Oban aan de westkust van Argyll & Bute - Schotland

Het kuststadje Oban in West Schotland Het kuststadje Oban in Argyll and Bute Oban aan de kust van Schotland Oban in West Schotland Boeken Kilchurn Castle in Schotland Inveraray Castle in Schotland Loch Fyne in Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland Isle of Mull in Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Oban in Argyll, Schotland

Oban is een havenstadje in het westen van Schotland. Het ligt in het graafschap Argyll & Bute en bevindt zich in een heuvelachtig gebied, de echte bergen liggen meer naar het noorden en westen. Het stadje ligt in een gebied met mooi landschappen en vlakbij vindt u ook het kustlandschap van de Lynn of Lorn, een gebied waarin ook het eilandje Lismore te vinden is en dat de status heeft van National Scenic Area. Deze havenplaats is ook bekend als het vertrekpunt voor een aantal veerdiensten naar de Hebriden, de eilandengroep voor de westkust. Daarnaast kunt u hier ook twee bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het Oban War & Peace Museum en de lokale whiskydistilleerderij waar u een rondleiding kunt krijgen. Een bekend herkenningspunt in het stadje is McCaig's Tower, een bouwwerk dat doet denken aan het Romeinse Colosseum. Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn Dunstaffnage Castle, de Angus Garden, Kilchurn Castle, Inveraray Castle en het historische Dunadd Fort in de Kilmartin Glen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Oban.


Wandelen in en vlakbij Oban

Natuurlijk kunt u in dit gebied mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar Pulpit Hill in Oban zelf of langs Dunstaffnage Castle ten noorden van het stadje.

Meer info: Routes in en rond Oban


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Oban

Enkele bestemmingen in de buurt

Inveraray Isle of Mull Glencoe

Reis plannen naar Oban

Er zijn verschillende manieren om naar Oban te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Dit havenstadje heeft ook een treinstation en dat is tevens het einde van de spoorlijn. U kunt er komen vanaf Glasgow (station Queen Street), dat is een reis van ongeveer 3 uur. U kunt overigens ook een aansluitende veerboot nemen naar het eiland Mull. Er zijn ook veerdiensten naar Lismore en South Uist (Outer Hebrides).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Argyll en de Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Inner Hebrides