Het dorpje Luss aan Loch Lomond in Schotland

Luss langs Loch Lomond in Schotland Boeken Luss langs Loch Lomond in Schotland Rowardennan bij Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Het dorpje Tarbet bij Lomond Lomond in Schotland Loch Long in Schotland Loch Fyne in Schotland Inveraray Castle in Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenLuss aan Loch Lomond in Schotland

Luss is een klein geconserveerd dorp in de hooglanden van Schotland en ligt aan de westoever van het grote Loch Lomond. Dit bevindt zich in het gelijknamige bergachtige nationale park. U vindt hier een bezoekerscentrum en u kunt u er ook meegaan op verschillende boottochten op het grote meer. Er is bijvoorbeeld ook een waterbus waardoor u naar andere locaties langs Loch Lomond kunt reizen waaronder Tarbet in het noorden en Rowardennan aan de oostoever. Wat verder weg zijn nog meer mooie meren. Denk aan Loch Long, Loch Goil en nog iets verder Loch Fyne. Daar treft u ook Inveraray Castle in het gelijknamige stadje. De meren van de Trossachs bevinden zich hemelsbreed ook zeker in de buurt al is de reistijd een stukje langer omdat je om het grote Loch Lomond heen moet rijden. Niet heel ver van hier zijn ook een paar andere bezienswaardigheden zoals in en bij Helensburgh. Daar kunt u The Hill House bezichtigen, een meesterwerk van de beroemde Charles Rennie Mackintosh. Daar vlakbij ligt tevens de tuin Glenarm. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Luss.


Wandelen in Luss

Het nationale park is natuurlijk een mooi gebied om te wandelen. In deze plaats kunt u onder andere de korte Luss Heritage Trail volgen en Beinn Dubh opwandelen. Daarnaast kunt u ook per boot of waterbus naar Inchcailloch island voor een wandeling op dit eiland dat deel uitmaakt van het Loch Lomond National Nature Reserve. Aan de andere kant van de oever vindt u ook Ben Lomond, een populaire berg waar u op kunt wandelen. Dat is vlakbij Rowardennan waar u dus ook met de waterbus kunt komen. Langs deze oostoever vindt u ook het pad van de West Highland Way.

Routes rond Luss, Balmaha en Drymen


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Luss

Enkele bestemmingen in de buurt

Balmaha Callander Inveraray

Reis plannen naar Luss

Er zijn verschillende manieren om naar Luss te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt in Luss ook gebruik maken van de waterbus die langs verschillende plaatsen langs Loch Lomond vaart. Vanuit dit dorp kunt u direct naar Balloch, Balmaha en Rowardennan.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands