Vind uw vakantiebestemming in het westen van Schotland

Het kuststadje Oban in West Schotland Tarbert in Schotland Inveraray in Schotland Tobermory op Mull in Schotland Brodick op Arran in Schotland Boeken in Argyll Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Hebriden

Dit is het raadsgebied in het westen van Schotland dat meer heuvelachtig dan bergachtig is, uitgezonderd het oostelijke deel dat onderdeel uitmaakt van het Loch Lomond & Trossachs National Park. Daar vindt u de bossen van het Argyll Forest Park en bijvoorbeeld ook een botanische trekpleister, namelijk de Benmore Botanic Garden. In het westen kunt u een hotel of vakantiehuis in het kustgebied van Argyll & Bute boeken, bijvoorbeeld in of bij het stadje Oban dat tevens een haven heeft waar verschillende veerdiensten naar enkele eilanden vertrekken, onder andere naar Mull. Verder naar het zuiden ligt het lange schiereiland Kintyre en ook zijn er enkele historische bezienswaardigheden zoals Inveraray Castle, de ruïne van Kilchurn Castle en het nog veel oudere Dunadd Fort.
Boeken, extra service en genius korting

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra (gratis): als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Argyll and Bute

legenda van kaart

Zoek per plaats

Oban Inveraray Crinan

groen vlak Tarbert groen vlak

Hotels en vakantiehuizen op de Hebriden

De Inner Hebrides is de binnenste ring eilanden voor de kust van Argyll & Bute. Het grootste eiland is het Isle of Mull dat deels bergachtig is en waar slechts kleine plaatsjes te vinden zijn waaronder Craignure waar de veerboot vanuit Oban arriveert en Tobermory, bekend van zijn kleurige huisjes. Het kleine historische eilandje Iona ligt vlak voor de kust van Mull, tegenover Fionnphort in het zuidwesten. De eilanden Islay en Jura zijn ook redelijk groot. Islay is bekend om zijn whisky stokerijen en Jura dat er bijna aan vastzit is een voornamelijk natuurlijk gebied. U kunt ook een hotel boeken op het heuvelachtige eiland Bute en op het bergachtige Arran die verder zuidwaarts liggen. Deze eilanden behoren niet tot de Hebriden maar ook hier vindt u mooie landschappen en enkele bezoekersattracties.Bekijk informatie, hotels (en huisjes) op:

Isle of Mull Isle of Jura Isle of Bute

groen vlak Isle of Arran groen vlak

Terug naar:

→ Argyll & Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)