Manchester en Salford Quays in Noord Engeland

Old Wellington Pub in Manchester, Engeland Castlefield in Manchester, Engeland Salford Quays in Manchester, Engeland Lowry in Manchester, Engeland Voetbalstadion Old Trafford in Manchester Boeken Peak District National Park in Engeland Dovestone in het Peak District, Engeland Mam Tor in het Peak District, Derbyshire Lyme Park in het Peak District Rondreis per trein door Engeland en Wales

InformatieManchester in Engeland

Manchester is een grote stad in Noord Engeland. Het heeft ongeveer 500 duizend inwoners en in vroegere tijden stond het bekend als de katoenhoofdstad van de wereld vanwege de kantoenfabrieken en de bijbehorende handel. Het heeft dus een prominente rol gespeeld in de Industriële Revolutie. Castlefield (een conservatiegebied binnen de stad) was bijvoorbeeld de plek waar het eerste industriële kanaal werd gegraven én de locatie van het eerste spoorwegstation voor passagierstreinen. Dat was de lijn van en naar Liverpool, de havenstad. Manchester heeft tegenwoordig ook de nodige moderne gebouwen. Bekend is het havengebied bij de Salford Quays waar tegenwoordig Media City is gesitueerd. Daar bevinden zich de BBC Studios waar menig liveshow opgenomen wordt waaronder BBC Breakfast en de One Show. In het centrum zijn ook fraaie gebouwen. Zo kun je gaan eten en drinken in de Old Wellington Pub, een prachtig deels houten bouwwerk uit de 16e eeuw.

In het havengebied vindt u ook de Lowry, een centrum voor kunst en entertainment waar ook schilderijen van LS Lowry te zien zijn. Vlakbij staat het Imperial War Museum. Niet ver van hier staat ook nog eens het voetbalstadion Manchester United, genaamd Old Trafford. In het centrum van Manchester zijn nog meer musea te bezichtigen. Denk aan het nationale voetbalmuseum, het politiemuseum, de kathedraal, het People's History Museum, het Museum of Science & Industry en de Manchester Art Gallery. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Manchester.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in de natuur

U ziet hier welliswaar in een verstedelijkte omgeving maar niet heel ver ten oosten van de stad ligt het heuvelachtige Peak District. Dat is één van de best bezochte nationale parken van Groot-Brittannië waar tal van wandelroutes te volgen zijn. Zo kunt u naar het natuurreservaat Dovestone gaan of dieper het park intrekken en waar dan ook mooi wandelen. Het dorp Edale is bijvoorbeeld een mooie uitvalsbasis om heuvelop te lopen. Daar zijn routes naar bekende toppen als Kinder Scout en Mam Tor.


De locatie van Manchester

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Edale Liverpool

Reis plannen naar Manchester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Manchester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Manchester is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur 45 minuten. Bekijk toch vooral de mogelijkheden hieronder. Daarnaast is het ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan en wel naar Manchester Airport. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 20 minuten met de trein naar de stad reizen. Er zijn overigens meerdere treinstations in Manchester waaronder Oxford Street, Piccadilly en Victoria. Vanaf de verschillende stations kunt u alle richtingen op binnen Engeland. Er vertrekken bijvoorbeeld treinen naar het mooie Peak District National Park zoals de dorpen Edale en Hope maar ook naar het fraaie stadje Buxton. In de stad zelf (en even daarbuiten) kunt u ook reizen met de tram. Deze gaat onder andere naar het stadion Old Trafford en naar Eccles (rugby).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

The Principal

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel?

The Principal is een prachtig gerenoveerd hotel in het centrum van de stad Manchester in Noord Engeland. Het hotel heeft 5 sterren en staat vlakbij treinstation Manchester Oxford Road. reizen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar en restaurant.


Terug naar:

→ Greater Manchester
→ Accommodatie in Greater Manchester