook enkele prachtige spoorlijnen waar u van schitterende uitzichten kunt genieten. Het aantal bestemmingen is dan uiteraard wel een stuk beperkter.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Luss Balmaha Callander

Killin Glencoe Fort William

Met trein, vliegtuig of boot naar de Western Highlands

Hoe reis je naar de Highlands van Schotland? Met de auto gaan verschaft u uiteraard de meeste vrijheid. Lang niet alle gebieden in dit ruige deel van het land zijn met het openbaar vervoer te bereizen. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. Er zijn echter wel degelijk verschillende plaatsjes die u met de trein kunt bereiken want 's lands mooiste spoorlijn doorkruist dit gebied. Denk aan Arrochar & Tarbet, Tyndrum, Fort William, Glenfinnan en Mallaig. Als u het vliegtuig wilt nemen dan zijn er verschillende mogelijkheden al is de meest logische optie waarschijnlijk een vlucht naar Glasgow Airport. Naar Edinburgh is ook nog een optie. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland