Autorondreis - 9 a 15 dagen door Noord Wales

Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales Caernarfon Castle in Noord Wales Llanddwyn Island op Anglesey, Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Llandudno in Noord Wales Dolwyddelan Castle in Snowdonia, Wales Llangollen in Noord Wales Dee Valley in Noord Wales Kaart van autorondreis door Noord Wales

De rondreis - plan op maat

Dorp in Noord Wales
Deze rondreis gaat naar het noorden van Wales dat net als het zuiden veel mooie landschappen heeft en tevens dunvolkter. In dit gebied vindt u het relatief ruige Snowdonia National Park, het meest bergachtige gebied van Wales. U vindt er uiteraard prachtige natuur maar u kunt er in en rondom ook imposante oude kastelen bekijken en ook meegaan op een stoomtrein door de bergen als u wilt. Vlakbij het vasteland ligt het grote eiland Anglesey waar u gewoon met de auto kunt komen omdat er een brug staat. Dat is relatief vlak en heeft mooie kusten. In noordoosten bevindt zich bijvoorbeeld de groene Dee Valley en aan de noordkust liggen enkele badplaatsen waarvan Llandudno het bekendst is. Voordat u Wales binnenrijdt komt u ten alle tijden door Engeland en gezien de afstand wilt u daar misschien een tussenstop in lasten op de heen -en/of terugweg. Daar zijn genoeg prima opties voor. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Vraag hier een vakantieplan op maat aanP.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere rondreizen in Wales of Midden Engeland.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. U ziet hier ook twee plaatsen vlak of even over de grens met Engeland staan. Dat niet al te grote historische steden die u misschien als afwisseling ook nog zou kunnen meepakken. Shrewsbury ligt in Shropshire en Chester in Cheshire. Beide steden hebben bijvoorbeeld mooie houten vakwerkhuizen. Er zijn verschillende opties om richting dit gebied te reizen. Zo kunt u met de veerboot naar het zuiden, oosten en noordoosten van Engeland. De overtocht naar de haven van Dover is verreweg de kortste. Dan moet u wel via Noord Frankrijk reizen. Hoeveel plaatsen en gebieden u kunt bezoeken hangt uiteraard af van de hoeveelheid dagen dat u op vakantie wilt gaan. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Shrewsbury Portmeirion Beddgelert

Isle of Anglesey Conwy Llandudno

Betws-y-Coed Llangollen Chester
Terug naar:

→ Autorondreizen door Wales
→ Autorondreizen door Midden Engeland