Vakantie in Snowdonia en Noord Wales

De bergen van Snowdonia in noord Wales

Wat is er te zien in Noord Wales?

Het eiland Anglesey in noord Wales

Noord Wales is een regio met grote natuurlijke schoonheid en is relatief dunbevolkt. Het bestaat voor een groot deel uit het bergachtige Snowdonia National Park maar ook uit andere beschermde gebieden, de zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Dit zijn de Dee Valley, Llyn Peninsula en ook de kustgebieden van het grote eiland Anglesey. Vanzelfsprekend zorgt deze rijkdom aan natuur ook voor prima wandelmogelijkheden. In het gebied kunt u ook kastelen bezoeken en mooie treinritten maken door fraaie berglandschappen.

Het grote eiland Anglesey is behoorlijk vlak en ligt net voor de kust, daardoor is het met de auto en trein te bereiken. Er zijn ook enkele badplaatsen, met name aan de noordkust zoals Rhyl en Llandudno dat vlakbij het stadje Conwy is gesitueerd. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Conwy Castle, Caernarfon Castle, Plas Newydd en het letterlijk kleurrijke dorpje Portmeirion vlakbij Porthmadog.

Bezienswaardigheden in noord Wales

Hotels, b&b's, vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Snowdonia of omliggend gebied, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele nationale park of in een aantal specifieke stadjes, dorpen en badplaatsen. Boek bijvoorbeeld een huisje in de bergen van Snowdonia of een hotel aan zee in Llandudno. Kijkt u vooral zelf.

GB

Graag op rondreis of wandelvakantie door Noord Wales?

Het kan zijn dat dit deel van het land wat uitgebreider wilt verkennen. Links ziet u een autorondreis door Noord Wales waarbij u de verschillende mooie gebieden en plaatsen kunt bezoeken. Daarnaast staat een wandelvakantie waarbij u vanuit twee locaties zult lopen, namelijk het nationale park en het schiereilandje Llyn.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Portmeirion Betws-y-Coed Conwy

Llandudno Llangollen Isle of Anglesey

Met trein, vliegtuig of boot naar Noord Wales

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar noord Wales te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar dit deel van het land duurt daarna nog 4,5 a 6 uur, afhankelijk van uw precieze bestemming. Een andere mogelijkheid is de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf die haven is het ongeveer 4 a 5,5 uur rijden. Ook kunt u met de boot naar de havenstad Hull. Er is een dienst vanuit Rotterdam en vanuit Zeebrugge. Beide vaarten duren 12 uur en zijn 's nachts. Vanuit deze haven is het nog 2,5 a 3,5 uur met de auto.

Als u wilt verblijven in de badplaatsen Llandudno en Aberystwyth, het Betws-y-Coed in Snowdonia of op het eiland Anglesey dan zou u ook met het vliegtuig kunnen gaan. Afhankelijk van de bestemming ligt het voor de hand dat u een vlucht neemt naar Manchester Airport of Birmingham International. Bekijkt u de afzonderlijke bestemmingspagina's van de plaatsen voor meer info.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland groen vlak Trein in Wales