Oban aan de westkust van Argyll & Bute - Schotland

Het kuststadje Oban in West Schotland Het kuststadje Oban in Argyll and Bute Oban aan de kust van Schotland Oban in West Schotland Boeken Kilchurn Castle in Schotland Inveraray Castle in Schotland Loch Fyne in Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland Isle of Mull in Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Oban in Argyll, Schotland

Oban is een havenstadje in het westen van Schotland. Het ligt in het graafschap Argyll & Bute en bevindt zich in een heuvelachtig gebied, de echte bergen liggen meer naar het noorden en westen. Het stadje ligt in een gebied met mooi landschappen en vlakbij vindt u ook het kustlandschap van de Lynn of Lorn, een gebied waarin ook het eilandje Lismore te vinden is en dat de status heeft van National Scenic Area. Deze havenplaats is ook bekend als het vertrekpunt voor een aantal veerdiensten naar de Hebriden, de eilandengroep voor de westkust. Daarnaast kunt u hier ook twee bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het Oban War & Peace Museum en de lokale whiskydistilleerderij waar u een rondleiding kunt krijgen. Een bekend herkenningspunt in het stadje is McCaig's Tower, een bouwwerk dat doet denken aan het Romeinse Colosseum. Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn Dunstaffnage Castle, de Angus Garden, Kilchurn Castle, Inveraray Castle en het historische Dunadd Fort in de Kilmartin Glen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Oban.

Wandelen in en vlakbij Oban

Natuurlijk kunt u in dit gebied mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar Pulpit Hill in Oban zelf of langs Dunstaffnage Castle ten noorden van het stadje.

Meer info: Routes in en rond Oban


De locatie van Oban

Enkele bestemmingen in de buurt

Inveraray Isle of Mull Glencoe

Mogelijkheden om naar Oban reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Oban te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Dit havenstadje heeft ook een treinstation en dat is tevens het einde van de spoorlijn. U kunt er komen vanaf Glasgow (station Queen Street), dat is een reis van ongeveer 3 uur. U kunt overigens ook een aansluitende veerboot nemen naar het eiland Mull. Kijk hier voor de overtocht van Oban naar Craignure. Er zijn ook veerdiensten naar Lismore en South Uist (Outer Hebrides). U kunt in Oban ook van de bus gebruik maken, bijvoorbeeld naar Inveraray en Fort William.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Argyll en de Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Inner Hebrides
→ Bezienswaardigheden in Argyll and Bute