Vakantie in Snowdonia en Noord Wales

De bergen van Snowdonia in noord Wales

Wat is er te zien in Noord Wales?

Noord Wales is een regio met grote natuurlijke schoonheid en is relatief dunbevolkt. Het bestaat voor een groot deel uit het bergachtige Snowdonia National Park maar ook uit andere beschermde gebieden, de zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Dit zijn de Dee Valley, Llyn Peninsula en ook de kustgebieden van het grote eiland Anglesey. Vanzelfsprekend zorgt deze rijkdom aan natuur ook voor prima wandelmogelijkheden. In het gebied kunt u ook kastelen bezoeken en mooie treinritten maken door fraaie berglandschappen. Het grote eiland Anglesey is behoorlijk vlak en ligt net voor de kust, daardoor is het met de auto en trein te bereiken. Er zijn ook enkele badplaatsen, met name aan de noordkust zoals Rhyl en Llandudno dat vlakbij het stadje Conwy is gesitueerd. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Conwy Castle, Caernarfon Castle, Plas Newydd en het letterlijk kleurrijke dorpje Portmeirion vlakbij Porthmadog. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Snowdonia en het omliggende land in Noord Wales.


Kasteel in Snowdonia Hotel in Engeland


Reis plannen naar Noord Wales

Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis door dit het dit deel van het land en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Noord Wales kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Graag op rondreis door Noord Wales?

Het kan zijn dat dit deel van het land wat uitgebreider wilt verkennen. Links ziet u een autorondreis door Noord Wales waarbij u de verschillende mooie gebieden en plaatsen kunt bezoeken. Daarnaast staat een wandelvakantie waarbij u vanuit twee locaties zult lopen, namelijk het nationale park en het schiereilandje Llyn.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Portmeirion Betws-y-Coed Conwy

Llandudno Llangollen Isle of Anglesey