Vakantie in Snowdonia en Noord Wales

De bergen van Snowdonia in noord Wales

Wat is er te zien in Noord Wales?

Noord Wales is een regio met grote natuurlijke schoonheid en is relatief dunbevolkt. Het bestaat voor een groot deel uit het bergachtige Snowdonia National Park maar ook uit andere beschermde gebieden, de zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Dit zijn de Dee Valley, Llyn Peninsula en ook de kustgebieden van het grote eiland Anglesey. Vanzelfsprekend zorgt deze rijkdom aan natuur ook voor prima wandelmogelijkheden. In het gebied kunt u ook kastelen bezoeken en mooie treinritten maken door fraaie berglandschappen. Het grote eiland Anglesey is behoorlijk vlak en ligt net voor de kust, daardoor is het met de auto en trein te bereiken. Er zijn ook enkele badplaatsen, met name aan de noordkust zoals Rhyl en Llandudno dat vlakbij het stadje Conwy is gesitueerd. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Conwy Castle, Caernarfon Castle, Plas Newydd en het letterlijk kleurrijke dorpje Portmeirion vlakbij Porthmadog. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Snowdonia en het omliggende land in Noord Wales.


Kasteel in Snowdonia Hotel in Engeland

Graag op rondreis of wandelvakantie door Noord Wales?

Het kan zijn dat dit deel van het land wat uitgebreider wilt verkennen. Links ziet u een autorondreis door Noord Wales waarbij u de verschillende mooie gebieden en plaatsen kunt bezoeken. Daarnaast staat een wandelvakantie waarbij u vanuit twee locaties zult lopen, namelijk het nationale park en het schiereilandje Llyn.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Portmeirion Betws-y-Coed Conwy

Llandudno Llangollen Isle of Anglesey

Met trein, vliegtuig of boot naar Noord Wales

Hoe reist u vanuit Nederland of België naar Noord Wales? Als u de auto neemt dan zijn er verschillende opties om het Kanaal of de Noordzee over te steken. Er zijn overtochten naar Zuidoost, Oost - en Noordoost Engeland. Die naar het zuidoosten is verreweg het kortst en goedkoopst maar vanuit die haven (Dover) is het nog wel een stukje langer rijden. De nachtboot vanuit Rotterdam of Zeebrugge is een andere optie. Die is een stuk duurder maar dan hoeft u in Groot-Brittannië wat minder lang in de auto te zitten. Het is ook mogelijk om van de trein gebruik te maken in Noord Wales, zelfs in het Snowdonia National Park. Denk aan Blaneau Ffestiniog, Betws-y-Coed en Porthmadog in Snowdonia en locaties daarbuiten als Conwy, Llandudno en verschillende stations op het eiland Anglesey. Als u eerst het vliegtuig wilt pakken dan kunt u denken aan een vlucht naar Liverpool, Manchester of Birmingham. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland