Glencoe, de bergpas en Loch Leven in Schotland

Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Boeken Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Fort William in Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBuachaille Etive Mor in Schotland

Glencoe is een dorpje in de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het mooie Loch Leven en bevindt zich in een gebied dat bekend staat om zijn vele buitenactiviteiten waaronder vele wandelmogelijkheden. Deze plaats ligt aan het noordwestelijke uiteinde van de prachtige gelijknamige vallei Glen Coe. De weg door die bergachtige vallei is befaamd vanwege zijn indrukwekkende bergen waaronder Buachaille Etive Mor. U vindt er ook een bezoekerscentrum van de National Trust for Scotland met meer info over en activeiten in het gebied. Dit gebied heeft vanwege haar natuurlijke schoonheid de status van National Scenic Area. In het dorp zelf kunt u overigens ook het Glencoe & North Lorn Folk Museum bezoeken dat verteld over het verleden van dit gebied. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Glencoe.

Het langwerpige Loch Leven is omringd door een bergachtig landschap en aan haar oevers liggen nog een paar dorpjes. Pal ten westen van Glencoe ligt Ballachulish dat behoorlijk dicht bij de brug gesitueerd is die het einde markeert van het meer. Aan de noordoever, net ten oosten van diezelfde brug ligt Onich dat aan het grotere Loch Linnhe ligt. Dat staat direct in verbinding met de zee. Aan het oostelijke uiteinde van Loch Leven ligt het dorpje Kinlochleven. Daar komt de bekende meerdaagse wandelroute de West Highland Way langs. Vanuit dit dorp vertrekt de wandelaar voor de laatste lange etappe naar het stadje Fort William. U zult dit gebied vooral willen bezoeken vanwege de mooie natuur maar iets verder weg zijn nog enkele andere bezienswaardigheden te vinden, namelijk Castle Stalker, de Kinlochlaich House Gardens en in Fort William het West Highland Museum en de Ben Nevis Distillery, een whiskystokery.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Glen Coe

Er zijn vele mogelijkheden om dit gebied te wandelen. Vanuit Kinlochleven kunt u bijvoorbeeld de West Highland Way wandelen, de meerdaagse wandelroute door de westelijke hooglanden van Schotland. Daarnaast zijn er vele andere routes in het gebied zoals langs of in de buurt van Loch Leven of bijvoorbeeld zwaardere routes bergop naar bijvoorbeeld Bidean Nam Bian, Buachaille Etive Mor en de Pap of Glencoe.

Meer info: West Highland Way | Wandelroutes Glencoe & Kinlochleven


De locatie van Glencoe en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Fort William Glenfinnan Oban

Reis plannen naar Glencoe

Er zijn verschillende manieren om naar Glencoe te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Bezienswaardigheden in de Western Highlands