Inveraray aan Loch Fyne - Argyll & Bute

Inveraray aan Loch Fyne in Argyll and Bute Boeken Inveraray in Schotland Inveraray Castle in Schotland Loch Fyne in Schotland Kilchurn Castle in Schotland Oban in Schotland Loch Long in Schotland Loch Lomond in Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenInveraray Castle in Argyll, Schotland

Inveraray is een mooi klein 18e eeuws stadje in het heuvelachtige raadsgebied Argyll & Bute, west Schotland. Met minder dan duizend inwoners is het meer een dorp en het bevindt zich aan de oever van het grote langwerpige Loch Fyne. In deze plaats kunt u enkele uitstekende plekken bezoeken zoals het stijlvolle Inveraray Castle met zijn tuinen en bossen, en de oude gevangenis dat nu een museum is. Niet ver weg, aan de andere kant van het meer, vindt u de Ardkinglass Woodland Garden, in Cairndow. Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn Kilchurn Castle, de Crarae Garden en het zeer oude Dunadd Fort in de Kilmartin Glen. Enkele kilometers ten oosten van Loch Fyne begint het bergachtige Loch Lomond & the Trossachs National Park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Inveraray.

Wandelen in en vlakbij Inveraray

In dit gebied kan uiteraard ook prima gewandeld worden. U kunt bijvoorbeeld wandelen in Inveraray Forest, een route volgen naar het monument Dun na Cuaiche of een eind verder weg Beinn Bhuidhe opwandelen.

Meer info: Routes in en rond Inveraray


De locatie van Inveraray

Enkele bestemmingen in de buurt

Oban Luss Crinan

Mogelijkheden om naar Inveraray reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Inveraray te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 4,5 uur rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur. In deze plaats kunt u niet met de trein komen maar u kunt wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeeld naar Oban, Glasgow en locaties bij Loch Lomond.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Argyll en de Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Inner Hebrides
→ Bezienswaardigheden in Argyll and Bute