Vind uw vakantiebestemming in Lincolnshire en East Yorkshire

Lincolnshire Wolds in de East Midlands, Engeland

Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire

Dit grote graafschap in oost Engeland is niet zeer toeristisch en is over het algemeen vlak qua landschap. Het heeft een lange kustlijn met enkele badplaatsen waaronder Skegness. U kunt echter ook een hotel boeken op en rond het mooie natuurlijke platteland van de Lincolnshire Wolds, een zeer licht heuvelachtig landelijk gebied. De bekendste plaats is de historische stad Lincoln met zijn hoge kathedraal en zijn kasteel. Een andere grote trekpleister is Burghley House in het zuiden van het graafschap, aan de rand van het stadje Stamford. Hier in de buurt kunt u ook het voormalige huis (Woolsthorpe Manor) van de wereldberoemde natuurkundige Newton bezoeken. Het huis 'waar de appel van de boom' viel en waardoor hij over de zwaartekracht ging nadenken.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Lincolnshire en East Yorkshire

Klikt u op de letters (icoontjes) in de interactieve kaart als u meer info en foto's wilt zien van een betreffende plaats en/of specifiek daar wilt zoeken naar oa. hotels, b&b's, vakantiehuizen en appartementen. legenda van kaart

Hotels en vakantiehuizen in East Yorkshire

In dit graafschap ligt de havenstad Hull, voor een aantal van u misschien bekend vanwege het feit dat de veerboten vanuit Rotterdam en Zeebrugge (België) hier arriveren. De stad heeft een maritiem verleden, de nodige musea en bijvoorbeeld ook een diepzee aquarium die u kunt bezoeken. Aan de kust van East Yorkshire, ten noorden van de stad liggen ook de badplaatsen Bridlington en Filey. U kunt uiteraard ook een hotel of vakantiehuis op het platteland boeken, bijvoorbeeld in de licht glooiende Yorkshire Wolds in het binnenland. Dit gebied ligt niet ver ten zuiden van het North York Moors National Park. Het graafschap heeft ook een aantal historische landgoederen die u kunt bezichtigen en ook kunt u bijvoorbeeld de Beverley Minster bekijken.Bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Stamford Stamford Lincoln

Hull groen vlak York

Terug naar:

→ Lincolnshire & East Yorkshire
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië