Manchester en Salford Quays in Noord Engeland

Old Wellington Pub in Manchester, Engeland Castlefield in Manchester, Engeland Salford Quays in Manchester, Engeland Lowry in Manchester, Engeland Voetbalstadion Old Trafford in Manchester Boeken Peak District National Park in Engeland Dovestone in het Peak District, Engeland Mam Tor in het Peak District, Derbyshire Lyme Park in het Peak District

InformatieManchester in Engeland

Manchester is een grote stad in Noord Engeland. Het heeft ongeveer 500 duizend inwoners en in vroegere tijden stond het bekend als de katoenhoofdstad van de wereld vanwege de kantoenfabrieken en de bijbehorende handel. Het heeft dus een prominente rol gespeeld in de Industriële Revolutie. Castlefield (een conservatiegebied binnen de stad) was bijvoorbeeld de plek waar het eerste industriële kanaal werd gegraven én de locatie van het eerste spoorwegstation voor passagierstreinen. Dat was de lijn van en naar Liverpool, de havenstad. Manchester heeft tegenwoordig ook de nodige moderne gebouwen. Bekend is het havengebied bij de Salford Quays waar tegenwoordig Media City is gesitueerd. Daar bevinden zich de BBC Studios waar menig liveshow opgenomen wordt waaronder BBC Breakfast en de One Show. In het centrum zijn ook fraaie gebouwen. Zo kun je gaan eten en drinken in de Old Wellington Pub, een prachtig deels houten bouwwerk uit de 16e eeuw.

In het havengebied vindt u ook de Lowry, een centrum voor kunst en entertainment waar ook schilderijen van LS Lowry te zien zijn. Vlakbij staat het Imperial War Museum. Niet ver van hier staat ook nog eens het voetbalstadion Manchester United, genaamd Old Trafford. In het centrum van Manchester zijn nog meer musea te bezichtigen. Denk aan het nationale voetbalmuseum, het politiemuseum, de kathedraal, het People's History Museum, het Museum of Science & Industry en de Manchester Art Gallery.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi luxe hotel of appartement in Manchester? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Luxe stadshotels in Groot-Brittannië

Luxe stadsappartementen in Groot-Brittannië


Wandelen in de natuur

U ziet hier welliswaar in een verstedelijkte omgeving maar niet heel ver ten oosten van de stad ligt het heuvelachtige Peak District. Dat is één van de best bezochte nationale parken van Groot-Brittannië waar tal van wandelroutes te volgen zijn. Zo kunt u naar het natuurreservaat Dovestone gaan of dieper het park intrekken en waar dan ook mooi wandelen. Het dorp Edale is bijvoorbeeld een mooie uitvalsbasis om heuvelop te lopen. Daar zijn routes naar bekende toppen als Kinder Scout en Mam Tor.


De locatie van Manchester

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Edale Liverpool

Reis plannen naar Manchester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Manchester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Manchester is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur 45 minuten. Bekijk toch vooral de mogelijkheden hieronder. Daarnaast is het ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan en wel naar Manchester Airport. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 20 minuten met de trein naar de stad reizen. Er zijn overigens meerdere treinstations in Manchester waaronder Oxford Street, Piccadilly en Victoria. Vanaf de verschillende stations kunt u alle richtingen op binnen Engeland. Er vertrekken bijvoorbeeld treinen naar het mooie Peak District National Park zoals de dorpen Edale en Hope maar ook naar het fraaie stadje Buxton. In de stad zelf (en even daarbuiten) kunt u ook reizen met de tram. Deze gaat onder andere naar het stadion Old Trafford en naar Eccles (rugby).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Greater Manchester
→ Accommodatie in Greater Manchester