Vakantie in Lincolnshire en East Yorkshire

Burghley House in Lincolnshire, Engeland

Wat is er te zien?

Yorkshire Wolds in Engeland

Deze graafschappen liggen in de oostelijke helft van het land, beiden aan zee. Zoals in de meeste gebieden in het oosten van Engeland is het landschap overwegend (relatief) vlak. Uitzonderingen hier zijn de glooiende landelijke gebieden genaamd de Lincolnshire en de Yorkshire Wolds. Aan de kust vindt u enkele stadjes en badplaatsen zoals Grimsby en Skegness maar de bekendste plaats is wel de historische kathedraalstad Lincoln.

East Yorkshire heeft ook een kustgebied met badplaatsen als Bridlington en Filey en een redelijk grote havenstad, namelijk Hull. Landinwaarts vindt u het glooiende platteland van de Yorkshire Wolds. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Lincoln Castle, Burghley House in Stamford, het Hull Maritime Museum en het Wilberforce House.

Bezienswaardigheden in Lincolnshire

Bezienswaardigheden in East Yorkshire

Hotels en vakantiehuizen in dit gebied

Bekijk enkele specifieke bestemmingen

Stamford Lincoln Hull

Met trein, vliegtuig of boot naar Lincolnshire en East Yorkshire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lincolnshire en East Yorkshire te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. De meest voor de hand liggende veerdienst is dan die naar de havenstad Hull. Er zijn diensten vanaf Rotterdam en vanaf Zeebrugge, allemaal 's nachts. Beide overtochten nemen ongeveer 12 uur in beslag. Andere mogelijkheden zijn de overtochten van Hoek van Holland naar Harwich en die van Duinkerken en Calais naar Dover (zuid Engeland). De autoritten vanuit die havens duren respectievelijk 3 a 3,5 uur. Het hangt er uiteraard van af wat uw specifieke bestemming is. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het Humberside Airport omdat u vanuit de luchthaven rechtstreeks met de bus naar Hull of indirect (maar wel redelijk snel) in Lincoln kunt komen. Dan dient u eerst met de taxi een korte rit naar station Barnetby te nemen om daar op de trein te stappen naar Lincoln. Verder is er bijvoorbeeld ook een directe verbinding tussen Stansted Airport en Stamford.


Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull Boot Hoek Holland - Harwich

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Engeland Bus in Engeland Trein in Engeland