Glencoe, de bergpas en Loch Leven in Schotland

Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Boeken Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Fort William in Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBuachaille Etive Mor in Schotland

Glencoe is een dorpje in de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het mooie Loch Leven en bevindt zich in een gebied dat bekend staat om zijn vele buitenactiviteiten waaronder vele wandelmogelijkheden. Deze plaats ligt aan het noordwestelijke uiteinde van de prachtige gelijknamige vallei Glen Coe. De weg door die bergachtige vallei is befaamd vanwege zijn indrukwekkende bergen waaronder Buachaille Etive Mor. U vindt er ook een bezoekerscentrum van de National Trust for Scotland met meer info over en activeiten in het gebied. Dit gebied heeft vanwege haar natuurlijke schoonheid de status van National Scenic Area. In het dorp zelf kunt u overigens ook het Glencoe & North Lorn Folk Museum bezoeken dat verteld over het verleden van dit gebied. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Glencoe.

Het langwerpige Loch Leven is omringd door een bergachtig landschap en aan haar oevers liggen nog een paar dorpjes. Pal ten westen van Glencoe ligt Ballachulish dat behoorlijk dicht bij de brug gesitueerd is die het einde markeert van het meer. Aan de noordoever, net ten oosten van diezelfde brug ligt Onich dat aan het grotere Loch Linnhe ligt. Dat staat direct in verbinding met de zee. Aan het oostelijke uiteinde van Loch Leven ligt het dorpje Kinlochleven. Daar komt de bekende meerdaagse wandelroute de West Highland Way langs. Vanuit dit dorp vertrekt de wandelaar voor de laatste lange etappe naar het stadje Fort William. U zult dit gebied vooral willen bezoeken vanwege de mooie natuur maar iets verder weg zijn nog enkele andere bezienswaardigheden te vinden, namelijk Castle Stalker, de Kinlochlaich House Gardens en in Fort William het West Highland Museum en de Ben Nevis Distillery, een whiskystokery.

Wandelen in Glen Coe

Er zijn vele mogelijkheden om dit gebied te wandelen. Vanuit Kinlochleven kunt u bijvoorbeeld de West Highland Way wandelen, de meerdaagse wandelroute door de westelijke hooglanden van Schotland. Daarnaast zijn er vele andere routes in het gebied zoals langs of in de buurt van Loch Leven of bijvoorbeeld zwaardere routes bergop naar bijvoorbeeld Bidean Nam Bian, Buachaille Etive Mor en de Pap of Glencoe.

Meer info: West Highland Way | Wandelroutes Glencoe & Kinlochleven


De locatie van Glencoe en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Fort William Glenfinnan Oban

Mogelijkheden om naar Glencoe reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Glencoe te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

U kunt hier niet met de trein komen. Wel kunt u met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Ballachulish, Kinlochleven, Fort William maar bijvoorbeeld ook helemaal naar Glasgow en Edinburgh. Houdt u er wel rekening mee dat u van veel diensten alleen in de zomer gebruik kan maken. Kijkt u voor u op vakantie gaat de dienstregelingen even na, mocht u nog van plan zijn op de bus te stappen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Bezienswaardigheden in de Western Highlands