Vakantie in Greater Manchester

Dovestone in het Peak District, Greater Manchester

Wat is er te zien?

Greater Manchester is de naam van een graafschap waar uiteraard de gelijknamige stad het centrum van vormt. Dit gebied ligt in het verstedelijkte noordwesten van Engeland maar ligt ook wel weer zeer dichtbij de natuur, namelijk van het fraaie Peak District National Park. Dit populaire gebied bevindt zich in het oostelijke deel van het graafschap. De stad Manchester is dus het epicentrum van gebied en is tevens één van de grootste steden van noord Engeland. Hier kunt u vanzelfsprekend de nodige musea bezoeken. Het havengebied Salford Quays is te vinden in het zuidwesten van de stad, vlakbij Old Trafford, het grote stadion van voetbalclub Manchester United. Voorbeelden van andere kleinere steden zijn Wigan, Stockport en Bolton. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Manchester Cathedral, Ordsall Hall, Dunham Massey en het Imperial War Museum North. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Greater Manchester.


Museum in Manchester Hotel in Engeland

Meer info over de stad Manchester

groen vlak Manchester groen vlak

Met trein, vliegtuig of boot naar Manchester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Greater Manchester te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 2 uur 45 minuten en 2 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 5 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan en wel naar Manchester Airport. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 20 minuten met de trein naar de grote stad reizen.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Duinkerken - Dover Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland